En hundeudstilling kan være en overvældende oplevelse for folk, der ikke har været til sådan en før. Overalt hvor man kigger, er der søde, flotte, dejlige, nuttede hunde. Så er der de mange ringe, som også kan være svære at forstå systemet i.
I Danmark er der omkring 350 anerkendte racer. De er delt ind i ti grupper efter anvendelse og type. Hundene præmieres ud fra dommernes vurdering af deres kvalitet i forhold til racens FCI-standard. Disse kan man læse mere om på dkk.dk
En udstillingsdag starter i de mange ringe, hvor de enkelte racer bedømmes hver for sig. Hundene inddeles i køn og i følgende klasser:
Juniorklasse: For hunde mellem 9 og 18 måneder
Mellemklasse: For hunde mellem 15 og 24 måneder
Åben klasse: For hunde fra 15 måneder
Brugshundeklasse: For brugshunde, som har bestået en brugsprøve, der giver adgang til klassen
Championklasse: For hunde, der er danske eller internationale champions
Veteranklasse: For hunde, der er over 8 år
I ringene bliver hundene bedømt, og dommeren viser et farvet kort. Hver farve betyder noget forskelligt:
Rødt kort: Excellent
Blåt kort: Very good
Gult kort: Good
Grønt kort: Sufficient
Brunt kort: Cannot be judged
Gråt kort: Disqualified
De bedste hunde, som regel de, der har fået et rødt kort, konkurrerer herefter om placeringer i klassen. Vinderen får et rødt kort, nummer to får et blåt nummer tre et gult og nummer fire et grønt kort.
Dommeren vurderer så om vinderen er af tilstrækkelig høj kvalitet til at modtage det lyserøde Champion Kvalitetkort (CK), som giver adgang til videre avancement.
Er hunden af tilstrækkelig kvalitet går den videre til Bedst i Køn (BIK), vinderne herfra går videre til Bedst i Racen (BIR). Den bedste i racen går videre til Bedst i Gruppen (BIG). Herefter er det tid til den helt store finale, hvor Best in Show (BIS) skal findes. Det er vinderne fra Bedst i Gruppen, der deltager her, og til sidst står en hund tilbage som vinder af hele showet.
For mere info om hundeudstillingerne kan man med fordel slå op på side 52 i HUNDEN fra januar/februar sidste år eller studere DKK’s nye hjemmeside.
Vi vil selvfølgelig også være på plads i Fredericia for at dække arrangementet og møde en masse glade hundemennesker. Så kom gerne forbi og sig hej, og har du en god historie op til udstillingen er du også meget velkommen til at kontakte os.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Dommer Paul Lawless fra Irland har i er facebookopslag skrevet, hvad han mener om udstillingen i Fredericia og i Danmark i det hele taget. Det er fornem læsning
Annette Pedersen kan næsten ikke finde ord, når hun skal fortælle om følelserne, der gik gennem hende da Kennel Goldline modtog DKK’s opdrætterpris ved hundeudstillingen i Fredericia 10. februar
Selvom både Michael Kristensen og Cecilie Krarup har stået øverst på sejrsskamlen før, var søndagens sejre i henholdsvis Best In Show og Juniorhandling noget særligt for dem begge
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.