En hundeudstilling kan være en overvældende oplevelse for folk, der ikke har været til sådan en før. Overalt hvor man kigger, er der søde, flotte, dejlige, nuttede hunde. Så er der de mange ringe, som også kan være svære at forstå systemet i.
I Danmark er der omkring 350 anerkendte racer. De er delt ind i ti grupper efter anvendelse og type. Hundene præmieres ud fra dommernes vurdering af deres kvalitet i forhold til racens FCI-standard. Disse kan man læse mere om på dkk.dk
En udstillingsdag starter i de mange ringe, hvor de enkelte racer bedømmes hver for sig. Hundene inddeles i køn og i følgende klasser:
Juniorklasse: For hunde mellem 9 og 18 måneder
Mellemklasse: For hunde mellem 15 og 24 måneder
Åben klasse: For hunde fra 15 måneder
Brugshundeklasse: For brugshunde, som har bestået en brugsprøve, der giver adgang til klassen
Championklasse: For hunde, der er danske eller internationale champions
Veteranklasse: For hunde, der er over 8 år
I ringene bliver hundene bedømt, og dommeren viser et farvet kort. Hver farve betyder noget forskelligt:
Rødt kort: Excellent
Blåt kort: Very good
Gult kort: Good
Grønt kort: Sufficient
Brunt kort: Cannot be judged
Gråt kort: Disqualified
De bedste hunde, som regel de, der har fået et rødt kort, konkurrerer herefter om placeringer i klassen. Vinderen får et rødt kort, nummer to får et blåt nummer tre et gult og nummer fire et grønt kort.
Dommeren vurderer så om vinderen er af tilstrækkelig høj kvalitet til at modtage det lyserøde Champion Kvalitetkort (CK), som giver adgang til videre avancement.
Er hunden af tilstrækkelig kvalitet går den videre til Bedst i Køn (BIK), vinderne herfra går videre til Bedst i Racen (BIR). Den bedste i racen går videre til Bedst i Gruppen (BIG). Herefter er det tid til den helt store finale, hvor Best in Show (BIS) skal findes. Det er vinderne fra Bedst i Gruppen, der deltager her, og til sidst står en hund tilbage som vinder af hele showet.
For mere info om hundeudstillingerne kan man med fordel slå op på side 52 i HUNDEN fra januar/februar sidste år eller studere DKK’s nye hjemmeside.
Vi vil selvfølgelig også være på plads i Fredericia for at dække arrangementet og møde en masse glade hundemennesker. Så kom gerne forbi og sig hej, og har du en god historie op til udstillingen er du også meget velkommen til at kontakte os.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
Nessa Verstappen fra Tyskland udstillede søndag eftermiddag sine tre beagle harrier. En race, som hun ikke havde set i virkeligheden, før hun købte den første
Den kendte realitydeltager og tidligere oddsetpige Janni Ree udstillede sin nye mops, Cobra, på udstillingen i Fredericia søndag
For første gang nogensinde stod en gravhund øverst på skamlen, da Best In Show på Crufts blev afgjort søndag aften
Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en hvid bomuldshund, som blev fundet mandag den 24. august 2020 omkring kl. 10.00 på Lyngsvej i Fredericia
BIS i Fredericia blev Dorte Jensens engelske springer spaniel, Siegers Never Walk Alone
Så er vi kommet godt i gang med årets første udstilling. Rutinerede og nye udstillere konkurrerer om de eftertragtede titler
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.