Hunde-Danmark siger farvel til Lene Sunzenauer

03-07-2020 06:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget dette fine mindeord over Lene Sunzenauer, der i den grad må siges at have været et passioneret hundemenneske

“Lene; hende med Schapendoeserne” så vidste næsten alle hvem man mente.

Alle der kendte Lene, vil kunne nikke genkendende til, at man skal lede længe efter så glad og positivt et menneske med så meget overskud til sine hunde og til alle omkring sig. Det var altid rart at være sammen med Lene.

Lene var en fantastisk repræsentant for alt hvad DKK står for. Hun var aktiv i mange grene af hundesporten; hvor hun var en del af, LP, Agility, Rally-lydighed og Nose Work, ligesom hun også gennem kennel DAN De DOES, deltog aktivt i avlsarbejdet og i Schapendoes-klubbens arbejde.

“Der var engang...”, sådan starter mange eventyr; og de slutter med “og de levede lykkeligt til deres dages ende”.

Nogen gange kommer “deres dages ende” alt alt for tidligt. Midt i et godt og aktivt liv med mange håb og drømme. Der er ingen tvivl om, at Lene var, som i eventyrene, lykkelig lige til den alt for tidlige slutning.

Lenes eventyr i hundesporten startede i 1994, hvor hun og Jan lige var flyttet i deres første hus. På baggrund af en tilfældig hændelse i en skoforretning, købte de deres første hund; en sød, lille, langhåret Schapendoes ved navn Solankers Fiona. Den skulle selvfølgelig trænes og det blev på et DKK hold i Vejle.

Det var på den træningsplads Hunde-Danmark lærte Lene at kende.

Eventyret fortsætter med at Lene fik lyst til at prøve kræfter med en rigtig lydighedskonkurrence og ikke kun de små uofficielle prøver, der var på holdene efter en sæson. Lene trænede flittigt og der blev taget hul på konkurrencerne. Det gik godt og gennem årene blev det til den ene titel efter den anden inden for lydighed. Lene har bl.a. vundet DM og Årets Hund i lydighed.

Da der i 2010 var VM i Lydighed på dansk jord, var Lene i ringen med en af sine hunde. Hun var ikke en del af selve landsholdet, men Lene og skønne, glade og fjollede Fille fik sammen med et par andre "boblere" en fantastisk mulighed for at deltage som individuel ekvipage.

Det er ikke kun i Lydighed Lene havde et fantastisk eventyr; hurtigt blev Agility Lenes favorit sport. Her blev det gennem årene til adskillige kvalifikationer til DM med podie-placeringer, og generelt mange flotte resultater.

I alle eventyr møder man udfordringer.

Hundene blev ældre og kunne ikke længere træne Lydighed eller Agility på konkurrenceplan; hvad gjorde man så?

Der kom en ny sport til Danmark; Rally-lydighed. Det var ikke på samme måde fysisk krævende som Agility og var en god sport til gamle pensionerede hunde. Det var løsningen på udfordringen med de ældre hunde; for hos Lene blev hundene ikke bare pensioneret, de skulle stadig lave noget meningsfuldt, så længe de syntes det var sjovt.

Rally-lydighed blev med tiden mere og mere en konkurrencesport, og da både hunde og Lene syntes at den  nye sport var sjovt, blev det også her til en del konkurrencer og et danmarksmesterskab.

Ingen hunde blev glemt hos Lene. Alle blev aktiveret på deres niveau og formåen og også Nose Work blev en del af Lene og hundenes liv. Når hundene var glade og veltilpasse var Lene det også.

Lene var meget alsidig i sin aktivitet med hundene. Hun var ikke kun dygtig til at træne dem, hun var også en god handler, og deltog med succes på et par udstillinger primært i forbindelse med Schapendoes-klubbens arrangementer i både Danmark, Tyskland og Holland. Når Lene skulle have en ny hvalp, så valgte hun og Jan ofte selv at "lave" dem. Sammen havde de Kennel DAN de DOES, hvor de gennem årene har opdrættet skønne Schapendoeshvalpe.

Helt typisk for Lene holdt hun fast i sine skønne Schapendoes, selvom der var flere i Hunde-Danmark, der mente hun med sit talent og engagement kunne nå længere på konkurrencebanen med en Border Collie. Men for Lene var det ikke kun podiepladserne der talte; det var samarbejdet med de hunde hun elskede så højt, der drev hende.

I de seneste to år ventede Lene på en Pyrenæisk Hyrdehund (Berger des Pyrrenees) og ved årsskiftet fik hun endelig sit ønske opfyldt, og hentede lille Pyra, som hun havde rigtig mange håb og drømme for.

Desværre ender dette eventyr alt for hurtigt og meget brat.

D. 26. maj 2020 blev Lene indlagt med en hjerneblødning. Det var et kæmpe chok; men desværre var det kun starten på tragedien. Det viste sig at Lene havde en uopdaget tumor i den ene lunge og det stod snart klart, at hun ikke kunne reddes.

Hunde-Danmark viste her, at vi står sammen og støtter hinanden, når det virkelig gælder, og der blev etableret en mindre gruppe af hundevenner, der kunne hjælpe med alt det praktiske med hunde og hus, så Jan kun skulle fokusere på at være hos Lene. I løbet af få dage blev der, ved hjælp af Hunde-Danmark, skaffet en egnet seng således at Lene kunne komme hjem til sine elskede hunde og få de sidste dage af sit alt for korte liv sammen med dem og Jan.

Lørdag d. 6. juni sluttede Lenes eventyr. Tidligt om morgenen sov Lene stille og fredfyldt ind hjemme i soveværelset, mens hanen galede, fuglene sang og solen skinnede fra en skyfri himmel. Jan og hundene var ved hendes side til det sidste. Lene blev lagt i kisten iført det tøj hun havde det allerbedst i nemlig sit bedste hundetøj med Kingsmoor's flotte hjerte broderet på brystet.

Hun fik en lille tot pels fra hver af hundene med i kisten. Hundene var hele Lenes liv og selvfølgelig skulle de være med på hendes sidste rejse

Ære være Lenes minde.

 

Læs også

De nye Danmarksmestre i Rally

27-08-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du billederne af de nye Danmarksmestre i Rally, en konkurrence, der blev afgjort i går, og dommerne havde stor ros til alle deltagere

HUND I FOKUS: Det perfekte foto

05-09-2022 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke altid nemt at være fotograf. Især ikke når man har med hunde at gøre

Stort tillykke til danmarksmestrene i rally

29-08-2021 10:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går blev DM i rally afgjort. Her får du vinderne

Inspirerende lydighed hos IEC

04-10-2019 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage er nogle af verdens allerbedste undervisere og udøvere samlet i Indog Elite Center i Viborg for at undervise i lydighed ved årets internationale lydighedscamp

Følg med i VM finalen i lydighed

25-06-2023 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som forudset i går har vi to danskere i VM finalen i lydighed. Hjælp lige med at krydse fingre

Anderledes optakt til DM

24-08-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er vi til Danmarksmesterskaber i rally og lydighed i Langeskov på Fyn. En af favoritterne har dog haft en noget speciel optakt til mesterskaberne

Den flotte debut

24-08-2019 13:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tina Bjørslev og Camagis Vilas er debutanter i DM. Vilas viste dog ingen nerver, da han løb sit livs bedste løb i lydighed klasse 1

Helle Vittrup Thomsen og Tiffi er nye Danmarksmestre i lydighed

03-09-2022 18:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var en rigtig stolt Danmarksmester, vi snakkede med efter præmieoverrækkelsen på Vilhelmsborg

Rally på fire ben

22-10-2011 08:02, af Tine Luther
Vil du prøve at snuse til Rally Lydighed? Kom og kig den 23. oktober, hvor Jyllands hidtil største udendørs Rally Lydighedskonkurrence for alle hunderacer afvikles.

Turbosenioren Tiger

24-08-2019 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På trods af sine ti år er Tiger en af den slags hunde, man skal lige skal holde lidt ekstra øje med, da han arbejder i højt tempo

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.