En hundeudstilling kan være en overvældende oplevelse for folk, der ikke har været til sådan en før. Overalt hvor man kigger, er der søde, flotte, dejlige, nuttede hunde. Så er der de mange ringe, som også kan være svære at forstå systemet i.
I Danmark er der omkring 350 anerkendte racer. De er delt ind i ti grupper efter anvendelse og type. Hundene præmieres ud fra dommernes vurdering af deres kvalitet i forhold til racens FCI-standard. Disse kan man læse mere om på dkk.dk
En udstillingsdag starter i de mange ringe, hvor de enkelte racer bedømmes hver for sig. Hundene inddeles i køn og i følgende klasser:
Juniorklasse: For hunde mellem 9 og 18 måneder
Mellemklasse: For hunde mellem 15 og 24 måneder
Åben klasse: For hunde fra 15 måneder
Brugshundeklasse: For brugshunde, som har bestået en brugsprøve, der giver adgang til klassen
Championklasse: For hunde, der er danske eller internationale champions
Veteranklasse: For hunde, der er over 8 år
I ringene bliver hundene bedømt, og dommeren viser et farvet kort. Hver farve betyder noget forskelligt:
Rødt kort: Excellent
Blåt kort: Very good
Gult kort: Good
Grønt kort: Sufficient
Brunt kort: Cannot be judged
Gråt kort: Disqualified
De bedste hunde, som regel de, der har fået et rødt kort, konkurrerer herefter om placeringer i klassen. Vinderen får et rødt kort, nummer to får et blåt nummer tre et gult og nummer fire et grønt kort.
Dommeren vurderer så om vinderen er af tilstrækkelig høj kvalitet til at modtage det lyserøde Champion Kvalitetkort (CK), som giver adgang til videre avancement.
Er hunden af tilstrækkelig kvalitet går den videre til Bedst i Køn (BIK), vinderne herfra går videre til Bedst i Racen (BIR). Den bedste i racen går videre til Bedst i Gruppen (BIG). Herefter er det tid til den helt store finale, hvor Best in Show (BIS) skal findes. Det er vinderne fra Bedst i Gruppen, der deltager her, og til sidst står en hund tilbage som vinder af hele showet.
For mere info om hundeudstillingerne kan man med fordel slå op på side 52 i HUNDEN fra januar/februar sidste år eller studere DKK’s nye hjemmeside.
Vi vil selvfølgelig også være på plads i Fredericia for at dække arrangementet og møde en masse glade hundemennesker. Så kom gerne forbi og sig hej, og har du en god historie op til udstillingen er du også meget velkommen til at kontakte os.
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Du kan nu se alle vores billeder fra udstillingen i Vejen
Så er det blevet hverdag igen, men var det egentlig ikke en ret god weekend i Vejen
Når hundeudstillingsåret går i gang i weekenden, er vi naturligvis på plads til at skrive de gode historier og tage en masse fine billeder. Vi har fotostudiet med, så du kan få taget et flot, professionelt billede af din kære hund
Efter en lettere kaotisk start med forsinkelse og to dommerændringer endte dagens juniorhandling med sejr til Mathilde Bekker og hendes samojed
En fantastisk weekend i Roskilde sluttede med en lige så fantastisk finale
Stine Hjelme fra Herlufmagle kunne lørdag aften fejre, at hun for andet år vandt Best In Show i Vejen
En flot hundeudstilling i Fredericia er overstået. Vi har samlet lidt stemningsbilleder fra søndagen her. Fotos: Bjarke Kirkegaard Nielsen
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde