I et sundt hundeøre skal huden være let lyserød, og der skal kun være lidt eller ingen ørevoks. Nogle hunde producerer mere ørevoks end andre, og kommer der for meget kan det stoppe øret til og give irritation. For at forebygge tilstopningen, kan det en gang imellem være nødvendigt, at rense ørene på nogle hunde. Man skal være opmærksom på at øget produktion af ørevoks, ofte hænger sammen med hudsygdomme eller betændelser i øret, som kan kræve behandling hos en dyrlæge.
Hos hunde med tendens til for meget ørevoks, og især hunde med meget hår i øregangen, kan jævnlig rensning af ørene være nødvendigt. Med lidt forsigtighed, kan du sagtens selv stå for denne forebyggende rensning.
Sådan kan du rense ører på din hund:
1. Brug en skånsom ørerens uden sprit
2. Fugt et stykke vat med ørerensen
3. Fjern forsigtigt voks og snavs i den synlige del af hundens øre ved at tørre med det fugtede vat.
4. Gentag indtil øret er rent
5. Har hunden meget hår i øregangen, kan det være nødvendigt at plukke disse ud.
Når du renser ører på din hund, må du aldrig bruge en vatpind, eller presse noget ned i den del af øregangen, du ikke umiddelbart kan se. Du risikerer at skade øret og skubbe snavset længere ned.
Da øget produktion af ørevoks, kan være forbundet med sygdom, bør du altid søge vejledning hos din dyrlæge. Især bør du opsøge dyrlægen, hvis din hund kløer sig meget i øret eller ryster på hovedet, hvis ørerne lugter "surt" eller hvis huden i øret virker rødt og irriteret.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.
Otodectes cynotis er navnet på hundens øremide, der kan give irritation i øregangen og i værste fald øregangsbetændelse
Hvordan giver man øredråber til sin hund? Her får du 4 gode råd, der kan hjælpe
Langvarige øregangsbetændelser hos hunde er almindelige, men kan være til stor gene for hunden og svære at komme af med
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt