Hundredvis af hunde bliver syge i julen

17-12-2017 17:43, af Pressemeddelelse, Agria dyreforsikring

Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Cassandra Karlsson

Julen er en herlig højtid, hvor der bliver spist og hygget i lange baner. Men for de firbenede kan julen ende fatalt.

–  Vi ved fra tidligere år, at rigtig mange hunde ender hos dyrlæger og på dyrehospitaler med forgiftning i den kommende tid. Vi ønsker derfor at gøre alle hundeejere opmærksomme på de farer, der lurer i julen, siger Lene K. Jørgensen, dyrlægekonsulent hos Agria Dyreforsikring.

En sammenligning af antal forgiftninger af hunde fra 2010 til 2015 viser, at december hvert år skiller sig ud. Her ses det, at næsten dobbelt så mange hunde lider af forgiftning i julemåneden i forhold til andre måneder. Den største årsag er de mange julegodter, hundene finder under buffeten, sofabordet eller juletræet.

Flæskesteg og juleskinke er nogen af hundens værste fjender i december. Fed og salt mad er nemlig farlige for hunde, da det kan give problemer med bugspytkirtlen. Gærende dej er ligeledes farligt, da det indeholder alkohol, som kan give din hund alkoholforgiftning, advarer Lene K. Jørgensen. 

Når venner og familie kommer på besøg, og julestemningen er høj, er det nemt at miste fokus på sin hund. Julebuffeten bliver ofte ikke overvåget, og halvfulde fade med julemad efterlades uden opsyn. Agria Dyreforsikring råder alle hundeejere til at være ekstra opmærksomme på, hvad hunden spiser, og fraråder at give hunden rester fra julebordet. 

Mørk chokolade er livsfarligt 
Fyldte chokolader i flotte æsker er en god gave, men indpakkede chokoladeæsker under juletræet er nemt for hunden at snuse sig frem til og sætte tænderne i. Chokolade kan være livsfarligt for hunde, da kakao indeholder stoffet theobromin, som er giftigt for hunde. 

– En hund på 10 kilo kan maksimalt tåle 40 gram mørk chokolade uden alvorlige konsekvenser. For lys chokolade ligger grænsen på 100 gram, siger Lene K. Jørgensen.

Kontakt din dyrlæge hurtigst muligt, hvis din hunds normale tilstand ændres, eller hvis den rammes af voldsomt opkast eller diarré. Symptomer på chokoladeforgiftning hos hunde viser sig 4-24 timer efter indtagelse ved opkastning, mavesmerter, øget tørst, inkontinens, rysteture og savlen.

Nødder - de små banditter
Nødder er ofte et hit på dessertbordet som supplement til de mange småkager og søde desserter, men de skal ikke gives til din hund. Nødder er nemlig giftige, kan give anfald, og mængden af fosfor kan potentielt give hunde blæresten. 

Hårde nødder er især en synder, da de kan sidde fast i tarmen og give store problemer med hundens fordøjelse. Vær derfor opmærksom på, at der ikke triller nødder ind under sofabordet og frister din hund. 

– Julen er klart hyggeligst for alle, når man ikke skal akut til dyrlægen med en syg hund. Vær derfor ekstra opmærksom på din hund i december, så den ikke kommer i nærheden af julebuffeten eller fodres med farlige godter, da det kan få alvorlige konsekvenser,” siger Lene K. Jørgensen.

/Pressemeddelelse, Agria Dyreforsikring 

Info

Sådan giver du din hund en dejlig jul:
Lad ikke julemad stå fremme uden opsyn - specielt chokolade, gærdej og saltet skinke.
Undgå at lægge chokoladeæsker under juletræet.
Vær ekstra opmærksom, når du har besøg af familie og venner, som ikke er vant til hunde.
Hold øje med de generøse børn, som tilbyder godbidder

Læs også

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Live streaming af Eukanuba World Challenge 2012

22-11-2012 10:36, af Simone Strandet Sørensen
Følg igen i år med på nettet, når Eukanuba World Challenge-finalen løber af stablen d. 15.-16. december i Florida.

Større foderkrav til de små hunde

27-01-2011 14:06, af Anne Kristine Tollestrup
Forskning viser, at små hunde stiller større krav til lækker og varieret hundemad.

JULEHYGGE: Rebussjov

26-12-2019 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Her får du 17 rebusser. Løsningen på hver af dem er en hunderace. God fornøjelse

Vinderen er fundet

14-12-2018 12:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Endnu engang fik vi en masse søde, sjove, dejlige, flotte billeder af jeres skønne hunde. En vinder er valgt

Nytårsgåtur i Herning

27-12-2010 08:06, af Anne Kristine Tollestrup
Tollerklubben i Herning inviterer alle hundeejere med på nytårsgåtur i Haunstrup den 31. december.

Agria indgår strategisk samarbejde med Vuffeli

08-03-2023 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det gode hundeliv er målet med samarbejdet mellem Agria Dyreforsikring og hundemadsvirksomheden Vuffeli. Det er første gang, Agria indgår i et kommercielt samarbejde

Giv en julegave til dyrene

04-12-2017 08:49, af Dyrenes Beskyttelse / pressemeddelelse

Vær med til at skabe julestemning for dyrene på internaterne. Lige nu er der mere end 1.000 dyr, der venter på et nyt hjem på Dyrenes Beskyttelses 8 internater. Giv dem en julegave, som sikrer hjælp og omsorg til de mange dyr, der ikke er så heldige at have en god og kærlig familie at holde jul hos

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.