HUNDEN er sluppet løs

19-04-2023 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er HUNDEN igen på gaden, og den skulle ramme alle postkasser hos DKK's medlemmer i dag og i morgen. Her er lidt om, hvad du kan læse om

Copyright Ridehesten.com
Foto: Jenny Johansson

 

En smuk schnauzer indtager forsiden af HUNDEN april. Billedet er taget af Jenny Johansson. Bladet starter en smule anderledes end andre blade. Indholdsfortegnelsen er nemlig kommet ind før lederen. Det skyldes, at lederen denne gang er Jørgen Hindses årsberetning, som fylder ret meget i forhold til den normale leder. 

Mange kender nok journalisten Janni Petersen som en lidt hård kvinde, men når talen falder på hendes hund, så er hun blød som smør. Det kan man læse i vores serie Min hund og mig, hvor vi har mødt Janni Petersen og hendes beagle Donna. 

Sammenholdet i hundeverdenen er noget, vi skal værne om. Så når der bliver afholdt et rallyarrangement med 168 tilmeldinger til støtte for VM i dogdance, så er det selvfølgelig noget, vi gerne vil have med i bladet. Du kan læse om det fine initiativ på side 26. 

Og når vi nu er ved VM i dogdance, så har Emmy Marie Simonsen skrevet en rigtig fin artikel som optakt til dette mesterskab, der finder sted i Herning på samme tid som European Dog Show. 

BOAS-graduering er en realitet, står der på side 36. Artiklen, som er skrevet af Helle Friis Proschowsky, handler om, at mops, engelsk- og fransk bulldog nu kan få vurderet deres vejrtrækning. 

18. marts var der repræsentantskabsmøde i Odense. Det blev igen et fint møde, men der var også dråber af malurt i det ellers dejlige DKK-bæger. Læs om mødet på side 48.

DKK har støttet et speciale om forekomst af rævens lungeorm hos hunde i Storkøbenhavn. Du kan læse om specialet i dette blad. 

Pia Rødvig Kristiansen var den eneste dansker, der var skør nok til at rejse til World Dog Show i Sao Paolo. Det fortæller hun om i en fin artikel, hvor hun også afslører, at hun glæder sig til European Dog Show i Herning. 

Vi har også fået to nye øjenpaneldyrlæger. Du får en præsentation af Marie Runøe og Gitte Uhd Sørensen. 

Anne Egede har skrevet en bog om hundeopdræt, parring, drægtighed og fødsel, og vi har fået Birgit Seloy yil at anmelde bogen, og hun er svært begejstret. 

Vi var også begejstrede, da vi sidste år læste en fremragende artikel om falkejagt i Danmark i bladet Jagthunden. Vi har fået lov at bringe artiklen i HUNDEN også, og det er virkelig en dejlig læseoplevelse, der venter i den artikel. 

Og så har vi givet klummesiden til Lotte Höhrmann, som fortæller om alt det spændende K9, man kan glæde sig til ved EDS. 

Alt i alt et godt og varieret blad, som vi håber, I vil tage rigtig godt imod. 

Læs også

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Tag hunden med på højskole

14-07-2013 09:29, af Nina Marie Villadsen
Der logres med halen på Vrå Højskole, hvor hunde og deres ejere deltager i kurser hen over sommeren

ADVERTORIAL: Vind med Essential Foods og Hunden

17-09-2019 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som det fremgår i det nyligt udsendte HUNDEN på side 63, kan du og en ven deltage i en konkurrence fra Essential Foods, hvor du kan vinde 12 kilo og din ven 3 kilo foder til hunden fra deres helt nye foder serie. Læs om konkurrencen her

Sådan har hundene det hos Dyrenes Beskyttelse

08-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Pas på kennelhoste

19-11-2020 13:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efterår og vinter er højsæson for kennelhoste. Hosten kan være plagsom for hunden, og den er desværre meget smitsom. Her kan du læse om, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer

Nostalgi: Breve fra børn: Hunden Bjørn

18-07-2021 10:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du endnu et brev fra juniordelen af HUNDEN januar 1981. Dette er et meget kort, men også lidt sjovt brev

Guide til hike med hunden

07-06-2022 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt