Skal du rejse med hunden? Det skal du huske

22-06-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rejseregler for mennesker, rejseregler for hunde – at få hele familien inklusive husdyr med på rejsen er ikke uden forhindringer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Agria Dyreforsikring holder sig fra at vejlede om coronarejseregler – til gengæld giver de i en pressemeddelelse en vejledning i, hvilke forholdsregler man bør tage, hvis man vil rejse med sin hund, både i Danmark og til udlandet.

 

I Danmark

Skal du ud på længere køreture med hunden, så husk altid at have frisk vand med, og sørg for at hunden får frisk luft. Der kan være stor forskel på luften fra førersædet til bagerst i bilen. Vær også opmærksom på om hunden sidder i sol, hvilket gør køreturen ekstra varm.Undersøg, hvad der er bedst for både dig og din hund, inden I kører på tværs af landet.

 

– Der er i massevis af hundeskove herhjemme, så søg på nettet, om der ikke skulle være én i nærheden af, hvor I skal hen, så du og hunden kan få et lille benstræk undervejs på køreturen, fortæller Agria Dyreforsikrings direktør Tine Antvorskov.

 

Vær opmærksom på flåter

Har I været en tur i skoven, så undersøg hunden for flåter. Skal I være meget i naturen, så kan det være en god ide at forebygge flåter. På Bornholm er der f.eks. en øget forekomst af flåter, der bærer TBE (Tick Borne Encephalitis).

I modsætning til Borrelia, som i de fleste tilfælde kan undgås, hvis man fjerner flåten inden for 24 timer, så smitter TBE, idet flåten bider sig fast. Så det kan godt betale sig at tænke over hvordan man bedst forebygger flåternes bid. Tag en snak med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvordan det bedst gribes an.

 

 

I udlandet

For lande i EU gælder, at hunden skal være lovligt ID-mærket, den skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas og en rabies-vaccine, der er mindst 21 dage gammel. Her skal du bemærke, at hvis du rejser med en hvalp, der endnu ikke er rabies-vaccineret, gælder der forskellige regler fra land til land. Alle de forskellige regler kan du læse om hos Fødevarestyrelsen.

I Sydeuropa er der forskellige stikkende insekter, og det er klogt at tage et afvisende middel med hjemmefra, som er anbefalet af dyrlægen eller apoteket. Hold desuden hunden inde i skumringstiden, hvor insekterne er mest aktive.

Som med meget andet, kan en god forberedelse godt betale sig. Det kan nemlig ødelægge ferien for hele familien, hvis man ikke har sat sig ordentligt ind i reglerne for indførsel af hunde i det land, man rejser til, så det er en god ide at bruge lidt tid på research og forberedelse. Ovennævnte hjemmeside hos Fødevarestyrelsen er det bedste sted at starte.

 

Foder

For at undgå dårlig mave er det en god ide at tage hundens egen mad med, så den ikke pludselig skal til at spise noget, den ikke er vant til. Og sørg selvfølgelig for rigeligt koldt vand, hvis I er et varmt sted, og en rar og skyggefuld plads, hvor hunden kan ligge i de varmeste timer. Undgå også at tage hunden med i bilen mere end højst nødvendigt; som nævnt når aircondition og ventilation ikke altid om bag i bilen, hvor hunden, der kun kan svede gennem mund og poter, typisk opholder sig.

 

Forsikring

Sidst, men ikke mindst, så sørg for at tjekke jeres forsikringer, så hunden også er dækket i tilfælde af akut opstået sygdom eller ulykke i ind- og udland.

– Ligesom det kan blive en dyr affære for os mennesker, hvis vi ikke er tilstrækkeligt forsikrede og kommer til skade i udlandet, så gør det samme sig gældende for vores hunde, forklarer Tine Antvorskov.

Fakta
6 gode rejseråd fra Agria Dyreforsikring
  1. Hav altid frisk vand med til hunden, hvor end I skal hen.
  2. Skal I ud og rejse, så husk at tage hundens sædvanlige foder med hjemmefra.
  3. Sørg for at hunden får frisk luft, når I skal ud og køre længere ture.
  4. Sæt dig ind i reglerne for det sted, I skal til, hvad end det er i Danmark eller udlandet. Undersøg samtidig, om der er nogle særlige muligheder for at komme ud med hunden, for eksempel i en hundeskov.
  5. Planlægger I at skulle meget ud i naturen, så brug et forebyggende middel mod flåter.
  6. Skal I til udlandet, så sørg for at hunden er forsikret i tilfælde af akut sygdom eller ulykke.

 

 

Læs også

Fire unge handlerstjerner rejser mod nordisk mesterskab

12-12-2024 09:38, af Cecilie Friis Amstrup

Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.

Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

Hvem passer hunden, når vi rejser på ferie

04-08-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Flere Chrisco-produkter tilbagetrækkes og underleverandør opsagt

20-12-2024 07:35, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.

Den ultimative hundequiz

28-12-2021 10:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde

Må min hund få and?

10-11-2021 15:02, af Astrid Gerd Holtet

Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde

 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Advarsel: Tilbagekaldte tyggeruller fra Chrisco skaber bekymring blandt hundeejere

16-12-2024 12:07, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

“Jeg er bekymret for min hvalps nisser”

20-12-2024 16:32, af Anne Egede

Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?

Ny æra for hundeavl skal skabe bedre rammer for sundhed og velfærd

20-12-2024 15:16, af Cecilie Friis Amstrup

Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt