Der er ingen tvivl om, at en labradoodle ser ualmindeligt sød ud. Nærmest som en bamse på fire ben rammer eksploderer den nærmest nuttethedsskalaen.
Men den har også været genstand for megen kritik. For hvorfor er det, der skabes blandinger, som udelukkende har det gode udseende som mål, og er det egentlig forsvarligt?
Oprindeligt var labradoodlen en helt praktisk opfindelse. Den nu 90-årige ”opfinder” Walter Conron fortæller i en podcast, at han kom på blandingen, da han skulle finde en førerhund til en blind kvinde, der var allergisk over for hundehår.
Han forsøgte sig først med pudler, men hele 33 mislykkede forsøg gjorde, at han droppede ideen om at bruge en puddel som førerhund. Derfor fik han ideen med at krydse en puddel med den noget mere erfarne førerhunderace labrador.
Det blev til et kuld med tre hvalpe, hvoraf den ene blev førerhund for den blinde kvinde. De to sidste blev til gengæld genstand for en nærmest massehysterisk forelskelse, der kickstartede blandingens store popularitet.
Allerede i løbet af et par dage, gik det op for mig, hvad jeg havde gjort. Jeg fik fat i vores chef, og sagde til ham, at jeg havde skabt et monster. Vi må gøre noget, for at få det under kontrol, siger Wally Conron ifølge CBS News i en podcast.
Ifølge Walter Conron er labradoodlen ikke en sund blanding, og derfor går det ham på, at den er blevet så populær.
Min oplevelse er, at det store overtal af labradoodler enten er skøre eller har arvelige sygdomme, siger han og fortsætter:
– Men jeg ser også nogle vildt gode labradoodler.
Det største problem er ifølge Conron, at mange avlere af labradoodler og andre “designerhunde” kun har profit for øje, og han konkluderer, at han ville ønske, han aldrig havde opfundet blandingen.
I går lavede vi en undersøgelse om labradoodle. Enigheden var overvældende
Odderhunden er en ældgammel race. Alligevel er den uhyre sjælden og faktisk er den tæt på at forsvinde helt. Står det til Lin og Svend Mackenzie Gasbee kommer det ikke til at ske
I går spurgte vi, hvilken race Jonas Vingegaard ville være, hvis han var en hund. Det kommer der en del forslag til. Her får I en afstemning, så vi kan få det afgjort. Beskrivelserne efter racerne er de begrundelser, der er skrevet i opslagene
Selvom vi er til MyDOG, skal du ikke snydes for en fredagsquiz. Denne gang med en race, man ofte støder på heroppe. Den er sød, fin og vanvittig irriterende at skulle stave til
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.