Det er en fantastisk tid, vi går i møde. Alting springer ud, og sommeren står og venter spændt på at træde ind over dørtærsklen. Foråret bringer dog også visse farer med sig. For eksempel er der mange af årstidens blomster, der er giftige.
Her får du en lille liste
Erantis
Her er det rodknoldene, der kan være giftige for hunden. Typiske symptomer på forgiftning af erantis er opkast, diarre og forstyrret hjerterytme.
Tulipan
Hele planten er giftig – altså blomst, blade, stængel og løg. Tulipanen indeholder giftstoffer, der alene ved kontakt med huden kan give irritation. Hvis giftstofferne indtages, kan det medføre store maveproblemer for hunden. Dog er det forskelligt, hvor giftige de forskellige sorter af tulipan er. En god tommelfingerregel er, at kontakte dyrlægen ved mistanke om indtag.
Lilje
Her er det blomsten, der er den giftige del af planten. Den indeholder et stof, der kan medføre nyresvigt og i værste fald død.
Liljekonval
Liljekonvallen er smuk, men alle dele af planten er yderst giftig. Den vokser vildt i skov og krat, og de velduftende blomster gør den tillokkende. En forgiftning kan medføre store hjerteproblemer hos din hund.
Påske- og pinselilje
Både påske- og pinseliljen indeholder giftstofferne narcissin og narcipoetin. Stoffet findes i hele planten, men i højeste koncentration i plantens løg, der ligger under jorden. Hunden skal ikke spise særligt store mængder af planterne, før det kan være dødeligt. De første symptomer, der ses ved en forgiftning, er opkast og dårlig mave. Senere kan hunden måske begynde at slingre, og i sidste ende kan den udvikle lammelsessymptomer og falde om.
Da den giftigste del af planten er blomsterløget, er hunde, der graver meget og som har tendens til at tygge i de ting de finder, i særlig risiko for at blive forgiftet.
Rododendron
Den almindelige stedsegrønne haveplante kan forårsage opkastning, kramper og hjertestop hos hunde. Derfor skal man holde et ekstra øje på hunden, hvis den nærmer sig planten.
Hyacint
Hyacinten indeholder farlige alkaloider, der kan give hunden opkastning, diarré, depression og kramper.
Anemone
Blomsten, der typisk ses i områder med løvskov, er omkring femten til femogtyve centimeter høj og har 6-8 blomsterblade med mange gule støvdragere i midten og stængler, der er lange, glatte og lysegrønne. Den mest almindelige anemone, er den hvide anemone, men der findes også de noget sjældnere blå og gule varianter. Anemonen er giftig og kan i sidste ende være dødelig for hunde, hvis de spiser dem. Grunden er, at planten indeholder giftstofferne protoanemonin og anemonin, der påvirker nervesystemet og som i sidste ende kan give dødelige lammelser.
Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.
Mange danskere ser netop nu frem til hyggelige efterårsaktiviteter, men det er også nu hundeejere bør være ekstra opmærksomme på giftige svampe, kastanjer og agern.
Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde