Jeg fik engang spørgsmålet: „Kan jeg trykke på min hund, så den ikke har så ondt i ryggen?“ fra
en kunde, da jeg havde behandlet hende. Det var et meget naturligt spørgsmål, for hendes egne rygsmerter forsvandt med zoneterapi og akupunktur. Samtidig blev spørgsmålet startskuddet til min bog til hundeejere. Her finder du punkter, der både kan dæmpe, fjerne eller forebygge gener og sygdomme. Punkterne er nøje udvalgt, så du kan behandle de mest almindelige problemer og ubalancer hos hunde. Du kan også bruge zoneterapi til hyggestunder med din hund.
Jeg har behandlet mennesker i mange år med akupunktur og zoneterapi og undervist i det i 20 år. For få år siden begyndte både hundeejende kunder og kursister at vise stor interesse for zoneterapi på hunde. Det var den egentlige start til min undervisningsbog og mit institut, Sano Canis. For at kunne tilbyde en professionel uddannelse, var jeg nødt til at have noget undervisningsmateriale. Det fandtes ikke, heller ikke globalt, så jeg vidste, at hvis jeg skulle skabe en seriøs og højt kvalificeret uddannelse, var jeg nødt til at lave undervisningsbogen selv. Det tog 18 måneder, og så tog det ellers fat. Hundeejerne både i DK og i udlandet er super-interesseret i zoneterapi til hunde. Denne blide og naturlige metode er uden bivirkninger, du kan ikke gøre noget forkert, og så er den yderst effektiv.
Den påvirker bl.a. din hunds nervesystem og energisystem og skaber balance.
Jeg har hjulpet hunde med allergi, alene-hjemme-problemer, maveproblemer, betændelse i analkirtlerne og meget andet.
Rygpunkt
Virkning: Du påvirker hele din hunds ryg lige fra nakke til hale i dette lange punkt.
Både selve rygsøjlen med dens hvirvler og de muskler og nerver, som sidder omkring den, kan du påvirke gunstigt.
Mellem hvirvlerne i rygsøjlen sidder en geléagtig bruskskive, diskus. Den fungerer som en støddæmper, når din hund springer, løber og hopper. Hos mange ældre hunde svækkes disse bruskskiver. Dermed kan de forskubbes og trykke på en nerve. Det er det, der kaldes en diskusprolaps.
Det samme kan ske for hunde, der belaster ryggen med fx forkerte drejninger.
Vær derfor omhyggelig med denne zone, hvis du har en ældre hund eller træner din hund meget, hvor spring og løb er involveret. Naturligvis kan du også bruge punktet, hvis din hund har en diskusprolaps.
Når du behandler på rygsøjlen, kan du ikke undgå også at behandle musklerne og spinalnerverne omkring den. Det gør punktet meget velegnet til hunde med rygproblemer, hvad enten det er i muskler, hvirvler, led eller tryk på spinalnerver.
Du kan selvfølgelig også bruge punktet, selvom din hund ikke har problemer med ryggen; nemlig for at vedligeholde den gode ryg.
Sådan gør du: Det røde punkt: Punktet sidder på indersiden af begge bagpoter. Massér meget langsomt og grundigt på den inderste knogle. Følg den hele vejen fra under neglen på inderste tå til hælen og sørg for at komme grundigt ned i vævet. Mange hunde er ømme i ryggen og det afspejler sig i punktet, som også vil være ømt, så afprøv blidt, hvor hårdt du kan trykke. Er der ømhed et sted i zonen/punktet, er det vigtigt at lette trykke og arbejde på det ømme område et stykke tid, indtil du kan mærke eller se på din hund, at ømheden har fortaget sig. Du kan sagtens massere punktet 5 minutter på hver bagpote et par gange om dagen.
De grønne punkter masserer du hver især blidt et par minutter et par gange om dagen.
God fornøjelse
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet