Men nu har udvalget kigget på statistikker fra årene 2019, 2022 og 2023, hvor de kan konstatere at der stort set ingen ændring er sket i antallet af deltagere - hverken på hold eller individuelt.
Agilityudvalget håber at den nye højde Intermediate, som stadig er en lille klasse i Danmark, kommer til at udvikle sig.
Udvalget mener stadig, at man skal kvalificere sig for at kunne deltage ved DM, da det skal være noget ekstraordinært at deltage i.
Individuel – ændring i point og afholdelse af DM
Udvalget har besluttet af følgende regler træder i kraft pr. 1. oktober 2023 (dato hvor kvalifikationen for 2024 starter):
For at kvalificere sig til DM individuelt kræves 4 point hvoraf der skal opnås minimum 2 point i AG.
Point gives således:
Klasse 2:1 1/2. point for et fejlfrit løb
Klasse 3: 2 point for et fejlfrit løb
Til Danmarksmesterskabet vil der være 3 løb, 1 spring og 1 agility, hvor ekvipagen skal kvalificere sig til finalen (i finalen, der er et agilityløb, er alle er nulstillet).
Selve regelsættet om hvordan man kvalificeres til finalen er under udarbejdelse.
DM Hold – Nyt setup
Et hold består af 4 ekvipager, alle ekvipager skal have deltaget ved min. et udtagelsesstævne for at holdet kan kvalificere sig til DM holdfinalen. Holdkonkurrencen på stævnedagen bliver afholdt som Relay/stafet på en agilitybane og der vil kun være et holdløb.
Til holdløbet skal 3 ekvipager løbe – den hurtige udregner kan godt se at nummer 4 også skal nå et holdløb stævne for at kunne løbe til den grande finale til Danmarksmesterskabet, hvor alle 4 ekvipager skal løbe et Relay/stafet løb og vinderen bliver Danmarksmester for hold.
Holdreglerne er ved at blive udarbejdet.
Årets hold – nyt set up
Årets hold ligner meget DM hold, med 3 ekvipager. Der har ikke før været ”finale” for hold, i Årets hold. Årets hold kan kun opnå point ved internationale CACIAG stævner.
Disse holdregler er også ved at blive udarbejdet.
Danmarks mesterskabet vil blive afholdt hos DKK Ringsted i 2024.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet