Hold øje med forbindingen

15-06-2022 12:37, af Astrid Holtet

Hvad skal du holde øje med, hvis din hund kommer hjem fra dyrlægen med en forbinding

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hundeejere vil på et tidspunkt i hundens liv opleve, at hunden kommer hjem med en forbinding af en slags efter et besøg hos dyrlægen. Årsagerne til forbindinger kan være mange, men fælles for dem er, at de skal give støtte og holde snavs og skidt ude. En forbinding er dog ikke altid uden problemer, og der kan blandt andet opstå trykskader, hvis forbindingen ligger forkert, og der er en øget risiko for infektioner, hvis en våd og beskidt forbinding får lov at blive siddende.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når din hund kommer hjem fra dyrlægen, er der en række ting, du bør være opmærksom på at for at undgå problemer:

Beskyt forbindingen mod vand og jord
Når hunden skal ud, bør du beskytte forbindingen med noget vandafvisende, især hvis det er vådt udenfor. Er det en poteforbinding, kan det gøres ved at sætte en plastikpose udenom og fastgøre den med lidt sportstape. Det er vigtigt at tapen ikke sættes stramt på rundt om benet. Tag plastikposen af igen, når hunden kommer ind. Man kan også købe forskellige typer hundesko, der kan bruges til at beskytte en forbinding mod vand, jord og slid.

Hold øje med forbindingen
Hold godt øje med forbindingen – den bør tjekkes grundigt mindst to gange dagligt. Det er vigtigt at du lægger mærke til om forbindingen ligger hvor den skal (altså at den ikke har rykket sig), at den er tør og ren, og at den ikke begynder at stramme.

Hold øje med din hund
Hold godt øje med hvordan din hund opfører sig i forhold til forbindingen. Ofte bryder hunde sig ikke om forbindinger, og de skal lige have tid til at vænne sig til den, men øget eller overdreven opmærksomhed på forbindingen kan være tegn på at der er noget galt. Det kan for eksempel være at hunden begynder at slikke og bide meget i forbindingen eller at den reagerer, når du rører ved området. Er det en poteforbinding, kan det også nogle gange ske, at hunden helt holder op med at støtte på det pågældende ben. Du bør også holde øje med din hunds generelle adfærd, og reagere hvis den virker træt, sløv, nedstemt eller rastløs. 

Kontakt din dyrlæge, hvis der opstår et problem
Oplever du problemer med en forbinding eller er du i tvivl om noget vedrørende forbindingen, bør du altid kontakte din dyrlæge med det samme – og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne forbindingen hurtigst muligt. Sørg derefter for, at det område som forbindingen dækkede, fortsat bliver beskyttet, og opsøg derefter din dyrlæge for at få lagt en ny.

Læs også

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Når hunden bløder

31-01-2018 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom mennesker kommer også hunde til skade. Det kan være på gåture, hvor de får en rift i poten eller de kan komme op at slås med en anden hund. Men hvordan hjælper man en hund, der har fået et blødende sår

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt