Men nu har udvalget kigget på statistikker fra årene 2019, 2022 og 2023, hvor de kan konstatere at der stort set ingen ændring er sket i antallet af deltagere - hverken på hold eller individuelt.
Agilityudvalget håber at den nye højde Intermediate, som stadig er en lille klasse i Danmark, kommer til at udvikle sig.
Udvalget mener stadig, at man skal kvalificere sig for at kunne deltage ved DM, da det skal være noget ekstraordinært at deltage i.
Individuel – ændring i point og afholdelse af DM
Udvalget har besluttet af følgende regler træder i kraft pr. 1. oktober 2023 (dato hvor kvalifikationen for 2024 starter):
For at kvalificere sig til DM individuelt kræves 4 point hvoraf der skal opnås minimum 2 point i AG.
Point gives således:
Klasse 2:1 1/2. point for et fejlfrit løb
Klasse 3: 2 point for et fejlfrit løb
Til Danmarksmesterskabet vil der være 3 løb, 1 spring og 1 agility, hvor ekvipagen skal kvalificere sig til finalen (i finalen, der er et agilityløb, er alle er nulstillet).
Selve regelsættet om hvordan man kvalificeres til finalen er under udarbejdelse.
DM Hold – Nyt setup
Et hold består af 4 ekvipager, alle ekvipager skal have deltaget ved min. et udtagelsesstævne for at holdet kan kvalificere sig til DM holdfinalen. Holdkonkurrencen på stævnedagen bliver afholdt som Relay/stafet på en agilitybane og der vil kun være et holdløb.
Til holdløbet skal 3 ekvipager løbe – den hurtige udregner kan godt se at nummer 4 også skal nå et holdløb stævne for at kunne løbe til den grande finale til Danmarksmesterskabet, hvor alle 4 ekvipager skal løbe et Relay/stafet løb og vinderen bliver Danmarksmester for hold.
Holdreglerne er ved at blive udarbejdet.
Årets hold – nyt set up
Årets hold ligner meget DM hold, med 3 ekvipager. Der har ikke før været ”finale” for hold, i Årets hold. Årets hold kan kun opnå point ved internationale CACIAG stævner.
Disse holdregler er også ved at blive udarbejdet.
Danmarks mesterskabet vil blive afholdt hos DKK Ringsted i 2024.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet