Hundredvis af hunde bliver syge i julen

17-12-2017 17:43, af Pressemeddelelse, Agria dyreforsikring

Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Cassandra Karlsson

Julen er en herlig højtid, hvor der bliver spist og hygget i lange baner. Men for de firbenede kan julen ende fatalt.

–  Vi ved fra tidligere år, at rigtig mange hunde ender hos dyrlæger og på dyrehospitaler med forgiftning i den kommende tid. Vi ønsker derfor at gøre alle hundeejere opmærksomme på de farer, der lurer i julen, siger Lene K. Jørgensen, dyrlægekonsulent hos Agria Dyreforsikring.

En sammenligning af antal forgiftninger af hunde fra 2010 til 2015 viser, at december hvert år skiller sig ud. Her ses det, at næsten dobbelt så mange hunde lider af forgiftning i julemåneden i forhold til andre måneder. Den største årsag er de mange julegodter, hundene finder under buffeten, sofabordet eller juletræet.

Flæskesteg og juleskinke er nogen af hundens værste fjender i december. Fed og salt mad er nemlig farlige for hunde, da det kan give problemer med bugspytkirtlen. Gærende dej er ligeledes farligt, da det indeholder alkohol, som kan give din hund alkoholforgiftning, advarer Lene K. Jørgensen. 

Når venner og familie kommer på besøg, og julestemningen er høj, er det nemt at miste fokus på sin hund. Julebuffeten bliver ofte ikke overvåget, og halvfulde fade med julemad efterlades uden opsyn. Agria Dyreforsikring råder alle hundeejere til at være ekstra opmærksomme på, hvad hunden spiser, og fraråder at give hunden rester fra julebordet. 

Mørk chokolade er livsfarligt 
Fyldte chokolader i flotte æsker er en god gave, men indpakkede chokoladeæsker under juletræet er nemt for hunden at snuse sig frem til og sætte tænderne i. Chokolade kan være livsfarligt for hunde, da kakao indeholder stoffet theobromin, som er giftigt for hunde. 

– En hund på 10 kilo kan maksimalt tåle 40 gram mørk chokolade uden alvorlige konsekvenser. For lys chokolade ligger grænsen på 100 gram, siger Lene K. Jørgensen.

Kontakt din dyrlæge hurtigst muligt, hvis din hunds normale tilstand ændres, eller hvis den rammes af voldsomt opkast eller diarré. Symptomer på chokoladeforgiftning hos hunde viser sig 4-24 timer efter indtagelse ved opkastning, mavesmerter, øget tørst, inkontinens, rysteture og savlen.

Nødder - de små banditter
Nødder er ofte et hit på dessertbordet som supplement til de mange småkager og søde desserter, men de skal ikke gives til din hund. Nødder er nemlig giftige, kan give anfald, og mængden af fosfor kan potentielt give hunde blæresten. 

Hårde nødder er især en synder, da de kan sidde fast i tarmen og give store problemer med hundens fordøjelse. Vær derfor opmærksom på, at der ikke triller nødder ind under sofabordet og frister din hund. 

– Julen er klart hyggeligst for alle, når man ikke skal akut til dyrlægen med en syg hund. Vær derfor ekstra opmærksom på din hund i december, så den ikke kommer i nærheden af julebuffeten eller fodres med farlige godter, da det kan få alvorlige konsekvenser,” siger Lene K. Jørgensen.

/Pressemeddelelse, Agria Dyreforsikring 

Info

Sådan giver du din hund en dejlig jul:
Lad ikke julemad stå fremme uden opsyn - specielt chokolade, gærdej og saltet skinke.
Undgå at lægge chokoladeæsker under juletræet.
Vær ekstra opmærksom, når du har besøg af familie og venner, som ikke er vant til hunde.
Hold øje med de generøse børn, som tilbyder godbidder

Læs også

#BlackFurday: dyreinternaternes sorte skygger

21-11-2023 12:48, af Anne Cecilie Sohl

I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne. 

Børn og hunde: Skab rammerne for det gode forhold

02-11-2023 13:11, af Anne Cecilie Sohl

Børn og hunde kan få et fantastisk forhold til hinanden, men det kommer ikke af sig selv. Her får du en række råd til, hvordan du får det til at ske.

Deler du seng med din hund eller kat? Så er du ikke alene!

06-10-2023 13:40, af Louise Trabjerg

Op til 60% af danske hunde- og  katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …

Lille hvalp efterladt få dage inden jul i frysende temperaturer

23-12-2016 09:54, af Kasper Larsson
Desværre gælder sloganet ”en hund er for livet – ikke bare til jul” ikke for alle mennesker

Tag på gåtur med Agria og støt Dyreværnet

08-05-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Agria Dyreforsikring afholder den 25. maj den årlige “hundegåtur”, et stort velgørenhedsarrangement, som i år vokser i omfang endnu en gang. I hele seks europæiske lande mødes hundeejere og vovser for at lege, snuse og gå sammen for et godt formål. I Danmark er gåturen på Amager Fælled

Jeres julehunde

27-12-2022 10:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det var så den jul. Vi håber, den har været en god en af slagsen

Hunden ønsker god jul !

01-12-2012 09:05, af Simone Strandet Sørensen
Det er også blevet jul på hunden.dk ! Hver søndag har du derfor mulighed for at vinde flotte præmier, i Hundens adventskalender.

Hver femte hundeejer bryder loven

02-06-2016 09:25, af Kasper Larsson
Det er lovpligtigt at ansvarsforsikre sin hund. Alligevel er knap hver femte hund ikke dækket af en hundeansvarsforsikring. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring. Hundeejere kan ende i dybe økonomiske vanskeligheder uden en forsikring.

Lader du lorten ligge?

01-12-2017 13:00, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Er du en af de hundeejere, der ikke samler hundens efterladenskaber op, så er der god grund til at læse med her. Du bidrager nemlig til et øget smittepres, der i værste fald kan slå en hund ihjel

Forskningsmillioner fra Agria Dyreforsikring får halerne til at logre

17-02-2016 08:35, af Tine Luther
Agria Dyreforsikrings forskningsfond uddeler nu fem millioner kroner til 24 skandinaviske forskningsprojekter om kæledyr. Mange af projekterne har fokus på tævers sundhed og velvære, da de oftere bliver alvorligt syge i forhold til hanhunde.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.