Reglerne for hundehold
Det er egentlig ret simpelt. Bor du inden for byzonen, f.eks. i et parcelhuskvarter, må du have fire voksne hunde med tilhørende hvalpe under 18 uger. Punktum!
Har du over fire hunde, men ingen hundepension, betragtes du enten som en person, der har ”andre hundehold” eller som kennelejer. Her skal der være mindst 100 m til nærmeste nabo og 200 m til byzonegrænsen.
Men har du hundepension, eller ønsker du at anlægge en hundepension, skal der være 200 m til nærmeste nabo og 300 m til byzonegrænsen.
Når Bjørnkær Dyrepension derfor er udsat for klager fra deres naboer, er der rent juridisk ikke så meget at komme efter, skulle man mene. Bjørnkær Dyrepension overholder nemlig de foreskrevne regler til både nærmeste nabo og til byzonegrænsen.
Kommunen bestemmer
Som udgangspunkt er det kommunen, som bestemmer, hvis der skal ske ændringer i forhold til lokalplansområdet. Kommunen har altså en vis autonomi. Derfor ser man også, at der kan være forskel fra kommune til kommune, hvor mange høns man f.eks. må have i sin parcelhushave, og om man må opføre en nye garage. Men hvad angår antallet af hunde og afstande til naboer og byzoner, er reglerne ikke til at rokke. Så det må antages, at det er på det grundlag, at Hørning kommune har afvist klagen fra naboerne i første omgang, da pensionen har loven på sin side.
Planklagenævnet
En række naboer har så valgt at indgive en klage til Planklagenævnet. Planklagenævnet blev oprettet d. 1. februar 2017 og erstatter det gamle Natur-og Miljøklagenævn, og nævnet skal udelukkende behandle sager vedr. planlovgivningen, som er under revision. Planklagenævnet kan f.eks. annullere de enkeltes kommuners afgørelser om alt fra udhuse til sommerhuses beliggenhed.
Vi har et dejligt lokalsamfund
– Vi har et dejligt lokalsamfund her i Jeksen, fortæller Lisbet Bjørnkær. – Vi laver fællesarrangementer, hvor alle bliver inviteret, og her hygger vi os. Det passer heller ikke, at jeg ikke interesserer mig for sagen, for vi er bl.a. gået i gang med at bygge yderligere en vold for at imødekomme vores naboer. Men den har de så også klaget over. I forvejen har vi plantet en to meter høj pilehæk.
– Vi er meget påvirket af situationen, da vi aldrig har ønsket at genere nogen, men hvis vi ikke kan have vores dyrepension på landet, hvor skal vi så være? slutter Lisbet af.
Sagen vedr. Bjørnkær Dyrepension ligger nu hos Planklagenævnet. Dog skal pensionen ikke lukke, mens klagen bliver behandlet, som det blev beskrevet i indslaget fra tv2Østjylland. De kan sagtens holde åbent.
Hunden.dk vil naturligvis følge sagen nøje.
Kilder: tv2ostjylland.dk, bjornpension.dk, naevneneshus.dk/planklagenaevnet, pknafgoerelser.dk
Hundes gøen kan være den dejligste lyd af alle, men det kan også være en rigtig irriterende lyd. Her får du lidt tips fra Spanielbogen om, hvordan du vænner hunden af med sin gøen
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?