Emma Stone i skurkerollen som den onde Cruella de Vil, der hårdnakket forsøger at få fat på dalmatinernes flotte prikkede pels. Det er, hvad der venter dem, som finder vej ind i biografmørket eller streamer filmen Cruella, der havde premiere 27. maj.
I England frygter kennelklubben, at filmen vil få folk til uovervejet at gå ud og investere i en dalmatiner, fordi de har set racen på det store lærred, og det kan blive et problem. Det skriver Independent.co.uk.
Man frygter nemlig, at det vil føre til, at flere dalmatinere skal flytte til nye hjem, når det går op for hundekøberne, at en hund ikke bare er en rekvisit i en film.
Men er der egentlig grund til at frygte dette?
Svaret er ja, for det er set mange gange før, at hunde på film har skabt et boom i salget af den race, der optræder i filmen.
Helt tilbage i 1957 var det for eksempel cocker spaniel, der i den grad gjorde hundekøbere kulrede. Det skyldtes, at det netop var i det år, Lady og Vagabonden havde premiere.
Et andet eksempel er netop dalmatinerne, som i den grad blev populære i 1996, efter filmen om Cruella havde haft premiere. På det tidspunkt blev racen den 13. største race i England. Og lægger man dertil, at coronaen har sparket godt gang i hundesalget, så kunne man frygte, at folk blev lidt for glade for at købe dalmatinere igen.
Hvad skal man med 101 dalmatinere, når man har en, der kan springe livligt omkring? Her er det Bjarne Christensen fra Svendborg, der har fanget sin dalmatiner i et flot øjeblik
Syd- og Sønderjyllands Politi har haft gang i hundesnorene. De efterlyser ejerne til to forskellige hunde
Så er fredagsquizzen her igen. I dag handler quizzen om den plettede skønhed, dalmatineren
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.