Køb af gravhund fra udlandet

13-03-2020 10:30, af Julie Holm Jensen

Vi har modtaget følgende fra Julie Holm Jensen, som gerne vil fortælle, hvordan hun fik gravhunden Valde til Danmark

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Jeg har 2 pragtfulde gravhunde, Diva og André som er købt hos kennel Ravnsagers i Sorø.

Det var kun meningen, at jeg skulle have en gravhund  at hygge med, men pludselig blev jeg bidt af udstilling, gravprøve og sporprøver.

Lille Diva er nu 7 år. Hun har aldrig haft den bedste pels (ruhår) og da hun fik 2 cyster i livmoderen, blev hun steriliseret og hendes pels måtte klippes. Hun elskede gravprøverne, men formåede desværre ikke at nå at blive dansk gravchampion. Nu er vi begyndt med sporprøver.

André nu 5 år har heller ikke den bedste ru pels, dog bedre end Diva. Han elsker sporprøver og er god til det, Dansk og svensk sporchampion. Vi mangler kun 1 cert i Danmark for at blive dansk og svensk champion.
 

Nu tænkte vi på, at inden Diva blev for gammel, ville vi gerne have en tredje hund, men hvor skulle den komme fra. Jeg ville gerne have en hund (langhåret dværg hund) som jeg kunne udstille med, gå på spor og være en dejlig familiehund. (Jeg handler en langhåret fra min svigerforældre som er en smuk hund, synes jeg jo selv, som jeg er kommet langt med) Dette vil jeg gerne selv opleve med min nye hund.

Jeg kiggede på kennel i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Rusland og Tyskland. Der stødte jeg på kennel Rambrucker Muhle (Niklas og Dagmar Klug) fra Køln. Jeg så hvilke hunde han havde/har og hvad de har opnået på udstilling. Jeg kontakter Niklas over Messenger og spurgte ind om han fik hvalpe og hvem moren og faren ville være. Han svarede hurtig tilbage, at der snart ville komme et kuld mellem India Lady von der Rambrucker Muhle og Bambino-prinz von der Rambrucker Muhle. Jeg ville gerne have en han og havde forskellige krav til denne hvalp, jeg stod som den første hvis der kom nogle hanner. Så kom hvalpene og Niklas skrev at der var en han og nu var ventetiden lang, vi blev enige om at ville vente til at han var mellem 8-12 uger gammel for at se om han havde begge sten i sin pungfor ellers kunne jeg ikke udstille ham og samtidig se hvordan han var vinklet og om resten af kroppen hang sammen. Jeg havde kontakt med ham flere gange imens at hvalpen udviklede sig fra uge til uge. Jeg havde også 2 garvede opdrættere med på sidelinjen for at guide mig undervejs.

Nu kom vi til at han var 8 uger og jeg besluttede at jeg ville have hvalpen hjem til mig, nu begyndte det store arbejde, kontakte dyrlægen om hvordan og hvad skulle jeg have papir på og med, jeg skulle kontakte fødevarestyrelse for at få deklaration på at han var sund og rask og havde fået sin Rabias og andre vacciner som gjorde at vi kunne få ham ind i Danmark. Jeg snakkede med DKK om hvad de ville foreslå. Jeg fik en kontrakt fra DKK på engelsk vi skulle udfylde sammen, alle papirerne sendte jeg på e-mail til Niklas så han kunne få sin dyrlæge til at udfylde.

I Tyskland bliver der taget en blodprøve på hvalpen hvis moren eller faren er Merle for at se om denne fører Merle videre og hvad der skal stå som farve. Fra Dyrlægen til et laboratorie, til DTK og videre til VDH før resultatet kom på brev til Niklas. Dette har taget 8 uger og resultatet er han er ikke en Merle eller en bærer af Merle og kan parres med en Merle hvis der kommer en tæve en dag.

Jeg besluttede at hente ham med flyveren for at spare tid og for at den lille hvalp ikke skulle køre så mange timer første gang. Ringede til SAS som lige pt. var det eneste flyselskab der fløj mellem Køln og CPH hvor jeg kunne have min hvalp med i kabinen, jeg skulle give et beløb for at have ham med samt igen skulle der udfyldes papirer fra dyrlægen om at han havde alle sine vacciner.

Jeg har desværre ikke fået hans stambog endnu, Tyskland er ikke så hurtig som Danmark eller Sverige, jeg må vente på at kommer med posten inden så længe.

Nu har jeg endelig fået hans stambog fra opdrætter og har været nede i DKK og gået i gang med at lave en dansk stambog til min lille mand.

Jeg glæder mig til at se hvordan han udvikler sig fra baby til voksen.

Læs også

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Ruhåret Lure Coursing

29-08-2021 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Hund i Fokus kan man blandt andet prøve Lure Coursing. Det gjorde den ruhårede gravhund, Ditlev

Jensen er hjemme igen

02-03-2021 18:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Jensen vendte onsdag morgen tilbage til gården 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt