Årets koldeste måneder er over os, og motivationen til at bevæge sig ud i den friske luft kan være svær at søge frem. Som hundeejer er du dog nødt til at komme afsted på gåture, så hunden kan blive stimuleret og få brugt en masse energi.
- Også om vinteren har hunden behov for fysisk aktivitet for at føle sig godt tilpas og mindske chancen for overvægt. Mange har desværre tendens til at lufte hunden mindre i vinterhalvåret, men langt de fleste racer har behov for omkring to timers aktivitet om dagen, hvor en frisk gåtur er en rigtig god idé, lyder det fra Sanne Ross, der er chefdyrlæge ved AniCura Dyrehospitaler.
Ifølge Sanne Ross er der imidlertid flere ting, hundeejere bør være opmærksomme på om vinteren, så hundene ikke kommer galt afsted i de kølige måneder.
Vær opmærksom ved lave temperaturer
Vores firbenede venner kan også fryse, og særligt for de mindste racer kan vinterkulden være hård. Ved lave temperaturer er der risiko for kuldeskader hos hunde, og det er normalt hundens ører, poter, haletip og snude, der rammes først. Mens nogle racer er fremavlet til at udholde de lave temperaturer, eksempelvis slædehunde, er andre racer samt unge, ældre og små hunde nødt til at få hjælp til at klare kulden.
- Det er individuelt fra hund til hund, hvor lave temperaturer den enkelte kan klare. Der er større risiko for kuldeskader, hvis hunden ikke bevæger sig nok udendørs og dermed vænner sig til kulden. Derfor er det vigtigt at holde blodcirkulationen i gang og aktivere hunden mest muligt. Derudover kan et stykke tøj eller et dækken gøre underværker for hunden om vinteren – særligt for de mindre eller tyndpelsede racer, siger Sanne Ross.
I værste fald kan en kombination af kulde, vind og fugt over en periode få hundens små blodkar til at trække sig sammen, og vævet kan fryse til, så der dannes iskrystaller, hvilket kan ødelægge cellernes struktur og føre til vævsdød. Ud over lokale kuldeskader kan hunden også rammes af generel nedkøling, og det er altid en god idé at opsøge dyrlæge, hvis hunden pludselig ændrer adfærd i kulden.
Vejsalt kan give smerter i poterne
Vejsalt er effektivt mod is- og sneglatte veje, men for hundepoter kan salt være årsag til smerter og skader. Det er derfor en god idé at smøre poterne med beskyttende voks eller potesalve for at forhindre, at sne og salt sætter sig fast i poterne. Når du kommer hjem fra gåturen, kan du med fordel skylle hundens poter med lunkent vand og tørre forsigtigt efter med et håndklæde. Vejsalt kan også give hudproblemer på mave og brystkasse for de lave hunde, og det er ifølge Sanne Ross derfor vigtigt at holde øje med hundens hud i de udsatte områder.
Med en lun januar efterfulgt af en fugtig februar har den danske vinter skabt perfekte vilkår for flåterne. Sådan holder du dine kæledyr fri for blodsugerne.
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
På Trekantens Dyrlægers Facebookside kan man lige nu se en video af, hvordan det ser ud, når en hund bliver aflivet
Hver sommer rammes hunde af hedeslag fordi de glemmes i biler, eller på anden måde udsættes for alt for høje temperaturer – vi ser på hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude
Sommeren er over os, og varmen er på vej. Her får du otte gode råd til hunden i varmen
Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer
Søndag gik der lidt et chok gennem udstillingen i Vejen, da en ambulance kørte ind på pladsen. Det var Erik Faarup, der havde fået et ildebefindende, men han har det godt igen
Billederne fra Vejen er nu på nettet
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Som eneste dansker er Siri Renée Richter Jungersen i VM-finalen i lydighed, der kører hele dagen i dag
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
I dag starter VM i lydighed på Vilhelmsborg for alvor