Jamen, kan man give hunde zoneterapi og virker det?

16-10-2020 08:58, af Vivian Birlie

Sådan kom jeg i gang med zoneterapi til hunde, og sådan kan du hjælpe din hunds ryg

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Jeg fik engang spørgsmålet: „Kan jeg trykke på min hund, så den ikke har så ondt i ryggen?“ fra

en kunde, da jeg havde behandlet hende. Det var et meget naturligt spørgsmål, for hendes egne rygsmerter forsvandt med zoneterapi og akupunktur. Samtidig blev spørgsmålet startskuddet til min bog til hundeejere. Her finder du punkter, der både kan dæmpe, fjerne eller forebygge gener og sygdomme. Punkterne er nøje udvalgt, så du kan behandle de mest almindelige problemer og ubalancer hos hunde. Du kan også bruge zoneterapi til hyggestunder med din hund.

Jeg har behandlet mennesker i mange år med akupunktur og zoneterapi og undervist i det i 20 år. For få år siden begyndte både hundeejende kunder og kursister at vise stor interesse for zoneterapi på hunde. Det var den egentlige start til min undervisningsbog og mit institut, Sano Canis. For at kunne tilbyde en professionel uddannelse, var jeg nødt til at have noget undervisningsmateriale. Det fandtes ikke, heller ikke globalt, så jeg vidste, at hvis jeg skulle skabe en seriøs og højt kvalificeret uddannelse, var jeg nødt til at lave undervisningsbogen selv. Det tog 18 måneder, og så tog det ellers fat. Hundeejerne både i DK og i udlandet er super-interesseret i zoneterapi til hunde. Denne blide og naturlige metode er uden bivirkninger, du kan ikke gøre noget forkert, og så er den yderst effektiv.

Den påvirker bl.a. din hunds nervesystem og energisystem og skaber balance.

Jeg har hjulpet hunde med allergi, alene-hjemme-problemer, maveproblemer, betændelse i analkirtlerne og meget andet.

 

Rygpunkt
Virkning: Du påvirker hele din hunds ryg lige fra nakke til hale i dette lange punkt.

Både selve rygsøjlen med dens hvirvler og de muskler og nerver, som sidder omkring den, kan du påvirke gunstigt.
 

Mellem hvirvlerne i rygsøjlen sidder en geléagtig bruskskive, diskus. Den fungerer som en støddæmper, når din hund springer, løber og hopper. Hos mange ældre hunde svækkes disse bruskskiver. Dermed kan de forskubbes og trykke på en nerve. Det er det, der kaldes en diskusprolaps.

Det samme kan ske for hunde, der belaster ryggen med fx forkerte drejninger.

Vær derfor omhyggelig med denne zone, hvis du har en ældre hund eller træner din hund meget, hvor spring og løb er involveret. Naturligvis kan du også bruge punktet, hvis din hund har en diskusprolaps.

Når du behandler på rygsøjlen, kan du ikke undgå også at behandle musklerne og spinalnerverne omkring den. Det gør punktet meget velegnet til hunde med rygproblemer, hvad enten det er i muskler, hvirvler, led eller tryk på spinalnerver.

Du kan selvfølgelig også bruge punktet, selvom din hund ikke har problemer med ryggen; nemlig for at vedligeholde den gode ryg.

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Vivian Birlie Fra bogen Tryg og Tilfreds

 

Sådan gør du: Det røde punkt: Punktet sidder på indersiden af begge bagpoter.  Massér meget langsomt og grundigt på den inderste knogle. Følg den hele vejen fra under neglen på inderste tå til hælen og sørg for at komme grundigt ned i vævet. Mange hunde er ømme i ryggen og det afspejler sig i punktet, som også vil være ømt, så afprøv blidt, hvor hårdt du kan trykke. Er der ømhed et sted i zonen/punktet, er det vigtigt at lette trykke og arbejde på det ømme område et stykke tid, indtil du kan mærke eller se på din hund, at ømheden har fortaget sig. Du kan sagtens massere punktet 5 minutter på hver bagpote et par gange om dagen.

De grønne punkter masserer du hver især blidt et par minutter et par gange om dagen.

 

God fornøjelse

Læs også

Blogindlæg: Hvad laver James når han ikke er i skole?

07-05-2024 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse. 

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt