Sommermånederne indbyder til et mere aktivt udeliv, og som en naturlig følge heraf får hundene i højere grad mulighed for at løbe frit. Det kan dog få forfærdelige konsekvenser for vores pelsklædte venner, hvis vi ikke passer på i områder, hvor der er trafik. Det er desværre ret almindeligt, at selv en velopdraget hund stikker af. En tæve i løbetid, en hare, kat eller en rival kan være nok til, at Fido eller King fuldkommen overhører førerens indkald. Hvis du påkører en hund Påkører du en hund, skal du først og fremmest sikre dig, at du og hunden ikke er til fare for andre trafikanter. Er hunden skadet, skal der ydes førstehjælp. Ved bilulykker udsættes hundens krop for voldsomme kræfter, og almindelige skader er forskellige former for brud og indre kvæstelser. Når man hjælper en tilskadekommen hund, skal man tage sig i agt – hunden er i smerter, og selv de mest uskyldige hunde kan finde på at bide under sådanne forhold. Giv hunden mundkurv på, bind gaze eller andet rundt om snuden eller hold den hoved nede, når den undersøges/behandlse. Gode råd til bilisten… • Pas på dig selv! Påkører du en hund, skal du standse bilen, sætte havariblinket til og sætte advarselstrekanten op. • Kontroller om hunden er i live. Forsøg aldrig selv at aflive en kvæstet hund, da hunden kan påføres unødig smerte. • Er hunden død, skal den fjernes fra vejbanen. Kontakt Falck på tlf. 70 10 20 30 • Er hunden levende, skal den straks have hjælp. Tiden er afgørende for hundens muligheder for overlevelse. Hvis det er muligt, kan du selv fragte hunden til dyrlægen. Eller ring til Dyrenes Vagtcentral på tlf. 1812 • Hvis hunden har kontaktoplysninger i halsbåndet, kontakt da ejeren. … og til ejeren • Hold din hund i snor i områder med trafik. • Brug reflekser i tusmørket. • Hav den lovpligtige ansvarsforsikring på hunden. • Sørg for at din hund er registreret og id-mærket efter lovens foreskrifter. Kilde: Agria.dk/Dognews.se
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt