Katte, killinger, kaniner, hunde, marsvin og fugle. Det er blot nogle af de utrolig mange dyr, som netop nu sidder på Dyrenes Beskyttelses 10 landsdækkende internater. Omkring 2000 dyr er på nuværende tidspunkt indskrevet på internat. Sæsonen er ikke på sit højeste endnu, og antallet stiger dagligt. Sammenlignet med samme tid, sidste år, er det en stigning på over 30 %. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
- Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer. Sidste år havde vi også mange dyr der havde brug for hjælp, men i år sprænger alle rammer! Vores internater er fyldte til bristepunktet og vores medarbejdere og frivillige ligger vandret for at kunne følge med, siger Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.
Mangler hjælp
Normalt får internaterne hjælp af frivillige plejefamilier, som åbner deres hjem for de mange katte og killinger, men i år er det svært at skaffe hjælp nok. Internaterne har derfor løbet ekstra hurtigt, for at hjælpe alle de dyr, der er kommet ind. Internaterne har ikke plads, eller tid til at give daglig omsorg til så mange dyr.
- I år har vi godt kunne mærke at folk har haft mange sommerplaner, da det har været svært at finde nok frivillige plejefamilier. Det er simpelthen ikke muligt at redde så mange dyr, uden den uvurderlige hjælp vi får fra de frivillige, fortæller Karina Fisker og fortsætter:
- Når vi ikke har plejefamilier nok, kommer dyrene desværre til at sidde længere tid på internatet og vente. Det er ikke altid så godt, for de små killinger og missemødrene har brug for at komme ud i private hjem for at få ro og omsorg.
I 2021 fik Dyrenes Beskyttelse hjælp af 759 plejefamilier, for at redde de mange svigtede dyr. Uden de mange frivillige er det ikke muligt at hjælpe alle de svigtede killinger. Dyrenes Beskyttelse håber derfor, at hvis man har mulighed for at hjælpe, så tager man kontakt det nærmeste internat.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.