Nye restriktioner rammer hundesporten

21-09-2020 16:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du lidt om, hvad Folketingets nyeste restriktioner betyder for hundesporten 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Statsminister Mette Frederiksen holdt fredag eftermiddag pressemøde, hvor en række nye restriktioner blev annonceret, og flere af dem har konsekvenser for hundesporten. De restriktioner, der de seneste uger har været gældende i København og omegn, bredes nu ud til hele landet.

Og hvad betyder det så for hundesporten?

Forsamlingsforbuddet er sænket fra 100 til 50 i hele landet
Ny opfordring til at begrænse socialt samvær
Obs på mundbind i klubhuse og cafeteriaer ved udskænkning/madservering
Udvidelse af ”Superligaordningen” til andre idrætter, herunder hundesport, udsættes.
Alt ovenstående gælder foreløbig frem til og med den 4. oktober 2020.

DKK´s specifikke COVID-19-retningslinjer for hundesporten er opdateret pr. 21. september 2020, og det er som hidtil muligt at finde opdateret information relateret til COVID-19 og hundesport her www.dkk.dk/corona

 

Afholdelse af hundesportsaktiviteter

Må kredse og klubber stadig arrangere konkurrencer, stævner, skuer og udstillinger mv.?

Det korte svar er ”ja”. 

Kredse og klubber stadig må arrangere konkurrencer, mentalbeskrivelser, prøver, skuer og udstillinger mv., men som arrangør skal man sikre, at der aldrig er mere end 50 samlet på samme sted samtidigt. 

Man må stadig gerne tidsopdele events, så det samlede deltagerantal deles, og hvis det er over store geografiske arealer, må man stadig være op til 500 deltagere.

DKK har opdateret ”Retningslinjerne for hundesport” pr. 21. september 2020, så disse er tilpasset myndighedernes seneste stramninger.

 

Sociale aktiviteter bør aflyses

Det sociale liv har stor betydning for hundesportens fællesskaber, men i den seneste udmelding fra myndighederne ligger der det, vi opfatter som ”en meget tydelig anbefaling” om, at alle sociale aktiviteter i fritidstilbud bør aflyses. 
Derfor opfordrer DKK kraftigt til, at alle medlemmer, kredse og klubber undgår rent sociale sammenkomster. 

Men da regeringen ikke forbyder arrangementer med max 50 deltagere, kan og vil DKK heller ikke forbyde kredse og klubber at afholde træning, prøver og andre arrangementer, så længe disse ikke overtræder gældende retningslinjer, herunder forsamlingsforbuddet.

DKK opfordrer derfor stadig til, at der så vidt muligt holdes liv i hundesports-aktiviteterne i kredse og klubber ud fra gældende regler, og DKK vil – som tidligere – lade det være op til den enkelte at vurdere, om man ønsker at deltage i træning, klubaktiviteter, konkurrencer, som instruktør, dommer osv.

Derfor vil DKK opfordre til 

  • at holde høj fokus på afstand og hygiejne 
  • at begrænse opholdstiden under samvær med ”fremmede”
  • at aflyse afholdelse af fester og andre rent sociale arrangementer
  • at begrænse ophold indendøre i klubhuse mv. 
  • at afholde af flest muligt aktiviteter udendørs
  • at tænke i andre måder at være sociale på, f.eks. at tage evt. kaffen med på en ”samtale-gåtur” før eller efter træning
  • at oprette lukkede Facebookgrupper, hvor deltagerne kan holde kontakten og være sociale.

DKK har stor forståelse for, at det sociale liv for mange indenfor hundesporten er lige så vigtigt som selve træningen på banen, men DKK følger myndighedernes retningslinjer og anbefalinger og lader derfor også opfordringen om at aflyse sociale aktiviteter i fritidstilbud gå videre til vores medlemmer, samarbejdspartnere mv. 


Nye regler for klubhuse/stævneafholdelse med café eller restaurant

Myndighederne har desuden gjort det obligatorisk at bære mundbind på cafeer og restauranter i hele landet. Denne regel gælder også i de tilfælde, hvor klubber og kredse driver café eller udsalg af mad og drikkevarer i klubhuse og lignende.
Desuden skal arrangører af skuer, udstillinger og konkurrencer sikre, i de tilfælde hvor der til evt. lejede lokaler er tilhørende (åbent/fungerende) cafeteria/cafe/udskænkning, at retningslinjerne overholdes, så både ansatte og deltagere her er iført mundbind, f.eks. i en kasse- eller toiletkø.
Det kan virke ulogisk, hvis man lige har dyrket hundesport sammen uden mundbind, men det er vilkårene pt. Samtidig gælder kravet om, at udskænkning/servering skal lukke senest klokken 22.00.

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.