Til hver eneste hundeudstilling er der nye udstillere, hvilket må siges at være positivt. For langt de fleste er det en god oplevelse, men det kan også være svært at finde rundt i alt det, de garvede udstillere kender så godt.
Det har Dansk Kennel Klub nu tænkt sig at gøre noget ved. Derfor har man i Fredericia arrangeret guidede ture rundt på udstillingen. Den første fandt sted klokken 10.30 og guiden var Katrine Jeppesen fra DKK.
- Det er faktisk en ide, vi har gået med i nogle år, men det har lige været det der med at finde en, der havde tiden til at være guide. Her til formiddag har jeg lidt tid, og så prøver vi det af, fortæller Katrine Jeppesen.
Der var mødt en god håndfuld nysgerrige mennesker op til turen. Inden de gik ind i Hal A fik de en kort introduktion til, hvad der ventede dem. Katrine Jeppesen fortalte om, hvem der er i en udstillingsring, og hvilke opgaver de forskellige mennesker har i ringen.
Efter introduktionen gik turen ind i hallen, hvor de først gjorde stop ved ringen med golden retrievere. Her kunne de se dommerens, ringsekretærens og ringassistentens opgaver i aktion, ligesom de fik et indblik i, hvordan man udstiller sin hund.
Derefter gik turen til Store Ring og rundt på resten af udstillingen.
Der var mange gode spørgsmål fra deltagerne, som alle var nye udstillere og en smule nervøse for at skulle ind i ringen.
Du kan læse mere om de guidede ture i martsnummeret af HUNDEN.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
På trods af nattens snestorm er godt 3000 hunde og ejere mødt op i Messe C, Fredericia til årets første store internationale udstilling.
Vinden er svagere, solen er stærkere. Det er varmere i dag end i går. Helidgivis er udstillerne i Dansk Kennel Klub gode til at finde skygge til deres hunde
Igen er vi blevet beriget med flot juniorhandling som start på konkurrencerne i Store Ring
Efter to dage med cairn terrier på toppen blev søndagens Best in Show en norsk-ejet petit basset griffon vendéen ved navn Pat.
Med weekendens nye tilfælde er det samlede antal af syge hunde i Norge oppe på 102. DKK afventer vurdering fra Norge
Heldigvis er danske udstillinger populære hos internationale dommere. Derfor kan Dansk Kennel Klub tiltrække nogle fornemme af slagsen. En af dem er irske Paul Lawless
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?