Mange hundeejere vil på et tidspunkt i hundens liv opleve, at hunden kommer hjem med en forbinding af en slags efter et besøg hos dyrlægen. Årsagerne til forbindinger kan være mange, men fælles for dem er, at de skal give støtte og holde snavs og skidt ude. En forbinding er dog ikke altid uden problemer, og der kan blandt andet opstå trykskader, hvis forbindingen ligger forkert, og der er en øget risiko for infektioner, hvis en våd og beskidt forbinding får lov at blive siddende.
Hvad skal du være opmærksom på?
Når din hund kommer hjem fra dyrlægen, er der en række ting, du bør være opmærksom på at for at undgå problemer:
Beskyt forbindingen mod vand og jord
Når hunden skal ud, bør du beskytte forbindingen med noget vandafvisende, især hvis det er vådt udenfor. Er det en poteforbinding, kan det gøres ved at sætte en plastikpose udenom og fastgøre den med lidt sportstape. Det er vigtigt at tapen ikke sættes stramt på rundt om benet. Tag plastikposen af igen, når hunden kommer ind. Man kan også købe forskellige typer hundesko, der kan bruges til at beskytte en forbinding mod vand, jord og slid.
Hold øje med forbindingen
Hold godt øje med forbindingen – den bør tjekkes grundigt mindst to gange dagligt. Det er vigtigt at du lægger mærke til om forbindingen ligger hvor den skal (altså at den ikke har rykket sig), at den er tør og ren, og at den ikke begynder at stramme.
Hold øje med din hund
Hold godt øje med hvordan din hund opfører sig i forhold til forbindingen. Ofte bryder hunde sig ikke om forbindinger, og de skal lige have tid til at vænne sig til den, men øget eller overdreven opmærksomhed på forbindingen kan være tegn på at der er noget galt. Det kan for eksempel være at hunden begynder at slikke og bide meget i forbindingen eller at den reagerer, når du rører ved området. Er det en poteforbinding, kan det også nogle gange ske, at hunden helt holder op med at støtte på det pågældende ben. Du bør også holde øje med din hunds generelle adfærd, og reagere hvis den virker træt, sløv, nedstemt eller rastløs.
Kontakt din dyrlæge, hvis der opstår et problem
Oplever du problemer med en forbinding eller er du i tvivl om noget vedrørende forbindingen, bør du altid kontakte din dyrlæge med det samme – og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne forbindingen hurtigst muligt. Sørg derefter for, at det område som forbindingen dækkede, fortsat bliver beskyttet, og opsøg derefter din dyrlæge for at få lagt en ny.
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner.
Ligesom mennesker kommer også hunde til skade. Det kan være på gåture, hvor de får en rift i poten eller de kan komme op at slås med en anden hund. Men hvordan hjælper man en hund, der har fået et blødende sår
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund