Skal du rejse med hunden? Det skal du huske

22-06-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rejseregler for mennesker, rejseregler for hunde – at få hele familien inklusive husdyr med på rejsen er ikke uden forhindringer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Agria Dyreforsikring holder sig fra at vejlede om coronarejseregler – til gengæld giver de i en pressemeddelelse en vejledning i, hvilke forholdsregler man bør tage, hvis man vil rejse med sin hund, både i Danmark og til udlandet.

 

I Danmark

Skal du ud på længere køreture med hunden, så husk altid at have frisk vand med, og sørg for at hunden får frisk luft. Der kan være stor forskel på luften fra førersædet til bagerst i bilen. Vær også opmærksom på om hunden sidder i sol, hvilket gør køreturen ekstra varm.Undersøg, hvad der er bedst for både dig og din hund, inden I kører på tværs af landet.

 

– Der er i massevis af hundeskove herhjemme, så søg på nettet, om der ikke skulle være én i nærheden af, hvor I skal hen, så du og hunden kan få et lille benstræk undervejs på køreturen, fortæller Agria Dyreforsikrings direktør Tine Antvorskov.

 

Vær opmærksom på flåter

Har I været en tur i skoven, så undersøg hunden for flåter. Skal I være meget i naturen, så kan det være en god ide at forebygge flåter. På Bornholm er der f.eks. en øget forekomst af flåter, der bærer TBE (Tick Borne Encephalitis).

I modsætning til Borrelia, som i de fleste tilfælde kan undgås, hvis man fjerner flåten inden for 24 timer, så smitter TBE, idet flåten bider sig fast. Så det kan godt betale sig at tænke over hvordan man bedst forebygger flåternes bid. Tag en snak med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvordan det bedst gribes an.

 

 

I udlandet

For lande i EU gælder, at hunden skal være lovligt ID-mærket, den skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas og en rabies-vaccine, der er mindst 21 dage gammel. Her skal du bemærke, at hvis du rejser med en hvalp, der endnu ikke er rabies-vaccineret, gælder der forskellige regler fra land til land. Alle de forskellige regler kan du læse om hos Fødevarestyrelsen.

I Sydeuropa er der forskellige stikkende insekter, og det er klogt at tage et afvisende middel med hjemmefra, som er anbefalet af dyrlægen eller apoteket. Hold desuden hunden inde i skumringstiden, hvor insekterne er mest aktive.

Som med meget andet, kan en god forberedelse godt betale sig. Det kan nemlig ødelægge ferien for hele familien, hvis man ikke har sat sig ordentligt ind i reglerne for indførsel af hunde i det land, man rejser til, så det er en god ide at bruge lidt tid på research og forberedelse. Ovennævnte hjemmeside hos Fødevarestyrelsen er det bedste sted at starte.

 

Foder

For at undgå dårlig mave er det en god ide at tage hundens egen mad med, så den ikke pludselig skal til at spise noget, den ikke er vant til. Og sørg selvfølgelig for rigeligt koldt vand, hvis I er et varmt sted, og en rar og skyggefuld plads, hvor hunden kan ligge i de varmeste timer. Undgå også at tage hunden med i bilen mere end højst nødvendigt; som nævnt når aircondition og ventilation ikke altid om bag i bilen, hvor hunden, der kun kan svede gennem mund og poter, typisk opholder sig.

 

Forsikring

Sidst, men ikke mindst, så sørg for at tjekke jeres forsikringer, så hunden også er dækket i tilfælde af akut opstået sygdom eller ulykke i ind- og udland.

– Ligesom det kan blive en dyr affære for os mennesker, hvis vi ikke er tilstrækkeligt forsikrede og kommer til skade i udlandet, så gør det samme sig gældende for vores hunde, forklarer Tine Antvorskov.

Fakta
6 gode rejseråd fra Agria Dyreforsikring
  1. Hav altid frisk vand med til hunden, hvor end I skal hen.
  2. Skal I ud og rejse, så husk at tage hundens sædvanlige foder med hjemmefra.
  3. Sørg for at hunden får frisk luft, når I skal ud og køre længere ture.
  4. Sæt dig ind i reglerne for det sted, I skal til, hvad end det er i Danmark eller udlandet. Undersøg samtidig, om der er nogle særlige muligheder for at komme ud med hunden, for eksempel i en hundeskov.
  5. Planlægger I at skulle meget ud i naturen, så brug et forebyggende middel mod flåter.
  6. Skal I til udlandet, så sørg for at hunden er forsikret i tilfælde af akut sygdom eller ulykke.

 

 

Læs også

Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

Hvem passer hunden, når vi rejser på ferie

04-08-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie

DTF travel lancerer hundevenlige roadtrips

30-06-2021 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu investerer DTF travel i en ny målgruppe - nemlig hundefamilier. Og tilbyder nu roadtrips, hvor familiens firbenede ven er velkomne.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet