NOSTALGI: Historien om hunden, der sørgede sig ihjel

31-07-2021 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Denne historie stammer fra oktobernummeret fra 1981. Historien skulle være ganske sand, og det er Staffan Møllerberg, der var sportsreporter på Radio Kronoberg i Sverige

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Dessy var en sød, lille drever-tæve. Hun boede i en landsby, der hedder Klavsvik i Småland i Sverige. Hun var en usædvanlig lille hund, for hun havde en altovervejende interesse her i livet, og det var at lytte til kendingsmelodien fra den lokale radiostation.

Hver morgen klokken 6.00 gik hunden ind i dagligstuen, hvor radioapparatet stod, og når Radio Kronobergs signaturmelodi strømmede ud fra apparatet, strakte hun hals og hylede med på melodien. Dette gentog sig hver dag klokken 12.00 og klokken 17.00.

Men intet varer evigt! Dessys begejstring for melodien blev ikke delt af befolkningen på de kanter. De skrev i stedet et brev til Radio Kronoberg og truede med at brænde stationen ned til grunden, med mindre der blev skiftet kendingsmelodi.

Der var også tale om en utålelig melodi. Den blev spillet af skrattende trompeter, som ville have vækket en død.

Folkene på Radio Kronoberg besluttede at ændre melodien. De skiftede den ikke ud, men lod de larmende trompeter afløse af melodiøse strengeinstrumenter, og straks fik man en smuk, behagelig melodi.

Alle var nu tilfredse. Bortset fra lille Dessy. Hun blev skuffet hver gang, hun kom til radioen. Hun blev stedse mere deprimeret og urolig, og til slut besluttede familien at tage hende med til dyrlægen, som imidlertid ikke kunne konstatere nogle sygdomstegn på Dessy.

Kort efter fik man på Radio Kronoberg rede på, hvordan det forholdt sig med Dessy. I ekspresfart blev der fremskaffet et kassettebånd med den gamle kendingsmelodi, samt et stort kødben som blev givet til Dessy.

Men for sent. Depressionen havde varet for længe, og lille Dessy sygnede hen af sorg.

Nogle aviser tog historien op, og nu sørger masser af mennesker i Sverige over den lille hunds bitre lod. Hunden der savnede sin musik så meget, at den ikke brød sig om at leve foruden.

 

Vi har forsøgt at finde pågældende kendingsmelodi, og vi er nået frem til, at det godt kunne være nedenstående. God fornøjelse med lytningen

 

Læs også

Billeder fra de gode gamle dage

24-05-2022 15:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg

Nostalgi: Agility – Nu også i Danmark

12-09-2021 10:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her

NOSTALGI: På tur med ske og plasticpose

06-08-2021 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige