Skal du rejse med hunden? Det skal du huske

22-06-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rejseregler for mennesker, rejseregler for hunde – at få hele familien inklusive husdyr med på rejsen er ikke uden forhindringer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Agria Dyreforsikring holder sig fra at vejlede om coronarejseregler – til gengæld giver de i en pressemeddelelse en vejledning i, hvilke forholdsregler man bør tage, hvis man vil rejse med sin hund, både i Danmark og til udlandet.

 

I Danmark

Skal du ud på længere køreture med hunden, så husk altid at have frisk vand med, og sørg for at hunden får frisk luft. Der kan være stor forskel på luften fra førersædet til bagerst i bilen. Vær også opmærksom på om hunden sidder i sol, hvilket gør køreturen ekstra varm.Undersøg, hvad der er bedst for både dig og din hund, inden I kører på tværs af landet.

 

– Der er i massevis af hundeskove herhjemme, så søg på nettet, om der ikke skulle være én i nærheden af, hvor I skal hen, så du og hunden kan få et lille benstræk undervejs på køreturen, fortæller Agria Dyreforsikrings direktør Tine Antvorskov.

 

Vær opmærksom på flåter

Har I været en tur i skoven, så undersøg hunden for flåter. Skal I være meget i naturen, så kan det være en god ide at forebygge flåter. På Bornholm er der f.eks. en øget forekomst af flåter, der bærer TBE (Tick Borne Encephalitis).

I modsætning til Borrelia, som i de fleste tilfælde kan undgås, hvis man fjerner flåten inden for 24 timer, så smitter TBE, idet flåten bider sig fast. Så det kan godt betale sig at tænke over hvordan man bedst forebygger flåternes bid. Tag en snak med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvordan det bedst gribes an.

 

 

I udlandet

For lande i EU gælder, at hunden skal være lovligt ID-mærket, den skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas og en rabies-vaccine, der er mindst 21 dage gammel. Her skal du bemærke, at hvis du rejser med en hvalp, der endnu ikke er rabies-vaccineret, gælder der forskellige regler fra land til land. Alle de forskellige regler kan du læse om hos Fødevarestyrelsen.

I Sydeuropa er der forskellige stikkende insekter, og det er klogt at tage et afvisende middel med hjemmefra, som er anbefalet af dyrlægen eller apoteket. Hold desuden hunden inde i skumringstiden, hvor insekterne er mest aktive.

Som med meget andet, kan en god forberedelse godt betale sig. Det kan nemlig ødelægge ferien for hele familien, hvis man ikke har sat sig ordentligt ind i reglerne for indførsel af hunde i det land, man rejser til, så det er en god ide at bruge lidt tid på research og forberedelse. Ovennævnte hjemmeside hos Fødevarestyrelsen er det bedste sted at starte.

 

Foder

For at undgå dårlig mave er det en god ide at tage hundens egen mad med, så den ikke pludselig skal til at spise noget, den ikke er vant til. Og sørg selvfølgelig for rigeligt koldt vand, hvis I er et varmt sted, og en rar og skyggefuld plads, hvor hunden kan ligge i de varmeste timer. Undgå også at tage hunden med i bilen mere end højst nødvendigt; som nævnt når aircondition og ventilation ikke altid om bag i bilen, hvor hunden, der kun kan svede gennem mund og poter, typisk opholder sig.

 

Forsikring

Sidst, men ikke mindst, så sørg for at tjekke jeres forsikringer, så hunden også er dækket i tilfælde af akut opstået sygdom eller ulykke i ind- og udland.

– Ligesom det kan blive en dyr affære for os mennesker, hvis vi ikke er tilstrækkeligt forsikrede og kommer til skade i udlandet, så gør det samme sig gældende for vores hunde, forklarer Tine Antvorskov.

Fakta
6 gode rejseråd fra Agria Dyreforsikring
  1. Hav altid frisk vand med til hunden, hvor end I skal hen.
  2. Skal I ud og rejse, så husk at tage hundens sædvanlige foder med hjemmefra.
  3. Sørg for at hunden får frisk luft, når I skal ud og køre længere ture.
  4. Sæt dig ind i reglerne for det sted, I skal til, hvad end det er i Danmark eller udlandet. Undersøg samtidig, om der er nogle særlige muligheder for at komme ud med hunden, for eksempel i en hundeskov.
  5. Planlægger I at skulle meget ud i naturen, så brug et forebyggende middel mod flåter.
  6. Skal I til udlandet, så sørg for at hunden er forsikret i tilfælde af akut sygdom eller ulykke.

 

 

Læs også

Hvem passer hunden, når vi rejser på ferie

04-08-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie

DTF travel lancerer hundevenlige roadtrips

30-06-2021 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu investerer DTF travel i en ny målgruppe - nemlig hundefamilier. Og tilbyder nu roadtrips, hvor familiens firbenede ven er velkomne.

BLOG: Et farvel er jo egentlig på gensyn

03-12-2020 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

- Jeg tror på, man selv kan være med til at bestemme, om man siger farvel til hvalpen, når den rejser, eller på gensyn

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Bornholm: Nej det var ikke Morten, der vandt

12-08-2022 18:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øverst på skamlen efter en varm dag i Rønne stod Pi Johanne Rasmussen med hendes Chic Choix Parti Celebris, der ifølge hende er noget nær den perfekte hund

 

Guido Schäfer ville have boxer med hjem

14-08-2022 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den tyske allrounddommer faldt søndag pladask for en 14 uger gammel boxer, der efter sigende har taget dommerne med storm hele weekenden

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Galaksi ALL OF YOU FOREVER tog lørdagens sejr på Bornholm

13-08-2022 17:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en hed og dejlig dag på Bornholm er slut. I dag gik BIS til Galaksi ALL OF YOU FOREVER

Hundens særlige øjenteknik

08-08-2022 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kender du det der lille særlige ryk med øjenbrynet, en hund kan foretage? Her kan du læse lidt om det

Endnu en flot finale med en flot vinder

14-08-2022 17:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så sluttede festen på Bornholm, og sikke en fest vi har haft. Søndag blev en smuk finale

 

Rekordmange hunde på solskinsøen

12-08-2022 13:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rigtig mange hunde har fundet vej til udstillingen på Bornholm. Det er svært ikke at blive bjertaget af de mange hunde, det fantastiske vejr og den dejlige solskinsø

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Sara er Årets Juniorhandler

14-08-2022 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En imponerende bedrift af Sara DeAngelis har netop afgjort årets juniorhandlerkonkurence, selvom der er tre konkurencer tilbage

En særlig roset

13-08-2022 16:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

 I godt seks år har BR Roset leveret rosetter til Dansk Kennel Klubs udstillinger. I dag havde ejer Betina Larsen en særlig roset til DKK