Den engelske bulldog Churchill nyder at ligge halvt oppe i familiens vindueskarm, hvor han har udsigt til begivenhederne ude på vejen. Dér lå han også en ellers helt almindelig eftermiddag, der skulle vise sig at udvikle sig ganske anderledes for familien og deres nabo.
Pludselig begyndte Churchill at gø. Det gør han engang imellem, når nogen går forbi udenfor. Men denne gang var anderledes, konstaterer Mette Formsgaard:
– Han blev ved med at løbe frem og tilbage mellem os og vinduet. Han virkede rastløs og vekslede mellem at kigge ud ad vinduet og at lave krumspring for at få vores opmærksomhed.
Mette og Henrik Fomsgaard gik hen til vinduet og kiggede ud. De så deres nye nabo ligge på vejen ved siden af sin bil, som om han var ved at reparere noget på den. Men efter nogen tids undren over Churchills opførsel, bestemte de sig for at gå over give naboen et besøg.
Ikke en bilreparation
Da de kom hen i naboens hus så de, at han på jorden og kæmpede for at kravle hen til sin mobiltelefon, der lå inde i bilen. Han var tydeligvis kvæstet.
Det viste sig, at naboen havde været i gang med at flytte to motorcykler ned fra en trailer - én var væltet ned over ham og forårsagede en fraktur i hoften og hans ene lårbensknogle.
Mette er forundret over, hvordan Churchill kunne vide, at der var noget galt:
– Det er utroligt, at Churchill vidste, at der var noget galt. Et hus står i vejen for, at han kunne have fuldt udsyn til traileren. Han har simpelthen kunne fornemme, at noget var galt.
Hurtigt blev der ringet efter en ambulance, og da naboen kom tilbage fra hospitalet, takkede han med et stort kødben til sin lille rynkede helt, Churchill.
Hæder og præmie
Torsdag 3. oktober blev næste kapitel i Churchills redningsaktion skrevet. Morgenen lod egentlig til at være som alle andre hverdagsmorgener i Churchills hundeliv. Men den skulle vise sig at blive helt speciel. I hjemmet blev Churchill og hans ene ejer, Henrik Fomsgaard, mødt af journalister og en repræsentant fra Agria Dyreforsikring. De har nemlig vundet titlen som regional jysk dyrehelt i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.
Gennem konkurrencen har de bl.a. vundet 5.000 kroner, som de vil donere til dyrevelgørenheden Genbrugshund i Videbæk.
Nu går Churchill og hans ejere Mette og Henrik Fomsgaard videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod de fynske og sjællandske regionale vindere om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2019.
Årets Dyrehelt blev torsdag afgjort, og det blev den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, der løb med sejren og den store ære
Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.
En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund