Hold øje med forbindingen

15-06-2022 12:37, af Astrid Holtet

Hvad skal du holde øje med, hvis din hund kommer hjem fra dyrlægen med en forbinding

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hundeejere vil på et tidspunkt i hundens liv opleve, at hunden kommer hjem med en forbinding af en slags efter et besøg hos dyrlægen. Årsagerne til forbindinger kan være mange, men fælles for dem er, at de skal give støtte og holde snavs og skidt ude. En forbinding er dog ikke altid uden problemer, og der kan blandt andet opstå trykskader, hvis forbindingen ligger forkert, og der er en øget risiko for infektioner, hvis en våd og beskidt forbinding får lov at blive siddende.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når din hund kommer hjem fra dyrlægen, er der en række ting, du bør være opmærksom på at for at undgå problemer:

Beskyt forbindingen mod vand og jord
Når hunden skal ud, bør du beskytte forbindingen med noget vandafvisende, især hvis det er vådt udenfor. Er det en poteforbinding, kan det gøres ved at sætte en plastikpose udenom og fastgøre den med lidt sportstape. Det er vigtigt at tapen ikke sættes stramt på rundt om benet. Tag plastikposen af igen, når hunden kommer ind. Man kan også købe forskellige typer hundesko, der kan bruges til at beskytte en forbinding mod vand, jord og slid.

Hold øje med forbindingen
Hold godt øje med forbindingen – den bør tjekkes grundigt mindst to gange dagligt. Det er vigtigt at du lægger mærke til om forbindingen ligger hvor den skal (altså at den ikke har rykket sig), at den er tør og ren, og at den ikke begynder at stramme.

Hold øje med din hund
Hold godt øje med hvordan din hund opfører sig i forhold til forbindingen. Ofte bryder hunde sig ikke om forbindinger, og de skal lige have tid til at vænne sig til den, men øget eller overdreven opmærksomhed på forbindingen kan være tegn på at der er noget galt. Det kan for eksempel være at hunden begynder at slikke og bide meget i forbindingen eller at den reagerer, når du rører ved området. Er det en poteforbinding, kan det også nogle gange ske, at hunden helt holder op med at støtte på det pågældende ben. Du bør også holde øje med din hunds generelle adfærd, og reagere hvis den virker træt, sløv, nedstemt eller rastløs. 

Kontakt din dyrlæge, hvis der opstår et problem
Oplever du problemer med en forbinding eller er du i tvivl om noget vedrørende forbindingen, bør du altid kontakte din dyrlæge med det samme – og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne forbindingen hurtigst muligt. Sørg derefter for, at det område som forbindingen dækkede, fortsat bliver beskyttet, og opsøg derefter din dyrlæge for at få lagt en ny.

Læs også

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Hundens vægt er lige så vigtig som dit barns

09-11-2023 10:51, af Anne Cecilie Sohl

At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.

Dyrehospitaler slår alarm: For mange overvægtige hunde

20-10-2023 11:58, af Anne Cecilie Sohl

Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.

Når hunden bløder

31-01-2018 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom mennesker kommer også hunde til skade. Det kan være på gåture, hvor de får en rift i poten eller de kan komme op at slås med en anden hund. Men hvordan hjælper man en hund, der har fået et blødende sår

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet