Emma Stone i skurkerollen som den onde Cruella de Vil, der hårdnakket forsøger at få fat på dalmatinernes flotte prikkede pels. Det er, hvad der venter dem, som finder vej ind i biografmørket eller streamer filmen Cruella, der havde premiere 27. maj.
I England frygter kennelklubben, at filmen vil få folk til uovervejet at gå ud og investere i en dalmatiner, fordi de har set racen på det store lærred, og det kan blive et problem. Det skriver Independent.co.uk.
Man frygter nemlig, at det vil føre til, at flere dalmatinere skal flytte til nye hjem, når det går op for hundekøberne, at en hund ikke bare er en rekvisit i en film.
Men er der egentlig grund til at frygte dette?
Svaret er ja, for det er set mange gange før, at hunde på film har skabt et boom i salget af den race, der optræder i filmen.
Helt tilbage i 1957 var det for eksempel cocker spaniel, der i den grad gjorde hundekøbere kulrede. Det skyldtes, at det netop var i det år, Lady og Vagabonden havde premiere.
Et andet eksempel er netop dalmatinerne, som i den grad blev populære i 1996, efter filmen om Cruella havde haft premiere. På det tidspunkt blev racen den 13. største race i England. Og lægger man dertil, at coronaen har sparket godt gang i hundesalget, så kunne man frygte, at folk blev lidt for glade for at købe dalmatinere igen.
Hvad skal man med 101 dalmatinere, når man har en, der kan springe livligt omkring? Her er det Bjarne Christensen fra Svendborg, der har fanget sin dalmatiner i et flot øjeblik
Syd- og Sønderjyllands Politi har haft gang i hundesnorene. De efterlyser ejerne til to forskellige hunde
Så er fredagsquizzen her igen. I dag handler quizzen om den plettede skønhed, dalmatineren
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet