HUNDEN er sluppet løs

19-04-2023 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er HUNDEN igen på gaden, og den skulle ramme alle postkasser hos DKK's medlemmer i dag og i morgen. Her er lidt om, hvad du kan læse om

Copyright Ridehesten.com
Foto: Jenny Johansson

 

En smuk schnauzer indtager forsiden af HUNDEN april. Billedet er taget af Jenny Johansson. Bladet starter en smule anderledes end andre blade. Indholdsfortegnelsen er nemlig kommet ind før lederen. Det skyldes, at lederen denne gang er Jørgen Hindses årsberetning, som fylder ret meget i forhold til den normale leder. 

Mange kender nok journalisten Janni Petersen som en lidt hård kvinde, men når talen falder på hendes hund, så er hun blød som smør. Det kan man læse i vores serie Min hund og mig, hvor vi har mødt Janni Petersen og hendes beagle Donna. 

Sammenholdet i hundeverdenen er noget, vi skal værne om. Så når der bliver afholdt et rallyarrangement med 168 tilmeldinger til støtte for VM i dogdance, så er det selvfølgelig noget, vi gerne vil have med i bladet. Du kan læse om det fine initiativ på side 26. 

Og når vi nu er ved VM i dogdance, så har Emmy Marie Simonsen skrevet en rigtig fin artikel som optakt til dette mesterskab, der finder sted i Herning på samme tid som European Dog Show. 

BOAS-graduering er en realitet, står der på side 36. Artiklen, som er skrevet af Helle Friis Proschowsky, handler om, at mops, engelsk- og fransk bulldog nu kan få vurderet deres vejrtrækning. 

18. marts var der repræsentantskabsmøde i Odense. Det blev igen et fint møde, men der var også dråber af malurt i det ellers dejlige DKK-bæger. Læs om mødet på side 48.

DKK har støttet et speciale om forekomst af rævens lungeorm hos hunde i Storkøbenhavn. Du kan læse om specialet i dette blad. 

Pia Rødvig Kristiansen var den eneste dansker, der var skør nok til at rejse til World Dog Show i Sao Paolo. Det fortæller hun om i en fin artikel, hvor hun også afslører, at hun glæder sig til European Dog Show i Herning. 

Vi har også fået to nye øjenpaneldyrlæger. Du får en præsentation af Marie Runøe og Gitte Uhd Sørensen. 

Anne Egede har skrevet en bog om hundeopdræt, parring, drægtighed og fødsel, og vi har fået Birgit Seloy yil at anmelde bogen, og hun er svært begejstret. 

Vi var også begejstrede, da vi sidste år læste en fremragende artikel om falkejagt i Danmark i bladet Jagthunden. Vi har fået lov at bringe artiklen i HUNDEN også, og det er virkelig en dejlig læseoplevelse, der venter i den artikel. 

Og så har vi givet klummesiden til Lotte Höhrmann, som fortæller om alt det spændende K9, man kan glæde sig til ved EDS. 

Alt i alt et godt og varieret blad, som vi håber, I vil tage rigtig godt imod. 

Læs også

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Frederikke løb med sejren i lørdagens juniorhandling

11-11-2023 15:27, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens juniorhandling konkurrence blev vundet af Frederikke Dalgaard Petersen med hunden Vaskurs Welcome to Jumanji Q-dottr.

Vejsalt er smertefuldt for poterne

10-12-2022 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen

Pas på hundens poter: Vejsalt er smertefuldt

30-11-2021 14:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen

Dagens Læserfoto: Camouflage i sneen

13-11-2020 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Dagens læserfoto er taget af Lene Givskov Nielsen fra Dagnæs. Racen på billedet er en west highland white terrier, som næsten går i et med baggrunden. Læg mærke til det flotte lys.

Gilpa er sponsor for fotokonkurrencen i HUNDEN, hvor man hver måned kan vinde flotte præmier

Sådan løber hunden

01-06-2011 13:28, af Anne Kristine Tollestrup
Ny forskning har nu fastlagt det præcise bevægelsesmønster for hunden.

Ugens læserfotos

21-02-2021 14:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Her får I igen et udpluk af ugens læserfotos

Gilpa

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet