Nu skal danskerne kende brugere af servicehundes rettigheder

02-06-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag aften var der stiftende generalforsamling på ny forening, der skal sikre brugere af servicehundes rettigheder. Disse brugere oplever nemlig rigtig mange svigt og misforståelser

Copyright Ridehesten.com
Den nye formand, Mette Borchert Vahlun med hendes servicehund Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forestil dig, at du er en person med angst. Du har svært ved at bevæge dig uden for din dør, da du ikke har lyst at møde andre mennesker, og mødet med andre mennesker tærer dig for energi.

Den eneste måde, du kan forlade matriklen på, er hvis du har din servicehund med dig. Servicehunden sørger for at skærme dig, og den giver dig tryghed og ro.

Hvis du så for eksempel skal ud at handle, risikerer du at få at vide, at du ikke må have hund med i butikken. Du er i forvejen i alarmberedskab, fordi din krop reagerer på, at du er ude at handle, og så skal du bruge en masse energi på at overbevise den ansatte om, at du faktisk godt må have din servicehund med i butikken.

Sådan er hverdagen for rigtig mange mennesker med servicehund. Nu vil ny forening forsøge at hjælpe brugerne ved at oplyse om og sikre rettighederne for personer med servicehund.

Foreningen hedder Foreningen for ServicehundeBrugeres Rettigheder (forkortet FSBR), og den havde stiftende generalforsamling onsdag aften.

Den nyvalgte formand, Mette Borchert Vahlun, fortæller om en rigtig god generalforsamling.

– Det var en rigtig god og spændende generalforsamling, som endte med at tage tre timer fordi der var så meget spørgelyst, lyst til at debattere og generelt engagement i foreningen. Der kom kampvalg om flere poster herunder formandsposten, som jeg vandt. Vi fik besat alle poster, hvor nogen endda ikke blev valgt ind fordi der var så mange, det ønskede at komme i bestyrelsen.

Så vi blev mødt med et kæmpe engagement og initiativ til generalforsamlingen, lyder det fra den nyvalgte formand.

Tidligere på onsdagen var vi på besøg hos Mette Borchert Vahlun for at høre om hendes liv med servicehund. Det blev der et podcastafsnit ud af. Et afsnit, som du snart kan høre her på hunden.dk. 

Læs også

Besøgshunde gør også en forskel for plejepersonalet – ikke kun for de ældre

06-01-2023 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun blandt beboerne på landets plejecentre, at TrygFondens besøgshunde spreder glæde. Også plejepersonalet har stor gavn af besøgshundeordningen, fordi de er med til at give nærvær og skaber et samtalerum, der bliver en hjælp i plejepersonalets arbejde. På Kongebrocenteret i Christiansfeld oplever plejehjemslederen på nært hold, hvilken magisk indvirkning labradoren Sally har på alle

Podcast: Mette Vahlun og servicehunden Agnes

08-09-2022 14:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i maj måned lagde Mette Vahlun et opslag på Facebook, hvor hun gjorde opmærksom på de problemer, der følger med at have en servicehund. Vi har talt med hende om problemerne, glæden og lysten til at oplyse 

Frankrig: Hund hjælper ofre

23-06-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Frankrig har man fundet ud af, at en hund kan give ro til ofre i retssager

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Lykkepiller i pels indtager Roskilde

18-09-2023 15:34, af Louise Trabjerg

I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Rishi Sunak annoncerer forbud mod American XL Bully-hunde i Storbritannien

21-09-2023 18:06, af Louise Trabjerg

Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.