Hvorfor opfører hunden sig dårligt?

28-03-2017 17:41, af Kasper Larsson
Der kan være mange årsager – her får du et par af dem
Copyright Ridehesten.com
Der kan være mange årsager til, at hunden ikke opfører sig, som du gerne vil have. (Foto: Shutterstock)

1. Mangel på motion Hvis du er væk 12 timer om dagen, og din hunds gåtur består af en hurtig tur i haven, så tilbyder du ikke din hund nok mulighed for at få afløb for sin energi. I stedet ville denne energi blive brugt på at spise dine sko, stjæle din mad eller kradse i væggene. En mentalt træt hund er en god hund. 2. Mangel på træning Det lyder som logik for perlehøns, men hvis du stoppede med at træne din hund efter den havde lært at sitte, dække og besørge udenfor, så er det på tide at komme i gang igen. Og der er ingen grund til at tro på det gamle ordsprog om, at gamle hunde ikke kan lære nye tricks – for det kan de! Prøv at introducere en ny kommando hver uge, og øv de gamle sammen. Udover at hunden vil få en bedre forståelse for dine ønsker, så vil det mentale arbejde involveret i øvelserne gøre den træt på den gode måde. 3. Forstærker forkert adfærd Hvis din hund gør for at få opmærksomhed – hvordan reagerer du så? Råber du af den, for at få den til at stoppe? I så fald har du netop givet den, hvad den gerne have. Skælder du den ud hvis den stjæler en bøf fra spisebordet, og ser så nedslået på, mens den lykkeligt fortærer resten? Det eneste du opnår er, at hundens dårlige opførsel gav pote. Tænk over hvad hunden prøver at opnå, når den opfører sig uhensigtsmæssigt og lad den ikke blive belønnet for det. Giv den i stedet muligheden for succes (evt. bed en tiggende hund om at gå hen og lægge sig, og giv den en godbid for at gøre som den bliver bedt om). 4. Racens behov Dette punkt går pote i pote med nummer 1. Hvis din border collie terroriserer dit hjem, og du giver den en gåtur hver morgen og aften, kan du godt tænke at den ikke har behov for mere motion. Men det er forkert. En god gåtur hver morgen og aften er nok for nogle racer, men en border collie er avlet til at udføre et decideret arbejde – og det har de brug for. En rask omgang apport burde være nok. Sportsgrene som agility er også perfekte for racen. 5. Hunden er i ”bøllealderen” Dette punkt har intet med dig at gøre, men måden du reagerer kan gøre stor forskel for din hunds adfærd. Lige som mennesker, så har hunde en lømmelalder (når de er omkring 5-18 måneder). I denne tid vil de teste vores tålmodighed til det yderste for at se, hvad de kan slippe afsted med. Det er vigtigt, at du er fast og konsekvent i din opdragelse – og ikke mindst tålmodig. Kilde: akc.com

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Showhunden Sainz stråler i spotlyset

07-05-2025 07:14, af Cecilie Friis Amstrup

Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Roskilde: Cairn terrier triumferede på første dag i Store ring

09-05-2025 20:11, af Cecilie Friis Amstrup

Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.

Roskilde: Simone vandt juniorhandlerfinalen med ro og overblik

10-05-2025 20:09, af Cecilie Friis Amstrup

Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Roskilde: Cairn terrier gentog bedriften og blev Best in Show igen

10-05-2025 21:04, af Cecilie Friis Amstrup

SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads. 

Roskilde: Simone løb igen med sejren i juniorhandlingfinalen

11-05-2025 18:15, af Cecilie Friis Amstrup

For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse