Katte, killinger, kaniner, hunde, marsvin og fugle. Det er blot nogle af de utrolig mange dyr, som netop nu sidder på Dyrenes Beskyttelses 10 landsdækkende internater. Omkring 2000 dyr er på nuværende tidspunkt indskrevet på internat. Sæsonen er ikke på sit højeste endnu, og antallet stiger dagligt. Sammenlignet med samme tid, sidste år, er det en stigning på over 30 %. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
- Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer. Sidste år havde vi også mange dyr der havde brug for hjælp, men i år sprænger alle rammer! Vores internater er fyldte til bristepunktet og vores medarbejdere og frivillige ligger vandret for at kunne følge med, siger Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.
Mangler hjælp
Normalt får internaterne hjælp af frivillige plejefamilier, som åbner deres hjem for de mange katte og killinger, men i år er det svært at skaffe hjælp nok. Internaterne har derfor løbet ekstra hurtigt, for at hjælpe alle de dyr, der er kommet ind. Internaterne har ikke plads, eller tid til at give daglig omsorg til så mange dyr.
- I år har vi godt kunne mærke at folk har haft mange sommerplaner, da det har været svært at finde nok frivillige plejefamilier. Det er simpelthen ikke muligt at redde så mange dyr, uden den uvurderlige hjælp vi får fra de frivillige, fortæller Karina Fisker og fortsætter:
- Når vi ikke har plejefamilier nok, kommer dyrene desværre til at sidde længere tid på internatet og vente. Det er ikke altid så godt, for de små killinger og missemødrene har brug for at komme ud i private hjem for at få ro og omsorg.
I 2021 fik Dyrenes Beskyttelse hjælp af 759 plejefamilier, for at redde de mange svigtede dyr. Uden de mange frivillige er det ikke muligt at hjælpe alle de svigtede killinger. Dyrenes Beskyttelse håber derfor, at hvis man har mulighed for at hjælpe, så tager man kontakt det nærmeste internat.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?