”Den gode start” var temaet for Kenneth M. Martins forelæsning ved den internationale kongres for smådyrsdyrlæger, der afholdes i København i denne uge. Ved at give hvalpene den bedst mulige start, kan mange af de problemer, der i sidste ende sender hundene på internat eller til aflivning, undgås.
Martin peger på, at flere studier viser, at deltagelse i hvalpesocialiseringshold mindsker risikoen for, at ejerne, senere i hundenes liv, vælger at skille sig af med dem.
– Dårligt socialiserede hunde, bliver ikke de gode kæledyr vi gerne vil have, forklarer Martin.
Et af de studier som Kenneth M. Martin fremhæver, viste at, blandt hunde tilknyttet et amerikansk dyrehospital, var kun en tredjedel af hundene hos deres oprindelige ejere, da de nåede toårs alderen – resten var aflivet eller havde fået nye hjem. Studiet undersøgte socialiseringens betydning for hundenes chancer for at blive hos deres oprindelige familie, og fandt at hvis hvalpene deltog i et hvalpesocialiseringshold, var over halvfems procent af hundene derimod stadig hos deres oprindelige ejere i en alder af to år.
Udvikling af adfærdsproblemer, kan skyldes mange ting, men Kenneth M. Martin peger altså her på god socialisering, som en af de vigtigste faktorer for, at hvalpen bliver ved med at være et værdsat familiemedlem resten af dens liv.
Nu er der nyt læsning for alle hundeinteresserede. Forlaget Bellis, med Anne Egede i spidsen præsenterer nu to nye spændende bøger, der kan købes hos Dansk Kennel Klub
I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Som hundeejer er det vigtigt at holde øje med tandhygiejnen hos sin hund. Men har du nogensinde undret dig over, hvorfor hundens tandsæt ser ud som det gør? Læs videre og dyk ned i hundens tandsæt
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.