Dessy var en sød, lille drever-tæve. Hun boede i en landsby, der hedder Klavsvik i Småland i Sverige. Hun var en usædvanlig lille hund, for hun havde en altovervejende interesse her i livet, og det var at lytte til kendingsmelodien fra den lokale radiostation.
Hver morgen klokken 6.00 gik hunden ind i dagligstuen, hvor radioapparatet stod, og når Radio Kronobergs signaturmelodi strømmede ud fra apparatet, strakte hun hals og hylede med på melodien. Dette gentog sig hver dag klokken 12.00 og klokken 17.00.
Men intet varer evigt! Dessys begejstring for melodien blev ikke delt af befolkningen på de kanter. De skrev i stedet et brev til Radio Kronoberg og truede med at brænde stationen ned til grunden, med mindre der blev skiftet kendingsmelodi.
Der var også tale om en utålelig melodi. Den blev spillet af skrattende trompeter, som ville have vækket en død.
Folkene på Radio Kronoberg besluttede at ændre melodien. De skiftede den ikke ud, men lod de larmende trompeter afløse af melodiøse strengeinstrumenter, og straks fik man en smuk, behagelig melodi.
Alle var nu tilfredse. Bortset fra lille Dessy. Hun blev skuffet hver gang, hun kom til radioen. Hun blev stedse mere deprimeret og urolig, og til slut besluttede familien at tage hende med til dyrlægen, som imidlertid ikke kunne konstatere nogle sygdomstegn på Dessy.
Kort efter fik man på Radio Kronoberg rede på, hvordan det forholdt sig med Dessy. I ekspresfart blev der fremskaffet et kassettebånd med den gamle kendingsmelodi, samt et stort kødben som blev givet til Dessy.
Men for sent. Depressionen havde varet for længe, og lille Dessy sygnede hen af sorg.
Nogle aviser tog historien op, og nu sørger masser af mennesker i Sverige over den lille hunds bitre lod. Hunden der savnede sin musik så meget, at den ikke brød sig om at leve foruden.
Vi har forsøgt at finde pågældende kendingsmelodi, og vi er nået frem til, at det godt kunne være nedenstående. God fornøjelse med lytningen
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.