Sådan forløber en hundeudstilling

25-01-2018 09:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Snart er det tid til årets første hundeudstilling, som finder sted i Fredericia 10-11. februar. DKK melder allerede nu om rigtig mange tilmeldinger. Derfor er det en god ide lige at repetere, hvordan en hundeudstilling foregår

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

En hundeudstilling kan være en overvældende oplevelse for folk, der ikke har været til sådan en før. Overalt hvor man kigger, er der søde, flotte, dejlige, nuttede hunde. Så er der de mange ringe, som også kan være svære at forstå systemet i.

I Danmark er der omkring 350 anerkendte racer. De er delt ind i ti grupper efter anvendelse og type. Hundene præmieres ud fra dommernes vurdering af deres kvalitet i forhold til racens FCI-standard. Disse kan man læse mere om på dkk.dk

En udstillingsdag starter i de mange ringe, hvor de enkelte racer bedømmes hver for sig. Hundene inddeles i køn og i følgende klasser:

Juniorklasse: For hunde mellem 9 og 18 måneder

Mellemklasse: For hunde mellem 15 og 24 måneder

Åben klasse: For hunde fra 15 måneder

Brugshundeklasse: For brugshunde, som har bestået en brugsprøve, der giver adgang til klassen

Championklasse: For hunde, der er danske eller internationale champions

Veteranklasse: For hunde, der er over 8 år

I ringene bliver hundene bedømt, og dommeren viser et farvet kort. Hver farve betyder noget forskelligt:

Rødt kort: Excellent

Blåt kort: Very good

Gult kort: Good

Grønt kort: Sufficient

Brunt kort: Cannot be judged

Gråt kort: Disqualified

De bedste hunde, som regel de, der har fået et rødt kort, konkurrerer herefter om placeringer i klassen. Vinderen får et rødt kort, nummer to får et blåt nummer tre et gult og nummer fire et grønt kort.

Dommeren vurderer så om vinderen er af tilstrækkelig høj kvalitet til at modtage det lyserøde Champion Kvalitetkort (CK), som giver adgang til videre avancement.

Er hunden af tilstrækkelig kvalitet går den videre til Bedst i Køn (BIK), vinderne herfra går videre til Bedst i Racen (BIR). Den bedste i racen går videre til Bedst i Gruppen (BIG). Herefter er det tid til den helt store finale, hvor Best in Show (BIS) skal findes. Det er vinderne fra Bedst i Gruppen, der deltager her, og til sidst står en hund tilbage som vinder af hele showet.

For mere info om hundeudstillingerne kan man med fordel slå op på side 52 i HUNDEN fra januar/februar sidste år eller studere DKK’s nye hjemmeside.

Vi vil selvfølgelig også være på plads i Fredericia for at dække arrangementet og møde en masse glade hundemennesker. Så kom gerne forbi og sig hej, og har du en god historie op til udstillingen er du også meget velkommen til at kontakte os. 

Læs også

Over 7000 logrende grunde til at lægge vejen forbi Vejen

13-06-2025 07:56, af Cecilie Friis Amstrup

Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

Danske juniorhandlere strålede i Slovenien

25-05-2025 06:56, af Cecilie Friis Amstrup

To unge danske talenter havde en uforglemmelig oplevelse ved en international udstilling i Maribor, hvor de klarede sig flot i både juniorhandling og i raceringene

Fra ar på skulderen til armene i vejret

20-05-2025 08:35, af Cecilie Friis Amstrup

Grand danoisen med det store hjerte og den smittende glæde overvandt både modgang og fysiske ar for at nå til tops i udstillingsringen

Vild med Dyr

12-03-2013 14:52, af Tine Luther
Den store messe "Vild med Dyr" afholdes i Messe C Fredericia den 16.-17. marts. Hundene er også repræsenteret!

Frederikke indtog Fredericia

11-02-2024 16:42, af Anne Cecilie Sohl

Årets anden udstillingsdag har budt på endnu en juniorhandling konkurrence og denne gang var det den rutinerede Frederikke Dalgaard Petersen der tog vindertitlen med hjem. 

Se alle vinderne fra Fredericia!

14-02-2014 19:39, af Anne Kristine Tollestrup
På HUNDE PÅ TOPPEN, kan du se alle vinderne fra weekendens DKK udstilling i Fredericia.

Kom forbi og få taget professionelt billede af din hund

12-02-2022 20:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Også søndag sidder vores fotografer klar til at tage billeder af din hund. Vi vil så gerne have, der kommer en masse forbi standen, og du kan også vinde noget

Ulrikke og Wilfred rørte over opdrætterpris

17-02-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Dansk Kennel Klub sidste lørdag uddelte opdrætspriser i Fredericia, var Kennel Surtsey en af modtagerne. Det var en rørende oplevelse, fortæller Ulrikke Olsen, som er en af kennelens to ejere

Fredericia: En verden af hunde

04-02-2020 15:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så forskellige udgaver som hunden: Med krøller eller stritpels, langhåret, korthåret eller måske helt uden pels, og fra to kilo til 100 kilo. Selskabelig, vogtende, trækkende eller apporterende. Uanset egenskaber kan du møde dem alle i den kommende weekend, den 8. og 9. februar, hvor Dansk Kennel Klub skyder hundeåret i gang med det allerførste topmøde mellem hunde fra hele verden i Messe C i Fredericia

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ulvehundene tog hendes hjerte og blev hendes liv

12-06-2025 08:19, af Cecilie Friis Amstrup

Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Indmønstrede gårdhunde er med til at sikre racens sundhed i fremtiden

18-06-2025 15:31, af Helene Riisgaard Pedersen

Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.

Over 7000 logrende grunde til at lægge vejen forbi Vejen

13-06-2025 07:56, af Cecilie Friis Amstrup

Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Løkke-træf med poter og politisk pause på Rold Gl. Kro

14-06-2025 07:12, af Cecilie Friis Amstrup

1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.

Fra HUNDEN: En lille hund med et stort hjerte

17-06-2025 15:23, af Jo-Ann Flarup Nielsen

Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet