Dogue de bordeaux klub bekæmper uvidenhed med film

03-02-2021 11:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør man for at oplyse kommende hundeejere om sin race? Hos Dansk dogue de bordeaux klub har man lavet en oplysende video på en desværre tragisk baggrund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Theresa Larsen

 

For en måneds tid siden blev en død dogue de bordeaux fundet på Kramnitze strand ved Rødby. Alt i sagen pegede på, at hunden ikke var kommet af dage på normal vis, og det triste fund gav da også genlyd langt ind i Dansk dogue de bordeaux klub.

– Vi oplever desværre nogle gange, at folk anskaffer sig en dogue de bordeaux uden at have sat sig ind i, hvad det er for en hund, og når der sker sådan noget som det ved Rødby, så er det oftest på den baggrund, og så er hunden ikke købt hos DKK-opdrættere, fortæller Sanne Wille, der er formand for Dansk dogue de bordeaux klub.

– Der er rigtig mange dygtige opdrættere og ejere derude, og det er vi rigtig glade for. Men nu går vi mere aggressivt til værks for at oplyse kommende ejere om racen og om, hvorfor det er en god ide at købe en hund med en DKK-stambog, fortsætter hun.

Derfor besluttede klubben at lave en informationsvideo, som forhåbentlig kan få lov at gå sin gang på nettet og gøre folk klogere på den store hunderace.

For nok er en dogue de bordeaux en smuk hund med det mest fantastiske ansigt, men det er også en hund, der kræver viden og arbejde, og det er desværre mange, der ikke har forstået.

– Den seneste udvikling er, at nogle mennesker er begyndt at krydse ”doggen” med en tibetansk mastiff, der jo er en enorm hund, og jeg forstår det simpelthen ikke, siger hun.

I arbejdet med filmen har Sanne Wille og resten af produktionsholdet blandt andet været i tæt kontakt med Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet for at få de vigtigste ting frem i videoen, og Sannes opfordring er klar:

– Ring nu til os, inden du tager ud for at se på en hvalp. Når du først ser hvalpen, er du forelsket, og så er der ikke noget at gøre. Vi vil hellere end gerne hjælpe nye ejere ind i vores dejlige verden, for en dogue de bordeaux er en fantastisk hund i de rigtige hænder.

Herunder kan du se klubbens fine video.   

Læs også

Lykkelig dogue de bordeaux ejer i ring 13

22-09-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Christina Nissen gik lørdag i ring nummer 13 med sin dogue de bordeaux, Cassius. Den flotte hund blev bedst i racen, og nu står den på Store Ring i eftermiddag

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på svampene. Tre hvalpe aflivet

21-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura Odense Dyrehospital har lagt et opslag på Facebook, som i den grad bør give stof til eftertanke

Hvad drømmer hunde om

23-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange ser det nuttet ud, andre gange bliver man nærmest helt forskrækket, når ens hund spræller i søvne. Men hvad drømmer hunde egentlig om

Spiser din hund sin afføring?

25-09-2021 09:30, af Astrid Gerd Holtet

Nogle hunde spiser deres egen afføring – og det kan være frustrerende for ejerne. Men er det udtryk for unormal adfærd hos hunden eller er der en helt naturlig forklaring? Det har et amerikansk forskerhold undersøgt 

Søren Fauli: Spørg, inden I tager hunde med

28-09-2021 12:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Sara og Monopolet i lørdags skrev en mand ind med et hundeproblem. Det fik Søren Fauli til at komme med en opfordring til alle hundeejere. Er du enig?

Kastanjer er giftige for hunde

27-09-2021 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen og Astrid Gerd Holtet

Efteråret er godt i gang, og kastanjerne rammer jorden. De er sjove for børn, men giftige for hunde

Rottehund angrebet af hvepse

21-09-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom varmen er ved at være forduftet, skal man fortsat passe på hvepse og bier. Det er rottehunden Tinka et godt eksempel på

Billederne fra Ballerup er online

22-09-2021 11:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle billederne fra Ballerup

Rabieshund var fra Tyrkiet

23-09-2021 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hund, der 9. september blev aflivet i Tyskland på grund af rabies, kom fra Tyrkiet, som er et af de lande, hvor rabies er udbredt

 

Sådan hjælper du din hund mod forstoppelse

28-09-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde

Se billederne: Søndag i Ballerup

20-09-2021 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så blev det mandag. Men sikke en dejlig weekend, vi havde i Ballerup. Her får du lidt billeder