Fem af forårets farlige planter

02-03-2022 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Foråret er så småt ved at røre på sig, men med foråret kommer også forårsblomsterne, og nogle af dem er giftige for hunde. Her får du fem

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobestock

 

Endelig er lyset ved at vinde over mørket, og det skønne forår kan anes ude i horisonten. Men ingen roser uden torne, og derfor har Tails.com lavet en lille liste over forårsblomster, man skal passe på, når man har hund.

Påskeliljer

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobestock


Selvom påskeliljer er smukke, er de giftige for hunde og kan føre til opkast, diarré og savlen. Nogle hunde elsker at grave huller, uanset om det er i din egen have eller på en gåtur, og det er her, de kan komme i kontakt med påskeliljeløg. Hvis du elsker planten, så overvej at hegne dem af for at holde dem sikkert uden for din hunds rækkevidde.

 

Azalea

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobestock


De giver farve i din forårshave, men de kan være giftige for hunde, hvis de indtages og forårsage milde problemer såsom opkastning, diarré og svaghed. De skal helst holdes uden for hundens rækkevidde.

 

Blåklokker

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobestock



Denne forårsfavorit er farlig at have i nærheden, hvis du har en nysgerrig hvalp. Ved indtagelse kan de forårsage opkastning, diarré, sløvhed og desorientering hos hunde, da de indeholder glykosider.

 

 

Liljer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobestock


Indtagelse af liljeknolde er giftig for både hunde og katte, så det er bedst at holde disse uden for dit kæledyrs rækkevidde og være ekstra forsigtig, når du er ude at gå. Selvom ikke alle liljer er giftige for kæledyr, kan de fleste forårsage mavebesvær og andre ubehagelige reaktioner. Hvis din hund spiser en liljeplante, kan det forårsage forstyrrelser i mave/tarm-systemet, herunder opkastning, diarré og mavesmerter. Hvis din hund har fået poterne på en lilje og virker utilpas, er det vigtigt at kontakte din dyrlæge for yderligere råd.

 

Tulipaner og hyacinther


Mens tulipaner og hyacinter er to af verdens mest populære forårsblomster, anses de for at være giftige for de fleste dyr, inklusive hunde, katte og heste, så hvis du har kæledyr, er det vigtigt at holde dem uden for rækkevidde i dit hjem eller have. Ved indtagelse kan planten forårsage opkastning, diarré og savlen. Hvis din hund spiser en stor mængde af planteløget, kan den opleve ændringer i puls og vejrtrækning, og så skal du søge dyrlæge.


 

Læs også

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.