Hold øje med de giftige svampe

31-08-2015 13:26, af Tine Luther
Har du hunden med på tur i skoven netop nu, så vær opmærksom på om den spiser svampe. Hunde kan nemlig blive forgiftet af en række svampe.
Copyright Ridehesten.com
De fleste kender fluesvampen - i hvert fald den røde - men der er en række andre giftsvampe, som også kan være farlige for hunde. Vær derfor opmærksom på, om de hund kan finde på at spise svampe, når I er på tur. (Foto: Shutterstock)

En del hunde spiser gerne svampe og andet, de finder i skoven, så har du en madglad hund, gælder det om at være lidt forsigtig i svampesæsonen. Nogle svampe er faktisk så giftige, at hunden kan forgiftes blot ved at snuse eller slikke på dem. Nogle af svampene kan gøre hunden syg, mens andre er så giftige, at de kan slå den ihjel. De fleste kender fluesvampe, men der findes også andre svampe, som kan forgifte. Har du mistanke om, at din hund har spist en giftig svamp eller slikket på en, skal du kontakte dyrlægen hurtigst muligt. Har du mulighed for det, er det godt at tage en svamp af den sort, du mistænker hunden har spist, med. Symptomer som opkastning og diarre kommer ofte hurtigt, mens andre symptomer er lumske og først viser sig nogle dage efter, hunden har spist svampen. Symptomerne afhænger af, hvilken svamp hunden har spist. Visse slørhatte er meget giftige og påvirker leveren. Symptomerne viser sig nogle dage efter indtaget, og da er de kroniske leverskader med dødelig udgang et faktum. NOGLE AF DE FARLIGSTE SVAMPE ER • Fluesvampe (rød, snehvid, grøn, panter) • Puklet giftslørhat • Stenmorkel • Satans rørhat Generelt kan man sige, at de svampe, som er giftige for mennesker, også er farlige for hunde. Kilde: agria.se

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Ny bog sætter fokus på hundens lyst til samarbejde

23-04-2025 13:02, af Cecilie Friis Amstrup

I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Lad din hund forbedre din livskvalitet

19-04-2025 07:21, af Cecilie Friis Amstrup

Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?