Siden oktober 2017 har DKK registreret flerfarvede pudler som pudler med uønsket farve. Det drejer sig om i alt 19 hvalpe og 9 hunde importeret fra udlandet.
Indtil nu har disse hunde haft mulighed for at indgå i avl og blive udstillet sammen med helfarvede pudler, men i udstillingsringen med bedømmelse ud fra standarden, hvor flerfarve betragtes som en diskvalificerende fejl.
DKK har evalueret registreringen og har herefter i samarbejde med Pudelklubben besluttet, at flerfarvede pudler fra 1. januar 2020 registreres i DKK´s X-register.
Det betyder, at en flerfarvet pudel (med farverne sort/hvid og black/tan som de eneste godkendte farver) fremadrettet registreres som en selvstændig race i DKK.
Ændringen gør det nemmere for opdrætterne at adskille avlen samt indgå i et samarbejde med opdrættere i andre lande, der registrerer flerfarvede pudler. Desuden kan flerfarvede pudler i DKK-regi udstilles som selvstændig race.
De hunde, der allerede er registreret med uønsket farve i DKK, er automatisk overført til DKK´s X-register.
Hvis din pudel bliver registreret som flerfarvet, men er helfarvet
En pudel, der bliver registreret som flerfarvet i DKK´s X-register, men som er helfarvet, kan ændre race og farve samt registreres med DK-nummer, hvis en DNA-test dokumenterer, at hunden ikke bærer genet for ”flerfarve”.
Før DNA-testen udføres, skal der købes en rekvisition til dette på hundeweb.dk (rekvisition er pt. under udarbejdelse). Rekvisitionen skal medbringes til dyrlægen, der kontrollerer hundens ID-nummer og udtager prøvematerialet. Rekvisition og test-svaret fra laboratoriet indsendes derefter til DKK til registrering, og viser testen, at hunden ikke bærer genet for ”flerfarve”, vil hunden kunne flyttes over på et DK-nummer, mod at ejer indsender hundens originale stambog samt indbetaler gebyr for en duplikatstambog.
Flerfarvet pudel findes i fire størrelser: toy, dværg, mellem og stor. Du kan læse om dem på hundeweb.
Oplev hundesportens mest glamourøse aften, når Danmarks smukkeste hunde konkurrerer i Brøndby Hallen på lørdag ved Show of Winners.
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.
Så er der fredagsquiz igen. Denne gang om en race, der måske ikke er helt så kendt
Er der en bestemt race, du ønsker at se i Vejen, så kan du lige her se, hvilke ringe de forskellige racer er i. Denne oversigt gælder fredag
Det er ingen hemmelighed, at danskerne har en stor kærlighed til hunde. Faktisk kan man finde en hund i hver 4.-5. danske husstand, hvilket gør dem til et af de mest foretrukne kæledyr i landet. Og mens en hund kan være en kilde til mange glade og hyggelige stunder, kan hverdagen blive udfordrende både for hund og ejer, hvis ikke man vælger race med omhu
Lulu er en af de racer, der ikke findes så mange af i Danmark. Hun er en polski owczarek podhalanski, en race, der findes cirka 30 af i landet
Lodtrækningen om denne uges race i fredagsquizzen har netop fundet sted. Herunder kan du se, hvilken race det blev
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet