Vi møder Whisky og hans ejer Amanda Madsen i den yderste del af Esbjerg. Der hvor den jyske vestkyst rækker ud mod Fanø og Harwich. Der hvor Svend Wiig Hansens fire hvide mænd spejder mod horisonten i Vesterhavet.
Pt. bor de på en campingplads, hvor Amanda er ved at uddanne sig til receptionist. Det er snart tre år siden, Amanda købte den energiske engelske springer spaniel, som kom til familien i den spæde begyndelse af 2017.
– Jeg har altid haft hund. Før Whisky havde jeg en chihuahua og en puddel. Da chihuahuaen døde, ville jeg gerne have en ny hund til at holde min gamle puddel ved selskab, fortæller Amanda Madsen.
Valget faldt altså på whisky, som straks viste sig at være en glad og god hund, som dog havde nogle udfordringer.
– Det var desværre ikke verdens bedste opdrættere, jeg havde købt ham hos. Det viste sig, at han var bange for mennesker og for sin egen skygge, så jeg gik i gang med at træne ham op, husker hun.
Efter noget tid begyndte Whiskys ben at blive skæve og deforme.
– Jeg kan huske, at jeg blev forskrækket, men jeg tog til dyrlæge med ham. Dyrlægen fortalte, at det kunne skyldes fejlernæring på hvalpestadiet. Whisky fik skinner på benene, og det endte med, at de rettede sig ud.
– Og så var vi ellers klar til at erobre hele verden sammen, troede jeg, men jeg skulle blive rigtig meget klogere, fortæller hun, mens Whisky ihærdigt forsøger at hoppe op i hendes skød.
Vi har tidligere skrevet om racen, turnspit dog. Nu har vi været i kontakt med et walisisk museum, der faktisk har et udstoppet eksemplar af racen. Læs om den her
Husker du Whisky, som vi skrev om for et års tid siden? Her får du en opdatering på den uheldige hund
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?