Hvis du er ryger, er du med garanti klar over de utallige skadelige virkninger, som rygning har på dit helbred og dine omgivelser. Men er du bevidst om, at det også kan påvirke din hund, og i sidste ende være fatalt for den? Kræft og andre sygdomme Passiv rygning defineres ved tobaksrøg inden døre fra for eksempel cigaretter, cigarer, piber mm. Røgen er yderst skadelig, og kan forårsage kræft hvis den indåndes regelmæssigt – også hos vores firbenede venner. Men den passive rygning er ikke blot årsag til kræft. Den kan også skabe andre sundhedsmæssige problemer som luftvejs- og hjerte-kar-sygdomme, kroniske lungeinfektioner, øjenproblemer og astma. Undersøgelser har vist, at der i tobaksrøg findes over 20 forskellige kræftfremkaldende stoffer i røgen. Det er således ikke underligt, at vores hunde også tager skade af den farlige røg. Røgen er kræftfremkaldende Et amerikansk studie fra Colorado viser, at næsehulekræft ses hyppigere hos hunde, der har været udsat for passiv rygning i hjemmet, sammenlignet med hunde fra et hjem uden rygning. Det ses specielt hos de langsnudede racer som schæferhunde og border collier, hvor der ikke ses nogen nævneværdig forskel i øget forekomst af næsehulekræft, når det kommer til racer med korte og mellemlange snuder. De langsnudede racer er mere udsatte overfor denne kræftform, da deres nasale passage har et større overfladeareal, hvor de kræftfremkaldende stoffer kan sætte sig på, inden den når ned i hundens lunger. Samme undersøgelse viste også, at skønt racerne med korte og mellemlange snuder ikke i samme grad led af næsehulekræft, så havde de en øget risiko for lungekræft, da deres nasale passager er mindre effektive til at filtrere de skadelige stoffer fra, inden røgen når lungerne. Kilde: hundenyheder.dk
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.