Hold øje med forbindingen

15-06-2022 12:37, af Astrid Holtet

Hvad skal du holde øje med, hvis din hund kommer hjem fra dyrlægen med en forbinding

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hundeejere vil på et tidspunkt i hundens liv opleve, at hunden kommer hjem med en forbinding af en slags efter et besøg hos dyrlægen. Årsagerne til forbindinger kan være mange, men fælles for dem er, at de skal give støtte og holde snavs og skidt ude. En forbinding er dog ikke altid uden problemer, og der kan blandt andet opstå trykskader, hvis forbindingen ligger forkert, og der er en øget risiko for infektioner, hvis en våd og beskidt forbinding får lov at blive siddende.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når din hund kommer hjem fra dyrlægen, er der en række ting, du bør være opmærksom på at for at undgå problemer:

Beskyt forbindingen mod vand og jord
Når hunden skal ud, bør du beskytte forbindingen med noget vandafvisende, især hvis det er vådt udenfor. Er det en poteforbinding, kan det gøres ved at sætte en plastikpose udenom og fastgøre den med lidt sportstape. Det er vigtigt at tapen ikke sættes stramt på rundt om benet. Tag plastikposen af igen, når hunden kommer ind. Man kan også købe forskellige typer hundesko, der kan bruges til at beskytte en forbinding mod vand, jord og slid.

Hold øje med forbindingen
Hold godt øje med forbindingen – den bør tjekkes grundigt mindst to gange dagligt. Det er vigtigt at du lægger mærke til om forbindingen ligger hvor den skal (altså at den ikke har rykket sig), at den er tør og ren, og at den ikke begynder at stramme.

Hold øje med din hund
Hold godt øje med hvordan din hund opfører sig i forhold til forbindingen. Ofte bryder hunde sig ikke om forbindinger, og de skal lige have tid til at vænne sig til den, men øget eller overdreven opmærksomhed på forbindingen kan være tegn på at der er noget galt. Det kan for eksempel være at hunden begynder at slikke og bide meget i forbindingen eller at den reagerer, når du rører ved området. Er det en poteforbinding, kan det også nogle gange ske, at hunden helt holder op med at støtte på det pågældende ben. Du bør også holde øje med din hunds generelle adfærd, og reagere hvis den virker træt, sløv, nedstemt eller rastløs. 

Kontakt din dyrlæge, hvis der opstår et problem
Oplever du problemer med en forbinding eller er du i tvivl om noget vedrørende forbindingen, bør du altid kontakte din dyrlæge med det samme – og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne forbindingen hurtigst muligt. Sørg derefter for, at det område som forbindingen dækkede, fortsat bliver beskyttet, og opsøg derefter din dyrlæge for at få lagt en ny.

Læs også

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Når hunden bløder

31-01-2018 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom mennesker kommer også hunde til skade. Det kan være på gåture, hvor de får en rift i poten eller de kan komme op at slås med en anden hund. Men hvordan hjælper man en hund, der har fået et blødende sår

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.