Hundeskov nummer 250 i statens naturområder har netop slået lågerne op for logrende skovgæster.
Den nye hundeskov ligger i det sydvestlige hjørne af den nye Lundager Skov ved Assens. Hundeskoven er seks hektar stor – cirka svarende til størrelsen på 12 fodboldbaner. Det skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.
Lundager Skov tæller totalt 50 hektar, og er blevet til i et skovrejsningssamarbejde mellem Assens Kommune og Assens Forsyning A/S og Naturstyrelsen.
Træerne i hundeskoven er doneret af Growing Trees Network.
Assens Kommune har finansieret hegnet omkring hundeskoven, Naturstyrelsen etablerer en grussti på 1 kilometer rundt i hundeskoven og Assens Forsyning opsætter en vandpost med drikkevand ved hundeskoven.
Hundeskove gir fri leg
I Naturstyrelsens hundeskove må du, modsat i den øvrige danske natur, lade din logrende ven løbe frit uden snor under forudsætning af, at du altid kan standse og kalde den til dig.
Hundeskovene er altså et godt alternativ til hundeluftning i vores øvrige fælles natur, hvor du ifølge naturbeskyttelsesloven altid skal huske snoren.
- Vi er virkelig glade for at åbne hundeskov nummer 250 her på Fyn sammen med resten af den nye Lundager skov. I den nye hundeskov har vi plantet løvtræer, og i den nordlige del af skoven er der en lysning med græs, hvor hundene kan lege, mens de tobenede tager et hvil på bænken under et par flotte, gamle egetræer, siger Jakob Harrekilde, der er skovrider i Naturstyrelsen.
Danmarks første officielle hundeskov blev anlagt i Den Jyske Skovhave i Rold Skov i 1970. Siden er i gennemsnit cirka fem nye hundeskove poppet op på landkortet hvert år.
Find vej
Den nye hundeskov i Lundager Skov er åben for alle og har to indgange fra Brahesborgvej.
Bor eller befinder du dig i Assens, kan du følge en lille sti, som begynder på Brahesborgvej tæt ved Østre Ringvej, hvorfra der kun er 30 meter til klaplågen ind til hundeskoven.
Kører du til skoven, kan du holde på parkeringspladsen ved Brahesborgvej, hvorfra der er direkte adgang til hundeskoven.
Træk i gummistøvlerne
Lige nu er hundeskoven ret mudret at færdes i på grund af efterårsregnen, så husk eventuelt gummistøvlerne.
Til næste efterår forventer Naturstyrelsen at etablere en grusbelagt sti rundt i hundeskoven.
Hundeskoven er omkranset af et højt trådhegn, der hjælper med at sikre, at hundene ikke generer andre skovbesøgende uden for hundeskoven, hunde i snor uden for skoven og skovens dyr efterhånden, som de indfinder sig i den nye skov.
Når Naturstyrelsen udvælger områder til nye hundeskove, sker det derfor bl.a. ud fra en vurdering af, hvor skovens vilde dyreliv generes mindst muligt, og hvor det giver en fordel at adskille hundefolket med løse hunde fra andre brugere af skoven.
Husk lige reglerne
I Naturstyrelsens hundeskove må du lade din hund løbe frit – under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over hunden. Fuldt herredømme" betyder, at hundeføreren altid kan standse og kalde hunden til sig.
Helt bogstaveligt betyder det, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, for eksempel ved at true eller løbe efter dem.
Hunde som ikke med det samme reagerer på kald, skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er hundeføreren, som har ansvaret for at undgå, at hunden skaber konflikter.
Hundeejere i Aarhus midtby kan snart lufte deres firbenede bedste venner i nye hundeparker på Pier 2 og ved Vestervang.
Lørdag blev der holdt juletræsfest for golden retrievere i Hedehusene hundeskov. Her kan du se lidt dejlige billeder
Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet