Dessy var en sød, lille drever-tæve. Hun boede i en landsby, der hedder Klavsvik i Småland i Sverige. Hun var en usædvanlig lille hund, for hun havde en altovervejende interesse her i livet, og det var at lytte til kendingsmelodien fra den lokale radiostation.
Hver morgen klokken 6.00 gik hunden ind i dagligstuen, hvor radioapparatet stod, og når Radio Kronobergs signaturmelodi strømmede ud fra apparatet, strakte hun hals og hylede med på melodien. Dette gentog sig hver dag klokken 12.00 og klokken 17.00.
Men intet varer evigt! Dessys begejstring for melodien blev ikke delt af befolkningen på de kanter. De skrev i stedet et brev til Radio Kronoberg og truede med at brænde stationen ned til grunden, med mindre der blev skiftet kendingsmelodi.
Der var også tale om en utålelig melodi. Den blev spillet af skrattende trompeter, som ville have vækket en død.
Folkene på Radio Kronoberg besluttede at ændre melodien. De skiftede den ikke ud, men lod de larmende trompeter afløse af melodiøse strengeinstrumenter, og straks fik man en smuk, behagelig melodi.
Alle var nu tilfredse. Bortset fra lille Dessy. Hun blev skuffet hver gang, hun kom til radioen. Hun blev stedse mere deprimeret og urolig, og til slut besluttede familien at tage hende med til dyrlægen, som imidlertid ikke kunne konstatere nogle sygdomstegn på Dessy.
Kort efter fik man på Radio Kronoberg rede på, hvordan det forholdt sig med Dessy. I ekspresfart blev der fremskaffet et kassettebånd med den gamle kendingsmelodi, samt et stort kødben som blev givet til Dessy.
Men for sent. Depressionen havde varet for længe, og lille Dessy sygnede hen af sorg.
Nogle aviser tog historien op, og nu sørger masser af mennesker i Sverige over den lille hunds bitre lod. Hunden der savnede sin musik så meget, at den ikke brød sig om at leve foruden.
Vi har forsøgt at finde pågældende kendingsmelodi, og vi er nået frem til, at det godt kunne være nedenstående. God fornøjelse med lytningen
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?