Skal du rejse med hunden? Det skal du huske

22-06-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rejseregler for mennesker, rejseregler for hunde – at få hele familien inklusive husdyr med på rejsen er ikke uden forhindringer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Agria Dyreforsikring holder sig fra at vejlede om coronarejseregler – til gengæld giver de i en pressemeddelelse en vejledning i, hvilke forholdsregler man bør tage, hvis man vil rejse med sin hund, både i Danmark og til udlandet.

 

I Danmark

Skal du ud på længere køreture med hunden, så husk altid at have frisk vand med, og sørg for at hunden får frisk luft. Der kan være stor forskel på luften fra førersædet til bagerst i bilen. Vær også opmærksom på om hunden sidder i sol, hvilket gør køreturen ekstra varm.Undersøg, hvad der er bedst for både dig og din hund, inden I kører på tværs af landet.

 

– Der er i massevis af hundeskove herhjemme, så søg på nettet, om der ikke skulle være én i nærheden af, hvor I skal hen, så du og hunden kan få et lille benstræk undervejs på køreturen, fortæller Agria Dyreforsikrings direktør Tine Antvorskov.

 

Vær opmærksom på flåter

Har I været en tur i skoven, så undersøg hunden for flåter. Skal I være meget i naturen, så kan det være en god ide at forebygge flåter. På Bornholm er der f.eks. en øget forekomst af flåter, der bærer TBE (Tick Borne Encephalitis).

I modsætning til Borrelia, som i de fleste tilfælde kan undgås, hvis man fjerner flåten inden for 24 timer, så smitter TBE, idet flåten bider sig fast. Så det kan godt betale sig at tænke over hvordan man bedst forebygger flåternes bid. Tag en snak med dyrlægen, hvis du er i tvivl om, hvordan det bedst gribes an.

 

 

I udlandet

For lande i EU gælder, at hunden skal være lovligt ID-mærket, den skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas og en rabies-vaccine, der er mindst 21 dage gammel. Her skal du bemærke, at hvis du rejser med en hvalp, der endnu ikke er rabies-vaccineret, gælder der forskellige regler fra land til land. Alle de forskellige regler kan du læse om hos Fødevarestyrelsen.

I Sydeuropa er der forskellige stikkende insekter, og det er klogt at tage et afvisende middel med hjemmefra, som er anbefalet af dyrlægen eller apoteket. Hold desuden hunden inde i skumringstiden, hvor insekterne er mest aktive.

Som med meget andet, kan en god forberedelse godt betale sig. Det kan nemlig ødelægge ferien for hele familien, hvis man ikke har sat sig ordentligt ind i reglerne for indførsel af hunde i det land, man rejser til, så det er en god ide at bruge lidt tid på research og forberedelse. Ovennævnte hjemmeside hos Fødevarestyrelsen er det bedste sted at starte.

 

Foder

For at undgå dårlig mave er det en god ide at tage hundens egen mad med, så den ikke pludselig skal til at spise noget, den ikke er vant til. Og sørg selvfølgelig for rigeligt koldt vand, hvis I er et varmt sted, og en rar og skyggefuld plads, hvor hunden kan ligge i de varmeste timer. Undgå også at tage hunden med i bilen mere end højst nødvendigt; som nævnt når aircondition og ventilation ikke altid om bag i bilen, hvor hunden, der kun kan svede gennem mund og poter, typisk opholder sig.

 

Forsikring

Sidst, men ikke mindst, så sørg for at tjekke jeres forsikringer, så hunden også er dækket i tilfælde af akut opstået sygdom eller ulykke i ind- og udland.

– Ligesom det kan blive en dyr affære for os mennesker, hvis vi ikke er tilstrækkeligt forsikrede og kommer til skade i udlandet, så gør det samme sig gældende for vores hunde, forklarer Tine Antvorskov.

Fakta
6 gode rejseråd fra Agria Dyreforsikring
  1. Hav altid frisk vand med til hunden, hvor end I skal hen.
  2. Skal I ud og rejse, så husk at tage hundens sædvanlige foder med hjemmefra.
  3. Sørg for at hunden får frisk luft, når I skal ud og køre længere ture.
  4. Sæt dig ind i reglerne for det sted, I skal til, hvad end det er i Danmark eller udlandet. Undersøg samtidig, om der er nogle særlige muligheder for at komme ud med hunden, for eksempel i en hundeskov.
  5. Planlægger I at skulle meget ud i naturen, så brug et forebyggende middel mod flåter.
  6. Skal I til udlandet, så sørg for at hunden er forsikret i tilfælde af akut sygdom eller ulykke.

 

 

Læs også

DTF travel lancerer hundevenlige roadtrips

30-06-2021 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu investerer DTF travel i en ny målgruppe - nemlig hundefamilier. Og tilbyder nu roadtrips, hvor familiens firbenede ven er velkomne.

BLOG: Et farvel er jo egentlig på gensyn

03-12-2020 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

- Jeg tror på, man selv kan være med til at bestemme, om man siger farvel til hvalpen, når den rejser, eller på gensyn

Sommerferie i Danmark: Pas godt på hunden

18-06-2020 15:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste danskere er begyndt at tælle ned til den årlige sommerferie, men nu hvor vi ikke rejser til udlandet som følge af coronavirus, skal mange af os være turister i vores eget land. De, som plejer at tage hunden med på udlandsrejse, kunne fristes til at tro, at en sommer i Danmark ingen planlægning kræver. Der er dog en del vigtige overvejelser at gøre sig. Her guider direktør i Agria Dyreforsikring hundeejere til en god, dansk sommer for Fido

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på svampene. Tre hvalpe aflivet

21-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura Odense Dyrehospital har lagt et opslag på Facebook, som i den grad bør give stof til eftertanke

Opsang og popsang til udstillerne

19-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom lørdagen i Ballerup var fantastisk, var der hundehår i suppen, der ødelagde en smule af glæden

Hund i Skive bider igen

16-09-2021 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hund, der for godt en måned siden bed en mand i Skive, har nu bidt igen. Denne gang gik det ud over to betjente

TV2: En lidt speciel situation

15-09-2021 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet

Se billederne: Søndag i Ballerup

20-09-2021 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så blev det mandag. Men sikke en dejlig weekend, vi havde i Ballerup. Her får du lidt billeder

Rabies hos hunde

17-09-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen

Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

Se billederne: Lørdag i Ballerup

18-09-2021 20:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været en dejlig dag i Ballerup med masser af skønne hunde

Stor emotionel sejr i Ballerup

19-09-2021 17:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så blev udstillingen I Ballerup afgjort, og det blev en flot finale med en fortjent og fuldstændig vild vinder

Rottehund angrebet af hvepse

21-09-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom varmen er ved at være forduftet, skal man fortsat passe på hvepse og bier. Det er rottehunden Tinka et godt eksempel på