Forestil dig, at du er en person med angst. Du har svært ved at bevæge dig uden for din dør, da du ikke har lyst at møde andre mennesker, og mødet med andre mennesker tærer dig for energi.
Den eneste måde, du kan forlade matriklen på, er hvis du har din servicehund med dig. Servicehunden sørger for at skærme dig, og den giver dig tryghed og ro.
Hvis du så for eksempel skal ud at handle, risikerer du at få at vide, at du ikke må have hund med i butikken. Du er i forvejen i alarmberedskab, fordi din krop reagerer på, at du er ude at handle, og så skal du bruge en masse energi på at overbevise den ansatte om, at du faktisk godt må have din servicehund med i butikken.
Sådan er hverdagen for rigtig mange mennesker med servicehund. Nu vil ny forening forsøge at hjælpe brugerne ved at oplyse om og sikre rettighederne for personer med servicehund.
Foreningen hedder Foreningen for ServicehundeBrugeres Rettigheder (forkortet FSBR), og den havde stiftende generalforsamling onsdag aften.
Den nyvalgte formand, Mette Borchert Vahlun, fortæller om en rigtig god generalforsamling.
– Det var en rigtig god og spændende generalforsamling, som endte med at tage tre timer fordi der var så meget spørgelyst, lyst til at debattere og generelt engagement i foreningen. Der kom kampvalg om flere poster herunder formandsposten, som jeg vandt. Vi fik besat alle poster, hvor nogen endda ikke blev valgt ind fordi der var så mange, det ønskede at komme i bestyrelsen.
Så vi blev mødt med et kæmpe engagement og initiativ til generalforsamlingen, lyder det fra den nyvalgte formand.
Tidligere på onsdagen var vi på besøg hos Mette Borchert Vahlun for at høre om hendes liv med servicehund. Det blev der et podcastafsnit ud af. Et afsnit, som du snart kan høre her på hunden.dk.
Det er ikke kun blandt beboerne på landets plejecentre, at TrygFondens besøgshunde spreder glæde. Også plejepersonalet har stor gavn af besøgshundeordningen, fordi de er med til at give nærvær og skaber et samtalerum, der bliver en hjælp i plejepersonalets arbejde. På Kongebrocenteret i Christiansfeld oplever plejehjemslederen på nært hold, hvilken magisk indvirkning labradoren Sally har på alle
Tilbage i maj måned lagde Mette Vahlun et opslag på Facebook, hvor hun gjorde opmærksom på de problemer, der følger med at have en servicehund. Vi har talt med hende om problemerne, glæden og lysten til at oplyse
I Frankrig har man fundet ud af, at en hund kan give ro til ofre i retssager
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse