Overvægt mindsker hundes leveår: Sådan får du hunden i gang med træningen

29-10-2019 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde lider af overvægt, og det går ud over menneskets bedste ven, som i gennemsnit lever 1,3 år mindre med de ekstra kilo på sidebenene. Det får hundeejere til at dyrke motion med hunden som aldrig før

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ikke alle hunde kan logre med lige stor glæde. 46 procent af danske hunde er overvægtige, hvilket i gennemsnit afkorter vores firbenede venners liv med 1,3 år. Men for at komme de dødbringende ekstra kilo til livs er kostændringer ikke nok. Halen i vejret og næsen i sporet på motionsture nogle gange om ugen er nøglen til en sund og glad hund. Det skriver Virbac i en pressemeddelelse.

– Ligesom mennesker er hunde skabt til et liv i bevægelse. Hundeejere har et særligt ansvar overfor vores firbenede venner, for motion er nemlig vigtig for både hundens fysiske og mentale trivsel. Når hunden motionerer sammen med sin ejer, bliver båndet mellem dem stærkere og samtidig frigives endorfiner, som får hunden til at følge sige bedre tilpas, siger Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub

Nogle hunde er mere aktive end andre, men alle hunde skal ud og bruge kroppen og få pulsen lidt op for at trives, pointerer Lise Lotte Christensen.

Forhindringsløb til hunde hitter
Ønsket om motion med menneskets bedste ven ses i efterspørgslen på aktiviteter til både hund og ejer. Det har fået Virbac til at støtte op forhindringsløbet K9 Biathlon for hunde og deres ejere som afholdes både i foråret og i efteråret.

– Vi har været overvældet over den interesse, som vores hundeløb i foråret har modtaget, hvor flere end 1500 hunde og deres ejere deltog i løbet. Derfor var vi også med til at arrangere et mindre hundeløb i efteråret, hvor flere end 500 hunde deltog, for at give motionslysten et ekstra boost inden den søde juletid. Løbene styrker både den gode form og det sociale samvær mellem hunde og ejere, siger Sarah Appel, salgs- og marketingschef hos veterinærmedicinalvarevirksomheden Virbac, som blandt andet forhandler aktivitetstrackeren PitPat til hunde.

Hun understreger, at det er vigtigt at have realistiske forventninger til sin hund. Hunden bør være i god form, inden man bevæger sig ud på længere løbeture. Derfor har Sarah Appel nogle gode råd til vordende firbenede atleter.

Start med små ture. Det er vigtigt, at hundene ikke bliver overbelastet med for megen træning. Start derfor med små ture, og følg eventuelt et løbeprogram til hunde. Der forebygger skader og overbelastning.

Kontinuerlig motion. Ligesom hos mennesker er det vigtigt, at hundene opretholder et hvis aktivitetsniveau for ikke at få stive led og muskler. Hundeejere skal sørge for at aktivere hunden dagligt. Det kan både øge hundens levetid og livskvalitet.

Lyt til hundens signaler. Selvom din hund måske er oppe i alderen, er det ingen hindring for at begynde med motion. Det hele handler om den rette opstart, og uanset alder er det vigtigt at starte langsomt og lytte til hundens signaler.

Læs også

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.

Virbac: K9 Biathlon skaber minder for livet

28-02-2020 15:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når der til pinse er K9 Biathlon under Arion Hundedage står der Virbac foran arrangementet, og det er der en ganske særlig grund til, fortæller marketingschef hos Virbac, Sarah Appel

Plæneklipper fuldender Winnies hold

18-02-2020 19:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er sidste hjælper til Winnie Vestergaard fundet, og det er i den grad en mand, der er vant til at dirigere

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

Løb en aftentur med forhindringer med hunden

17-08-2021 14:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flot tilmeldingstal til K9 Biathlon for alle, men der er stadig plads til flere ........ og  var det måske noget med et aftenløb?

Stor og stærk BIS med krudt i røven

14-05-2022 18:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For anden dag i træk blev BIS-vinderen i Roskilde fundet i gruppe fem, da den store alaskan malamute Falgreens Autumn Storm tog sejren lørdag

Mudder, mod og sammenhold i Ringsted

12-10-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

Der bliver masser at se og opleve, når knap 500 løbere og deres hunde kaster sig gennem vilde vandgrave, bildæk, under og over store forhindringer til Dacia Cup 2023 den 14. oktober i Ringsted.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Må min hund spise banan?

15-08-2017 17:18, af Anne Ekenberg

Bananen med sin smukke gule farve indbyder i høj grad til at blive spist. Rå oven på ymer, som tørret snack lørdag aften eller i en banankage. VI elsker banan, men er den også en sund frugt for vores hunde?

Oplev de 6 nationale racer i Nørager

23-10-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Lørdag den 28. oktober kan du opleve de 6 nationale hunderacer i Sortebakkehallen i Nørager. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt