Dogue de bordeaux klub bekæmper uvidenhed med film

03-02-2021 11:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør man for at oplyse kommende hundeejere om sin race? Hos Dansk dogue de bordeaux klub har man lavet en oplysende video på en desværre tragisk baggrund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Theresa Larsen

 

For en måneds tid siden blev en død dogue de bordeaux fundet på Kramnitze strand ved Rødby. Alt i sagen pegede på, at hunden ikke var kommet af dage på normal vis, og det triste fund gav da også genlyd langt ind i Dansk dogue de bordeaux klub.

– Vi oplever desværre nogle gange, at folk anskaffer sig en dogue de bordeaux uden at have sat sig ind i, hvad det er for en hund, og når der sker sådan noget som det ved Rødby, så er det oftest på den baggrund, og så er hunden ikke købt hos DKK-opdrættere, fortæller Sanne Wille, der er formand for Dansk dogue de bordeaux klub.

– Der er rigtig mange dygtige opdrættere og ejere derude, og det er vi rigtig glade for. Men nu går vi mere aggressivt til værks for at oplyse kommende ejere om racen og om, hvorfor det er en god ide at købe en hund med en DKK-stambog, fortsætter hun.

Derfor besluttede klubben at lave en informationsvideo, som forhåbentlig kan få lov at gå sin gang på nettet og gøre folk klogere på den store hunderace.

For nok er en dogue de bordeaux en smuk hund med det mest fantastiske ansigt, men det er også en hund, der kræver viden og arbejde, og det er desværre mange, der ikke har forstået.

– Den seneste udvikling er, at nogle mennesker er begyndt at krydse ”doggen” med en tibetansk mastiff, der jo er en enorm hund, og jeg forstår det simpelthen ikke, siger hun.

I arbejdet med filmen har Sanne Wille og resten af produktionsholdet blandt andet været i tæt kontakt med Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet for at få de vigtigste ting frem i videoen, og Sannes opfordring er klar:

– Ring nu til os, inden du tager ud for at se på en hvalp. Når du først ser hvalpen, er du forelsket, og så er der ikke noget at gøre. Vi vil hellere end gerne hjælpe nye ejere ind i vores dejlige verden, for en dogue de bordeaux er en fantastisk hund i de rigtige hænder.

Herunder kan du se klubbens fine video.   

Læs også

Lykkelig dogue de bordeaux ejer i ring 13

22-09-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Christina Nissen gik lørdag i ring nummer 13 med sin dogue de bordeaux, Cassius. Den flotte hund blev bedst i racen, og nu står den på Store Ring i eftermiddag

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde