Statsminister Mette Frederiksen holdt fredag eftermiddag pressemøde, hvor en række nye restriktioner blev annonceret, og flere af dem har konsekvenser for hundesporten. De restriktioner, der de seneste uger har været gældende i København og omegn, bredes nu ud til hele landet.
Og hvad betyder det så for hundesporten?
Forsamlingsforbuddet er sænket fra 100 til 50 i hele landet
Ny opfordring til at begrænse socialt samvær
Obs på mundbind i klubhuse og cafeteriaer ved udskænkning/madservering
Udvidelse af ”Superligaordningen” til andre idrætter, herunder hundesport, udsættes.
Alt ovenstående gælder foreløbig frem til og med den 4. oktober 2020.
DKK´s specifikke COVID-19-retningslinjer for hundesporten er opdateret pr. 21. september 2020, og det er som hidtil muligt at finde opdateret information relateret til COVID-19 og hundesport her www.dkk.dk/corona
Afholdelse af hundesportsaktiviteter
Må kredse og klubber stadig arrangere konkurrencer, stævner, skuer og udstillinger mv.?
Det korte svar er ”ja”.
Kredse og klubber stadig må arrangere konkurrencer, mentalbeskrivelser, prøver, skuer og udstillinger mv., men som arrangør skal man sikre, at der aldrig er mere end 50 samlet på samme sted samtidigt.
Man må stadig gerne tidsopdele events, så det samlede deltagerantal deles, og hvis det er over store geografiske arealer, må man stadig være op til 500 deltagere.
DKK har opdateret ”Retningslinjerne for hundesport” pr. 21. september 2020, så disse er tilpasset myndighedernes seneste stramninger.
Sociale aktiviteter bør aflyses
Det sociale liv har stor betydning for hundesportens fællesskaber, men i den seneste udmelding fra myndighederne ligger der det, vi opfatter som ”en meget tydelig anbefaling” om, at alle sociale aktiviteter i fritidstilbud bør aflyses.
Derfor opfordrer DKK kraftigt til, at alle medlemmer, kredse og klubber undgår rent sociale sammenkomster.
Men da regeringen ikke forbyder arrangementer med max 50 deltagere, kan og vil DKK heller ikke forbyde kredse og klubber at afholde træning, prøver og andre arrangementer, så længe disse ikke overtræder gældende retningslinjer, herunder forsamlingsforbuddet.
DKK opfordrer derfor stadig til, at der så vidt muligt holdes liv i hundesports-aktiviteterne i kredse og klubber ud fra gældende regler, og DKK vil – som tidligere – lade det være op til den enkelte at vurdere, om man ønsker at deltage i træning, klubaktiviteter, konkurrencer, som instruktør, dommer osv.
Derfor vil DKK opfordre til
DKK har stor forståelse for, at det sociale liv for mange indenfor hundesporten er lige så vigtigt som selve træningen på banen, men DKK følger myndighedernes retningslinjer og anbefalinger og lader derfor også opfordringen om at aflyse sociale aktiviteter i fritidstilbud gå videre til vores medlemmer, samarbejdspartnere mv.
Nye regler for klubhuse/stævneafholdelse med café eller restaurant
Myndighederne har desuden gjort det obligatorisk at bære mundbind på cafeer og restauranter i hele landet. Denne regel gælder også i de tilfælde, hvor klubber og kredse driver café eller udsalg af mad og drikkevarer i klubhuse og lignende.
Desuden skal arrangører af skuer, udstillinger og konkurrencer sikre, i de tilfælde hvor der til evt. lejede lokaler er tilhørende (åbent/fungerende) cafeteria/cafe/udskænkning, at retningslinjerne overholdes, så både ansatte og deltagere her er iført mundbind, f.eks. i en kasse- eller toiletkø.
Det kan virke ulogisk, hvis man lige har dyrket hundesport sammen uden mundbind, men det er vilkårene pt. Samtidig gælder kravet om, at udskænkning/servering skal lukke senest klokken 22.00.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse