Årets koldeste måneder er over os, og motivationen til at bevæge sig ud i den friske luft kan være svær at søge frem. Som hundeejer er du dog nødt til at komme afsted på gåture, så hunden kan blive stimuleret og få brugt en masse energi.
- Også om vinteren har hunden behov for fysisk aktivitet for at føle sig godt tilpas og mindske chancen for overvægt. Mange har desværre tendens til at lufte hunden mindre i vinterhalvåret, men langt de fleste racer har behov for omkring to timers aktivitet om dagen, hvor en frisk gåtur er en rigtig god idé, lyder det fra Sanne Ross, der er chefdyrlæge ved AniCura Dyrehospitaler.
Ifølge Sanne Ross er der imidlertid flere ting, hundeejere bør være opmærksomme på om vinteren, så hundene ikke kommer galt afsted i de kølige måneder.
Vær opmærksom ved lave temperaturer
Vores firbenede venner kan også fryse, og særligt for de mindste racer kan vinterkulden være hård. Ved lave temperaturer er der risiko for kuldeskader hos hunde, og det er normalt hundens ører, poter, haletip og snude, der rammes først. Mens nogle racer er fremavlet til at udholde de lave temperaturer, eksempelvis slædehunde, er andre racer samt unge, ældre og små hunde nødt til at få hjælp til at klare kulden.
- Det er individuelt fra hund til hund, hvor lave temperaturer den enkelte kan klare. Der er større risiko for kuldeskader, hvis hunden ikke bevæger sig nok udendørs og dermed vænner sig til kulden. Derfor er det vigtigt at holde blodcirkulationen i gang og aktivere hunden mest muligt. Derudover kan et stykke tøj eller et dækken gøre underværker for hunden om vinteren – særligt for de mindre eller tyndpelsede racer, siger Sanne Ross.
I værste fald kan en kombination af kulde, vind og fugt over en periode få hundens små blodkar til at trække sig sammen, og vævet kan fryse til, så der dannes iskrystaller, hvilket kan ødelægge cellernes struktur og føre til vævsdød. Ud over lokale kuldeskader kan hunden også rammes af generel nedkøling, og det er altid en god idé at opsøge dyrlæge, hvis hunden pludselig ændrer adfærd i kulden.
Vejsalt kan give smerter i poterne
Vejsalt er effektivt mod is- og sneglatte veje, men for hundepoter kan salt være årsag til smerter og skader. Det er derfor en god idé at smøre poterne med beskyttende voks eller potesalve for at forhindre, at sne og salt sætter sig fast i poterne. Når du kommer hjem fra gåturen, kan du med fordel skylle hundens poter med lunkent vand og tørre forsigtigt efter med et håndklæde. Vejsalt kan også give hudproblemer på mave og brystkasse for de lave hunde, og det er ifølge Sanne Ross derfor vigtigt at holde øje med hundens hud i de udsatte områder.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Mange tror stadig, at hunde kan klare al slags kulde på grund af deres tykke pels. Men hunde kan også få forfrysninger
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.