Sommermånederne indbyder til et mere aktivt udeliv, og som en naturlig følge heraf får hundene i højere grad mulighed for at løbe frit. Det kan dog få forfærdelige konsekvenser for vores pelsklædte venner, hvis vi ikke passer på i områder, hvor der er trafik. Det er desværre ret almindeligt, at selv en velopdraget hund stikker af. En tæve i løbetid, en hare, kat eller en rival kan være nok til, at Fido eller King fuldkommen overhører førerens indkald. Hvis du påkører en hund Påkører du en hund, skal du først og fremmest sikre dig, at du og hunden ikke er til fare for andre trafikanter. Er hunden skadet, skal der ydes førstehjælp. Ved bilulykker udsættes hundens krop for voldsomme kræfter, og almindelige skader er forskellige former for brud og indre kvæstelser. Når man hjælper en tilskadekommen hund, skal man tage sig i agt – hunden er i smerter, og selv de mest uskyldige hunde kan finde på at bide under sådanne forhold. Giv hunden mundkurv på, bind gaze eller andet rundt om snuden eller hold den hoved nede, når den undersøges/behandlse. Gode råd til bilisten… • Pas på dig selv! Påkører du en hund, skal du standse bilen, sætte havariblinket til og sætte advarselstrekanten op. • Kontroller om hunden er i live. Forsøg aldrig selv at aflive en kvæstet hund, da hunden kan påføres unødig smerte. • Er hunden død, skal den fjernes fra vejbanen. Kontakt Falck på tlf. 70 10 20 30 • Er hunden levende, skal den straks have hjælp. Tiden er afgørende for hundens muligheder for overlevelse. Hvis det er muligt, kan du selv fragte hunden til dyrlægen. Eller ring til Dyrenes Vagtcentral på tlf. 1812 • Hvis hunden har kontaktoplysninger i halsbåndet, kontakt da ejeren. … og til ejeren • Hold din hund i snor i områder med trafik. • Brug reflekser i tusmørket. • Hav den lovpligtige ansvarsforsikring på hunden. • Sørg for at din hund er registreret og id-mærket efter lovens foreskrifter. Kilde: Agria.dk/Dognews.se
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse