Ida Zimmermann Olsen er en rutineret udstiller, men det er hendes hund, Fauna de Monte Podrido, ikke. Fauna er en fireårig galgo espanol, som Ida fik hjem fra Spanien, da hunden var tre år.
- Hun har aldrig været udstillet i Spanien. Dernede var hun jagthund, men hun måtte omplaceres og kom tilbage til opdrætteren, fortæller Ida.
Fauna og Ida har siden da hovedsageligt udstillet i udlandet, hvor det blandt andet er blevet til BIR i Rostock og på MyDOG. I Danmark har det bedste resultat været en BIM.
I Fredericia er der kun udstillet to galgoer, en han og en hun. Derfor er racen hurtigt færdigdømt, og denne gang blev Fauna bedst i racen og kan derfor se frem til sin første tur i Store Ring i Danmark lørdag eftermiddag.
Men hvordan kommer man egentlig i tanke om, at man skal importere en hund fra Spanien?
- Jeg blev forelsket i hende på Facebook. Jeg har en galgo i forvejen, og da jeg så Fauna, var jeg bare nødt til at have hende. Jeg kendte opdrætteren i forvejen, så jeg vidste, at hun havde haft det godt, men det er da selvfølgelig altid lidt specielt at hente en hund hjem fra udlandet, fortæller Ida Zimmermann Olsen.
Ida og hendes familie har i mange år haft mynder, men da de blev enige om, at de gerne ville prøve en mynde, der var lidt større, blev de enige om, at en galgo var et godt valg.
De er kendte for at have et godt temperament og være gode og behagelige i hjemmet, og sådan er Fauna også.
- Hun er meget nem, kærlig og omgængelig. Hun er lidt reserveret over for fremmede, men det er meget racetypisk. Og så er hun altså stadig en jagthund med stort j, griner Ida Zimmermann Olsen.
Vi glæder os til at se Fauna i Store Ring lørdag eftermiddag
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
I dag er der DM i lurecoursing i Nørresundby. Et mesterskab, der desværre er blevet overskygget af en rigtig trist episode
Det er ikke kun hundredvis af heste, der indtager Dyrskuepladsen i Roskilde til Store Hestedag i weekenden. Hestedagen er i høj grad også en hundens dag med over 700 tilmeldte racehunde og et væld af aktiviteter for hundeejere og deres firbenede venner
En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask
Første udstillingsdag i Fredericia er nu slut, og de første deltagere til morgendagens BIS-finale er fundet
I 42 år har Kennel Galaksi eksisteret, og her har man gjort det så godt, at DKK ikke kunne undgå at skulle give dem kennelklubbens opdrætterpris, som er den fineste hæder, man kan få i kennelklubben
Efter en lettere kaotisk start med forsinkelse og to dommerændringer endte dagens juniorhandling med sejr til Mathilde Bekker og hendes samojed
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet