I januar var Trine Drejer ude at lufte sin hund, Daisy, en golden retriever. Gåturen ender fatalt, da en hund angriber Daisy med sådan en kraft, at hun brækker to ribben, der punkterer begge lunger.
Daisy døde derfor kort efter angrebet, og efterfølgende undrede Trine Drejer sig over, at den angribende hund ikke blev straffet.
Vi har snakket med Politikommissær Peter Hvidberg fra Sydsjællands Politi om sagen.
– Det er selvfølgelig helt vildt tragisk, at den angrebne hund afgår ved døden. Ejeren er naturligvis knust over det, og jeg kan sige, at ejeren af hunden, der angreb, også er mærket af sagen, fortæller han.
Peter Hvidberg fortæller, hvorfor den angribende hund ikke er blevet aflivet.
– Der er en del faktorer, der spiller ind i denne tragiske sag. For det første, døde hunden ikke af bid, men af at være blevet løbet ind i med så stor kraft af en større hund, at ribbenene brækkede og punkterede lungerne. Derudover går kvinden med sin hund på et stisystem, som går ind over den anden hundeejers grund. Ejeren ved, at hans hund ikke bryder sig om andre hunde og forsøger at få dem til at gå væk, inden hans hund får øje på dem, lyder det fra Peter Hvidberg, der desuden kan fortælle, at episoden har haft konsekvenser for den angribende hund.
– Hunden skal fremover føres i line og have mundkurv på, fortæller han og fastslår, at den afgørelse er faldet hos Rigspolitiet.
Han kan desuden fortælle, at politiet ikke har andre sager på den pågældende hund.
Trine Drejer, der havde Daisy, er glad for, at episoden har haft lidt konsekvenser for den angribende hund, men hun er dog ikke helt enig i politiets fremlægning af sagen.
– Det er altså ikke er rigtigt, at vi gik på hundens ejers grund. Det er en offenlig vej hvor alle bør kunne passere - og vi vendte om 300 meter fra hans hus ,så vi passerede ikke engang. Derudover forsøgte han ikke at få os væk. Han sagde efterfølgende, at han vidste hans hund ikke kunne lide andre hunde, og han havde overvejet det ja, men han forsøgte ikke, så havde jeg da selvfølgelig løbet min vej, lyder det fra Trine Drejer.
Trine Drejer oplevede i januar måned enhver hundeejeres værste mareridt. Hendes elskede hund blev overfaldet af en anden hund og døde efterfølgende. Her får du historien
En gåtur med sine ejere på Englands højeste punkt endte noget dramatisk for hunden Daisy
Dyreværnets tur til Serbien gik godt, og nu kan Daisy og Alba holde jul i deres nye familie
Sidste mandag blev en syvårig pige overfaldet af en hund i Taastrup. Politiet har siden efterlyst vidner. Indtil videre uden held
Vi har modtaget en mail fra en læser, som søger hjælp. Vi tænker naturligvis, at vores læsere vil have nogle gode råd
En skærmydsel over, om hunde skal føres i snor, endte onsdag aften i et voldeligt overfald i Høng
Onsdag blev en togtur ved Ringsted til en rigtig ubehagelig oplevelse for en ejer og hendes hund
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Påsken byder på hygge og god mad, men for din hund gemmer højtiden desværre også på skjulte farer
Mange hunde ender med at have et lidt belastet forhold til koste, sneskovle og ikke mindst støvsugeren. For nogles vedkommende begynder det dårlige forhold allerede i hvalpetiden, for andre opstår problemet senere og uden at vi måske helt er opmærksomme på, hvad der er sket