Når hunden begynder at nærme sig den forventede levetid, og når aldringsprocesserne begynder at blive synlige, bevæger den modne hund sig ind i alderdommen. I takt med at danske hunde levere længere, bliver alderdommen også længere, og perioden kommer dermed til at udgøre en større del af hundens liv.
Hvornår er en hund gammel?
Hvornår en hund er gammel, eller senior, varierer meget fra hund til hund. De forskellige racer, har en meget forskellig forventet levetid, og hvor gammel hunden forventes at blive, har betydning for, hvornår man vil betegne den som gammel. Typisk lever de små racer væsentligt længere end de store, og dermed når de store racer alderdommen i en noget tidligere alder, end de små.
Sygdomme hos den ældre hund
Med alderdommen følger også en lang række sygdomme. Blandt de mest almindelige aldersrelaterede problemer hos hunde, er blandt andet problemer i bevægeapparatet eller sygdomme i hjerte, lunge eller andre organer.
Ud over at være i risiko for at udvikle bestemte sygdomme, sker der også nogle generelle ændringer i hundens krop. Med alderen bliver blandt andet hundens immunforsvar mindre stærkt, hundens syn og hørelse kan påvirkes og hunden kan have sværere ved at opbygge muskler, sammenlignet med da den var yngre.
Gamle hunde kan godt lære nye tricks
Med alderen oplever mange hundeejere at deres hunde bliver mindre aktive. Det betyder dog ikke, at den gamle hund ikke har behov for berigelse af sin hverdag, og det er vigtigt at den holdes aktiv både mentalt og fysisk hele sit liv.
Gamle hunde kan sagtens træne og lære nye ting, og faktisk har studier vist, at mental træning blandt andet forebygger problemer med demens hos hunde.
Den fysiske aktivering af en ældre hund er ligeledes vigtigt. Det hjælper til at holde hunden sund og kroppen stærk. Arbejdet bør dog tilpasses dens enkelte hunds behov, og der bør tages højde for eventuelle skader og sygdom.
Fodring af den gamle hund
De fleste hundes energibehov falder med alderen, og mange ældre hunde udvikler problemer med fedme. Det kan derfor være nødvendigt at skære ned på hundens kalorieindtag i takt med at den bliver ældre. Det er samtidig vigtigt at foderet indeholder tilstrækkelig af de livsvigtige byggesten, som kroppen skal bruge. Derudover er der en lang række kosttilskud, der kan være gavnlig for seniorhunde, herunder tilskud, der fremmer og styrker bevægeapparatet.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Løbeklubben DIRTY PAWS inviterer til juleløb ved Silkeborg for alle, som har lyst til at komme ud og være aktive sammen med deres hund. Alle kan være med, da der både er ture for hurtigløberne og for dem, som hellere vil gå.
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
For mig er det vigtigt at vi giver vores hunde, både hvalpe og voksne en palette af forskellige indtryk, så de vedbliver at være trygge og nysgerrige livet igennem. Det er bare så meget nemmere at have en hund der er tryg. En hund man altid kan tage med sig i forvisning om at det bliver en dejlig tur med gode oplevelser for begge. Derfor går jeg så meget op i at tage hundene og hvalpene med på oplevelsesture, for at de på egen hånd kan opleve verden uden for matrikelnummeret
Dyrefondet har udgivet en flot og tankevækkende bog med Ghita Nørbys tanker, som tidligere har været udgivet i fondets blad
For kun anden gang nogensinde hev en gammel dansk hønsehund sejren hjem som BIS, ved søndagens afsluttende konkurrence.
Hunden er menneskets bedste ven, men hvordan sikrer vi os, at vi også er hundens bedste ven? Det gør vi bl.a. ved at hjælpe hunden til at holde sig sund, både fysisk og mentalt, og give den et godt og aktivt hundeliv. Det lyder let, men en gang i mellem kan det være rart for hundeejeren at få tips og tricks udefra
Tænk at finde en lille 3-måneder gammel chihuahua-hvalp på toilettet, når du stod og skulle med flyet!
Bare fordi man er blevet gammel, må der stadig godt ske noget i hverdagen!
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.