Vi kender det alle sammen. Vi sidder i en forsamling, og pludselig er der en, der gaber. Det trækker i kæberne og vi kan ikke stå imod. Vi må også gabe.
Som vi tidligere har skrevet om her på hunden.dk, gælder det også for vores hunde, og gaben kan også smitte mellem hunde og mennesker.
Men hvorfor gaber vi egentlig? Det har forskeren Andrew Gallup forsøgt at finde ud af ved at samle den forskning, der findes på området.
Tidligt i sin forskning kunne han slå fast, at gaberiet er forbundet med overgangsfaser. For eksempel når vi skal falde i søvn, vågne, rejse os fra en stol og lignende.
Derefter fandt han, at det var nødvendigt for at andre medlemmer af flokken at reagere på overgangsignalet. Gaber et medlem af flokken eksempelvis, fordi medlemmet skal sove, er det vigtigt, at resten af flokken er årvågne og holder vagt. Og her bliver det faktisk rigtig interessant.
For det viser sig nemlig, at vi bliver bedre til at opfange faresignaler, når vi lige har set nogen gabe. Andrew Gallup kunne nemlig konkludere, at man blev drastisk bedre til at opfatte og identificere slanger og andre farer, når man havde set andre gabe. Til gengæld blev man ikke bedre til at se eksempelvis frøer, der ikke udgør en fare.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.