Se verdenskortet: Hvilke lande er til hunde og hvilke er til katte

10-03-2021 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Firmaet Budget Direct Pet Insurance har lavet et kort over verden, hvor de har delt landene ind i, om de er hundelande eller kattelande. Kattene vandt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hvordan finder man ud af, om et land mest er til katte eller hunde? Man kunne måske gå ind og kigge på noget statistik, men det er alt for gammeldags og alt for nemt for virksomheden Budget Direct Pet Insurance. 

De er i stedet gået på Instagram, hvor de har undersøgt opslag med følgende hashtags: 

  • #Ilovecats
  • #Catloversclub
  • #Catlovers
  • #Ilovedogs
  • #Dogloversclub
  • #Doglovers

Herefter har de trukket geolokationen ud af hvert opslag, så de kunne finde ud af, hvor opslaget stammede fra, og derefter kunne de relativt nemt lave en oversigt over, hvordan det så ud i de enkelte lande. 

Man kan diskutere, om det viser, hvor populære dyrene er i hvert land, eller om det mere viser, hvilke hashtags der er populære i de enkelte lande, og hvilke dyreejere der poster mest på Instagram. 

En ting er sikkert, og det har vi lært den sidste uge: Instagram er ikke nødvendigvis virkeligheden. 

Vi kan afsløre, at 91 lande har flest katteopslag, mens 76 lande har flest hundeopslag. Danmark har flest katteopslag. 

Faktisk vinder kattene ret suverænt i Danmark med 63,3 procent mod 36,7 procent hundeopslag. 

 

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

#BlackFurday: dyreinternaternes sorte skygger

21-11-2023 12:48, af Anne Cecilie Sohl

I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne. 

Labradoren den mest populære

08-07-2013 08:20, af Tine Luther
En undersøgelse foretaget blandt lande verden over viser, at labradoren er den langt mest populære race.

Sundhed og velfærd i højsæde

12-06-2014 12:32, af Tine Luther
De nordiske lande har formuleret en række anvisninger til, hvordan eksteriørdommere i deres bedømmelser af hunde skal tage hensyn til overdrevne fysiske og mentale træk, som kan påvirke hundenes sundhed.

USA: Ny lov mod eksport af hundekød vedtaget

12-12-2018 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der måske burde være en selvfølge er netop blevet besluttet i USA, hvor man nu vil lægge pres på andre lande i kampen for bedre dyrevelfærd

Tag på gåtur med Agria og støt Dyreværnet

08-05-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Agria Dyreforsikring afholder den 25. maj den årlige “hundegåtur”, et stort velgørenhedsarrangement, som i år vokser i omfang endnu en gang. I hele seks europæiske lande mødes hundeejere og vovser for at lege, snuse og gå sammen for et godt formål. I Danmark er gåturen på Amager Fælled

Første coronahunde i lufthavn

17-08-2020 11:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som vi tidligere har skrevet om, har flere lande haft travlt med at træne hunde til at opsnuse corona. Nu har Dubai overhalet dem alle

Stor risiko for at gå i hundene

17-06-2015 09:54, af Tine Luther
Dansk Kennel Klub udsender hermed en advarsel gældende for området omkring Vejen i den kommende weekend, den 20. og 21. juni 2015: Der vil være meget stor risiko for at gå i hundene, når der afholdes dobbelt international hundeudstilling med deltagelse af ikke færre end 6.000 hunde fordelt på 240 forskellige racer fra 23 forskellige lande.

Rabieshund var fra Tyrkiet

23-09-2021 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hund, der 9. september blev aflivet i Tyskland på grund af rabies, kom fra Tyrkiet, som er et af de lande, hvor rabies er udbredt

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.