Tallet stiger støt år for år, og aldrig før har der pr 1. december været så mange katte og hunde på Dyrenes Beskyttelses internater. De er blevet droppet, smidt ud, efterladt i papkasser eller overladt til den visse død. Nogle er blevet vanrøgtet, har ikke fået mad nok eller er ganske enkelt blevet ladt i stikken. ”Fælles for alle de mange katte og hunde, der lige nu er på vores internater, er, at de alle er blevet til overs, har været uønskede, ikke har kunnet blive hos deres familier, har levet som vilde og herreløse og er blevet syge eller på anden vis har været i nød. Nogle af dem har virkelig nogle barske historier med i bagagen,” fortæller Jens Jokumsen, projektleder for internaterne i Dyrenes Beskyttelse. Ny kedelig rekord Og netop nu, hvor der i de danske hjem gøres klar til jul og hygge, har der aldrig før været så mange hunde og katte på Dyrenes Beskyttelses internater pr. 1. december. ”Vi ser desværre, at tallet stiger hvert år, og det samme er tilfældet nu. Lige nu sidder over 1170 hunde og katte på vores internater og håber, at der er nogen derude, der vil give dem et nyt hjem og lade dem blive en del af familien”, siger Jens Jokumsen. Stigning skyldes flere dyr i nød I 2010 sad der 1. december i alt 820 katte og hunde på Dyrenes Beskyttelses internater. Det tal er i år steget til 1171. Det er en stigning på 42 procent på blot fem år. ”Forklaringen på stigningen skal findes flere steder. Det har været en varm, lang sommer, og det betyder, at de vildtlevende katte får rigtig mange kuld killinger. Derudover, så ser vi i Dyrenes Beskyttelse også flere sager, hvor folk ganske enkelt smider deres dyr ud, altså dumper dem i kasser og tasker eller efterlader dem på vores dørtrin. Og så har vores døgnåbne vagtcentral for dyr i nød gjort det nemt for folk at ringe efter hjælp. Så helt enkelt; der er desværre bare rigtig mange dyr, der af forskellige årsager kommer i nød og har brug for hjælp- og de dyr tager vi i Dyrenes Beskyttelse os af”, siger Jens Jokumsen. Vil du hjælpe? Du kan være med til at give dyrene på internaterne en god jul - klik på linket under billedet til højre. /Pressemeddelse fra Dyrenes Beskyttelse
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Den engelske springer spaniel triumferede på årets første internationale udstilling.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den forsvarende årets juniorhandler fortsætter sin imponerende stime med endnu en sejr i Store ring.
Hundredevis af hundeentusiaster og deres firbenede venner er samlet i Messe C til årets første store hundebegivenhed.
Efter en tæt konkurrence blandt mange dygtige juniorhandlere kunne Amalie Grønborg sikre sig sejren med sin samojedehund Ellie.
Det kræver mod og vilje at satse alt på en idé og føre den ud i livet. Miriam Søndergaard, ejer af træningscenteret INDOG, er en af de iværksættere, der ikke lader sig stoppe af udfordringer. Hendes seneste projekt, som er produktion af både hundetelte og telte til mennesker, er et vidnesbyrd om hendes dedikation til kvalitet og innovation.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet