Hundeskov nummer 250 klar til bjæf og leg

02-11-2021 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et nyt skovområde nær Assens på Fyn åbner lågerne nu til hundeskov nummer 250. Her er både fri leg og gode forhold for hunde og deres tobenede venner

Copyright Ridehesten.com
Foto: Naturstyrelsen

 

Hundeskov nummer 250 i statens naturområder har netop slået lågerne op for logrende skovgæster.

Den nye hundeskov ligger i det sydvestlige hjørne af den nye Lundager Skov ved Assens. Hundeskoven er seks hektar stor – cirka svarende til størrelsen på 12 fodboldbaner. Det skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Lundager Skov tæller totalt 50 hektar, og er blevet til i et skovrejsningssamarbejde mellem Assens Kommune og Assens Forsyning A/S og Naturstyrelsen.

Træerne i hundeskoven er doneret af Growing Trees Network. 

Assens Kommune har finansieret hegnet omkring hundeskoven, Naturstyrelsen etablerer en grussti på 1 kilometer rundt i hundeskoven og Assens Forsyning opsætter en vandpost med drikkevand ved hundeskoven.

 

Hundeskove gir fri leg

I Naturstyrelsens hundeskove må du, modsat i den øvrige danske natur, lade din logrende ven løbe frit uden snor under forudsætning af, at du altid kan standse og kalde den til dig.

Hundeskovene er altså et godt alternativ til hundeluftning i vores øvrige fælles natur, hvor du ifølge naturbeskyttelsesloven altid skal huske snoren.

- Vi er virkelig glade for at åbne hundeskov nummer 250 her på Fyn sammen med resten af den nye Lundager skov. I den nye hundeskov har vi plantet løvtræer, og i den nordlige del af skoven er der en lysning med græs, hvor hundene kan lege, mens de tobenede tager et hvil på bænken under et par flotte, gamle egetræer, siger Jakob Harrekilde, der er skovrider i Naturstyrelsen.

Danmarks første officielle hundeskov blev anlagt i Den Jyske Skovhave i Rold Skov i 1970. Siden er i gennemsnit cirka fem nye hundeskove poppet op på landkortet hvert år.

 

Find vej

Den nye hundeskov i Lundager Skov er åben for alle og har to indgange fra Brahesborgvej.

Bor eller befinder du dig i Assens, kan du følge en lille sti, som begynder på Brahesborgvej tæt ved Østre Ringvej, hvorfra der kun er 30 meter til klaplågen ind til hundeskoven.

Kører du til skoven, kan du holde på parkeringspladsen ved Brahesborgvej, hvorfra der er direkte adgang til hundeskoven.

 

Træk i gummistøvlerne

Lige nu er hundeskoven ret mudret at færdes i på grund af efterårsregnen, så husk eventuelt gummistøvlerne.

Til næste efterår forventer Naturstyrelsen at etablere en grusbelagt sti rundt i hundeskoven.

Hundeskoven er omkranset af et højt trådhegn, der hjælper med at sikre, at hundene ikke generer andre skovbesøgende uden for hundeskoven, hunde i snor uden for skoven og skovens dyr efterhånden, som de indfinder sig i den nye skov.

Når Naturstyrelsen udvælger områder til nye hundeskove, sker det derfor bl.a. ud fra en vurdering af, hvor skovens vilde dyreliv generes mindst muligt, og hvor det giver en fordel at adskille hundefolket med løse hunde fra andre brugere af skoven.

 

Husk lige reglerne

I Naturstyrelsens hundeskove må du lade din hund løbe frit – under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over hunden. Fuldt herredømme" betyder, at hundeføreren altid kan standse og kalde hunden til sig.

Helt bogstaveligt betyder det, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, for eksempel ved at true eller løbe efter dem. 

Hunde som ikke med det samme reagerer på kald, skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er hundeføreren, som har ansvaret for at undgå, at hunden skaber konflikter.

Læs også

To nye hundeparker i Aarhus

22-07-2022 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeejere i Aarhus midtby kan snart lufte deres firbenede bedste venner i nye hundeparker på Pier 2 og ved Vestervang.

Se billederne: Dejlig juletræsfest for golden retriever

09-12-2021 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Lørdag blev der holdt juletræsfest for golden retrievere i Hedehusene hundeskov. Her kan du se lidt dejlige billeder

Fra 1. april - 1. oktober: Hunden skal i snor på stranden

26-03-2021 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet