Jysk dyrehelt! Hunden Churchill reddede nabo efter motorcykeluheld

04-10-2019 15:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den engelske bulldog, Churchill, fra Videbæk reddede en eftermiddag sin nabo, da en motorcykel var væltet ned over ham og forårsagede en fraktur i hans ofte og ene lårbensknogle. Torsdag formiddag mødte medlemmer af pressen op på Churchills adresse, da han blev tildelt titlen som regionsvinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria Dyreforsikring

Den engelske bulldog Churchill nyder at ligge halvt oppe i familiens vindueskarm, hvor han har udsigt til begivenhederne ude på vejen. Dér lå han også en ellers helt almindelig eftermiddag, der skulle vise sig at udvikle sig ganske anderledes for familien og deres nabo.

Pludselig begyndte Churchill at gø. Det gør han engang imellem, når nogen går forbi udenfor. Men denne gang var anderledes, konstaterer Mette Formsgaard:

– Han blev ved med at løbe frem og tilbage mellem os og vinduet. Han virkede rastløs og vekslede mellem at kigge ud ad vinduet og at lave krumspring for at få vores opmærksomhed.

Mette og Henrik Fomsgaard gik hen til vinduet og kiggede ud. De så deres nye nabo ligge på vejen ved siden af sin bil, som om han var ved at reparere noget på den. Men efter nogen tids undren over Churchills opførsel, bestemte de sig for at gå over give naboen et besøg.

Ikke en bilreparation 
Da de kom hen i naboens hus så de, at han på jorden og kæmpede for at kravle hen til sin mobiltelefon, der lå inde i bilen. Han var tydeligvis kvæstet.

Det viste sig, at naboen havde været i gang med at flytte to motorcykler ned fra en trailer - én var væltet ned over ham og forårsagede en fraktur i hoften og hans ene lårbensknogle.

Mette er forundret over, hvordan Churchill kunne vide, at der var noget galt:
– Det er utroligt, at Churchill vidste, at der var noget galt. Et hus står i vejen for, at han kunne have fuldt udsyn til traileren. Han har simpelthen kunne fornemme, at noget var galt.

Hurtigt blev der ringet efter en ambulance, og da naboen kom tilbage fra hospitalet, takkede han med et stort kødben til sin lille rynkede helt, Churchill.

Hæder og præmie
Torsdag 3. oktober blev næste kapitel i Churchills redningsaktion skrevet. Morgenen lod egentlig til at være som alle andre hverdagsmorgener i Churchills hundeliv. Men den skulle vise sig at blive helt speciel. I hjemmet blev Churchill og hans ene ejer, Henrik Fomsgaard, mødt af journalister og en repræsentant fra Agria Dyreforsikring. De har nemlig vundet titlen som regional jysk dyrehelt i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.

Gennem konkurrencen har de bl.a. vundet 5.000 kroner, som de vil donere til dyrevelgørenheden Genbrugshund i Videbæk.

Nu går Churchill og hans ejere Mette og Henrik Fomsgaard videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod de fynske og sjællandske regionale vindere om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2019.

Info

Regional, jysk Dyrehelt 2019
Konkurrencen ”Danmarks Dyrehelt 2019”, søger efter kæledyr fra hele landet, som udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer eller på anden måde er helte i hverdagen. Bag konkurrencen står Agria Dyreforsikring.

Den første af tre regionale vindere blev altså hunden Churchill fra Videbæk. Ligesom han ejere, anerkender Agrias dommerpanel den store gerning, Churchill gjorde.

I dommerplanelet sidder bl.a. dyreelsker og tv-vært, Puk Elgård, der har stor ros til dagens dygtige vinder og hans ejere: “Churchill er nummer 1 hos mig. Og førstepladsen går både til hund og ejer. Hvis vi lærer at betragte vores dyr fortæller de os meget. Ind imellem gør de bare ad en cykel, der står parkeret et sted, hvor den ikke bør stå, men mine hunde har også fortalt mig hvis der står folk i mørket i skoven, eller der er faldet tagsten ned fra taget. Så toppoint til hund og ejer for at lytte til deres hund.”

Læs også

Churchill Årets Dyrehelt 2019

31-10-2019 15:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Dyrehelt blev torsdag afgjort, og det blev den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, der løb med sejren og den store ære

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Fynsk dyrehelt: Thor hentede livsvigtig hjælp til nabo

11-10-2019 08:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.