Agria Dyreforsikring holder sig fra at vejlede om coronarejseregler – til gengæld giver de i en pressemeddelelse en vejledning i, hvilke forholdsregler man bør tage, hvis man vil rejse med sin hund, både i Danmark og til udlandet.
I Danmark
Skal du ud på længere køreture med hunden, så husk altid at have frisk vand med, og sørg for at hunden får frisk luft. Der kan være stor forskel på luften fra førersædet til bagerst i bilen. Vær også opmærksom på om hunden sidder i sol, hvilket gør køreturen ekstra varm.Undersøg, hvad der er bedst for både dig og din hund, inden I kører på tværs af landet.
– Der er i massevis af hundeskove herhjemme, så søg på nettet, om der ikke skulle være én i nærheden af, hvor I skal hen, så du og hunden kan få et lille benstræk undervejs på køreturen, fortæller Agria Dyreforsikrings direktør Tine Antvorskov.
Vær opmærksom på flåter
Har I været en tur i skoven, så undersøg hunden for flåter. Skal I være meget i naturen, så kan det være en god ide at forebygge flåter. På Bornholm er der f.eks. en øget forekomst af flåter, der bærer TBE (Tick Borne Encephalitis).
I modsætning til Borrelia, som i de fleste tilfælde kan undgås, hvis man fjerner flåten inden for 24 timer, så smitter TBE, idet flåten bider sig fast. Så det kan godt betale sig at tænke over hvordan man bedst forebygger flåternes bid. Tag en snak med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvordan det bedst gribes an.
I udlandet
For lande i EU gælder, at hunden skal være lovligt ID-mærket, den skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas og en rabies-vaccine, der er mindst 21 dage gammel. Her skal du bemærke, at hvis du rejser med en hvalp, der endnu ikke er rabies-vaccineret, gælder der forskellige regler fra land til land. Alle de forskellige regler kan du læse om hos Fødevarestyrelsen.
I Sydeuropa er der forskellige stikkende insekter, og det er klogt at tage et afvisende middel med hjemmefra, som er anbefalet af dyrlægen eller apoteket. Hold desuden hunden inde i skumringstiden, hvor insekterne er mest aktive.
Som med meget andet, kan en god forberedelse godt betale sig. Det kan nemlig ødelægge ferien for hele familien, hvis man ikke har sat sig ordentligt ind i reglerne for indførsel af hunde i det land, man rejser til, så det er en god ide at bruge lidt tid på research og forberedelse. Ovennævnte hjemmeside hos Fødevarestyrelsen er det bedste sted at starte.
Foder
For at undgå dårlig mave er det en god ide at tage hundens egen mad med, så den ikke pludselig skal til at spise noget, den ikke er vant til. Og sørg selvfølgelig for rigeligt koldt vand, hvis I er et varmt sted, og en rar og skyggefuld plads, hvor hunden kan ligge i de varmeste timer. Undgå også at tage hunden med i bilen mere end højst nødvendigt; som nævnt når aircondition og ventilation ikke altid om bag i bilen, hvor hunden, der kun kan svede gennem mund og poter, typisk opholder sig.
Forsikring
Sidst, men ikke mindst, så sørg for at tjekke jeres forsikringer, så hunden også er dækket i tilfælde af akut opstået sygdom eller ulykke i ind- og udland.
– Ligesom det kan blive en dyr affære for os mennesker, hvis vi ikke er tilstrækkeligt forsikrede og kommer til skade i udlandet, så gør det samme sig gældende for vores hunde, forklarer Tine Antvorskov.
Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie
Nu investerer DTF travel i en ny målgruppe - nemlig hundefamilier. Og tilbyder nu roadtrips, hvor familiens firbenede ven er velkomne.
- Jeg tror på, man selv kan være med til at bestemme, om man siger farvel til hvalpen, når den rejser, eller på gensyn
Øverst på skamlen efter en varm dag i Rønne stod Pi Johanne Rasmussen med hendes Chic Choix Parti Celebris, der ifølge hende er noget nær den perfekte hund
Den tyske allrounddommer faldt søndag pladask for en 14 uger gammel boxer, der efter sigende har taget dommerne med storm hele weekenden
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Endnu en hed og dejlig dag på Bornholm er slut. I dag gik BIS til Galaksi ALL OF YOU FOREVER
Kender du det der lille særlige ryk med øjenbrynet, en hund kan foretage? Her kan du læse lidt om det
Så sluttede festen på Bornholm, og sikke en fest vi har haft. Søndag blev en smuk finale
Rigtig mange hunde har fundet vej til udstillingen på Bornholm. Det er svært ikke at blive bjertaget af de mange hunde, det fantastiske vejr og den dejlige solskinsø
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
En imponerende bedrift af Sara DeAngelis har netop afgjort årets juniorhandlerkonkurence, selvom der er tre konkurencer tilbage
I godt seks år har BR Roset leveret rosetter til Dansk Kennel Klubs udstillinger. I dag havde ejer Betina Larsen en særlig roset til DKK