Forestil dig, at du er en person med angst. Du har svært ved at bevæge dig uden for din dør, da du ikke har lyst at møde andre mennesker, og mødet med andre mennesker tærer dig for energi.
Den eneste måde, du kan forlade matriklen på, er hvis du har din servicehund med dig. Servicehunden sørger for at skærme dig, og den giver dig tryghed og ro.
Hvis du så for eksempel skal ud at handle, risikerer du at få at vide, at du ikke må have hund med i butikken. Du er i forvejen i alarmberedskab, fordi din krop reagerer på, at du er ude at handle, og så skal du bruge en masse energi på at overbevise den ansatte om, at du faktisk godt må have din servicehund med i butikken.
Sådan er hverdagen for rigtig mange mennesker med servicehund. Nu vil ny forening forsøge at hjælpe brugerne ved at oplyse om og sikre rettighederne for personer med servicehund.
Foreningen hedder Foreningen for ServicehundeBrugeres Rettigheder (forkortet FSBR), og den havde stiftende generalforsamling onsdag aften.
Den nyvalgte formand, Mette Borchert Vahlun, fortæller om en rigtig god generalforsamling.
– Det var en rigtig god og spændende generalforsamling, som endte med at tage tre timer fordi der var så meget spørgelyst, lyst til at debattere og generelt engagement i foreningen. Der kom kampvalg om flere poster herunder formandsposten, som jeg vandt. Vi fik besat alle poster, hvor nogen endda ikke blev valgt ind fordi der var så mange, det ønskede at komme i bestyrelsen.
Så vi blev mødt med et kæmpe engagement og initiativ til generalforsamlingen, lyder det fra den nyvalgte formand.
Tidligere på onsdagen var vi på besøg hos Mette Borchert Vahlun for at høre om hendes liv med servicehund. Det blev der et podcastafsnit ud af. Et afsnit, som du snart kan høre her på hunden.dk.
Det er ikke kun blandt beboerne på landets plejecentre, at TrygFondens besøgshunde spreder glæde. Også plejepersonalet har stor gavn af besøgshundeordningen, fordi de er med til at give nærvær og skaber et samtalerum, der bliver en hjælp i plejepersonalets arbejde. På Kongebrocenteret i Christiansfeld oplever plejehjemslederen på nært hold, hvilken magisk indvirkning labradoren Sally har på alle
Tilbage i maj måned lagde Mette Vahlun et opslag på Facebook, hvor hun gjorde opmærksom på de problemer, der følger med at have en servicehund. Vi har talt med hende om problemerne, glæden og lysten til at oplyse
I Frankrig har man fundet ud af, at en hund kan give ro til ofre i retssager
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.