Ringtræning og hvorfor det er så givende

23-11-2021 08:41, af Hanne Nielsen

Månedens klummeskribent er Hanne Nielsen, som er næstformand i Kreds 7

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Da jeg blev spurgt, om jeg ville skrive denne klumme, tænkte jeg straks på mit arbejde i Kreds 7 og især mit hjertebarn Ringtræning.

I mere end 35 år har jeg trænet hold i ringtræning med få pauser ind imellem. Når jeg sidder her og tænker tilbage, har det været nogle fantastiske, dejlige år med en masse skønne mennesker og deres dejlige hunde. Dejlige trænere, man har knyttet venskaber med gennem årene.
Indenfor ringtræning er der sket en stor udvikling. Både i visningen af hundene og deres handlere på udstillingerne - for slet ikke at tale om tøjvalgene. Da jeg startede med udstillinger og ringtræning, var det vildt flot og sejt, hvis man havde et smart vindsæt eller en joggingdragt. Men jeg må da sige, at det ser godt ud i dag, når alt matcher mellem både hund og handler - hele indtrykket gør så meget for hele oplevelsen.
Ringtræning er et sted, hvor alle kan komme – hvis bare du har en stamtavle. Jeg tror på, at alle hundeejere skulle give dem selv og deres hund den oplevelse, at komme til ringtræning. Selvom jeg ofte hører folk sige, at de aldrig vil udstille, bliver folk bidt af det, og ser alle de gode og hyggelige sider. Hyggesnakken med andre hundefolk, muligheden for at vise hvor sød en hund, du har, og måske endda også smuk - hvad jo ikke vil gøre noget.

Jeg tænker ofte tilbage, til da jeg startede ringtræning med min egen hund. Dette var vores friaften og hygge med andre, og vi skulle selvfølgelig aldrig på udstilling. Men han blev virkelig dygtig til at stå og gå pænt, og ikke mindst fik han lov til at vise, hvor smuk han var, både indvendig og i det ydre.
Samtidig ser jeg på alle de søde hunde, der kommer til ringtræning nu. Det er vigtigt at huske på, at selvom du har store drømme for din hund, at I skal gøre det sammen med glæde og ikke med tvang. For jeg er sikker på, at de gør det for vores skyld og ikke for deres egen.
Ja, man må jo heller ikke glemme en lille babyhund kan have sceneskræk, som vi kender det fra os selv. Nogle kommer måske heller aldrig til at ville det, mens andre er født til det og elsker det.
Den glæde ringtræning kan give, og som jeg har sammen med min hund, er så givende. Derfor tror jeg også, at jeg selv vil træne, så længe jeg kan gå og stå. Det er så dejligt at se, hvad det giver, og samtidig at kunne hjælpe med at give det videre til andre.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Tag hunden med til Store Hestedag

29-08-2018 14:23, af Camilla Tiefensee Schrøder

Det er ikke kun hundredvis af heste, der indtager Dyrskuepladsen i Roskilde til Store Hestedag i weekenden. Hestedagen er i høj grad også en hundens dag med over 700 tilmeldte racehunde og et væld af aktiviteter for hundeejere og deres firbenede venner

Fotos af årets DKK-racevindere

30-11-2017 13:51, af Tine Luther
Foto|

”Årets DKK-racevindere 2017” har mulighed for at få offentliggjort et billede i en racevinderkavalkade i januar-/februarnummeret 2018 af HUNDEN 

Hunden skal trænes i at være alene hjemme

05-08-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coronahjemsendelser og sommerferie har vænnet hundene til, at vi er hjemme hos dem. Nu skal vi arbejde igen, og så skal hunden være alene hjemme

Så er vinderne fundet!

17-08-2011 09:18, af Nina Marie Villadsen
Hunden.dk's konkurrence på facebook om 5 x 2 billetter til filmen Poppers Pingviner er netop afsluttet og de heldige vindere er udtrukket

Kysser du din hund

12-04-2022 08:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ifølge New York Post advarer flere forskere nu mod at kysse hunden, da hundens mund kan være fyldt med bakterier, der kan gøre dig syg

Pas på hunden ved tø-is på søer mv.

18-12-2012 08:07, af Maja Golles
Nu smelter sne og is i hele landet, og bor du et sted, hvor der har været et tykt lag is på sø, fjord eller hav, så vær ekstra opmærksom på, at hunden ikke begiver sig ud på "tynd is"

4 gode råd til hunden i sommervarmen

09-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet sommer i Danmark og temperaturerne kan blive rigtig høje til tider. Det er derfor vigtigt at tage hensyn til din hund og hjælpe den igennem varmen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.