Hundens Dag i Tivoli Friheden er efterhånden blevet en hyggelig tradition. Her kan de firbenede mødes med en masse andre hunde og deres mennesker kan tilbringe et par hyggelige timer i selskab med andre hundeglade mennesker. Og så kan man hvert år få spændende, faglig viden om hunde. Dagen indledes med den traditionelle raceparade, hvor alle flinke hunde er velkomne til at deltage, og hvor der i år vil være mindst 50 racer repræsenteret. Enhver, som har en hund, opfordres til at komme og gå med i paraden. Man følges sammen med andre med samme slags hund, så gæsterne i haven kan danne sig et godt indtryk af den pågældende race. Og der er selvfølgelig også plads til hunde, som ikke tilhører en bestemt race. Turen går rundt i haven med afgang fra den østlige port kl. 13.00. Paraden slutter foran scenen. Har du en modehund fra de sidste 100 år? Hvis du har en af følgende 10 racer, kan du derefter – ca. kl. 13.20 komme med på scenen: 1920erne Grand danois 1930erne Skotsk terrier 1940erne Dansk/svensk gårdhund 1950erne Collie 1960erne Cocker spaniel 1970erne Schæferhund 1980erne Dalmatiner 1990erne Labrador 2000erne Chihuahua 2010erne Coton de tulear, bichon havanais, bichon frisé, bolognese Hvis du også klæder dig ud, så du illustrerer ”din hunds årti”, kan du være med i lodtrækningen om flotte præmier Her præsenterer adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen, Dansk Kennel Klub, og bl.a. kendt fra Aftenshowet frem til ca. kl. 14 de 10 racer, som i særlig grad har ”tegnet” hver sit årti. Mange mennesker er tilbøjelige til at kun at fokusere på en hunds udseende, når de vælger race. Ikke mindst, hvis de lader sig rive med af en modebølge. ”Og så kan man nemt komme galt af sted, og det vil vi gerne bidrage til at undgå,” siger Lise Lotte. Agility, quiz og hundesnak Dagen byder også på agility (ved søen, ca. kl. 14), hvor man både kan se dygtige, lokale hundefolk give opvisning og selv få lejlighed til at forsøge sig med egen hund. Man kan også teste sin hundeviden i årets præmiequiz og få en god hundesnak i Dansk Kennel Klubs informationsstand. Standen er åben mellem kl. 11.30 og 15.00.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.