For en måneds tid siden blev en død dogue de bordeaux fundet på Kramnitze strand ved Rødby. Alt i sagen pegede på, at hunden ikke var kommet af dage på normal vis, og det triste fund gav da også genlyd langt ind i Dansk dogue de bordeaux klub.
– Vi oplever desværre nogle gange, at folk anskaffer sig en dogue de bordeaux uden at have sat sig ind i, hvad det er for en hund, og når der sker sådan noget som det ved Rødby, så er det oftest på den baggrund, og så er hunden ikke købt hos DKK-opdrættere, fortæller Sanne Wille, der er formand for Dansk dogue de bordeaux klub.
– Der er rigtig mange dygtige opdrættere og ejere derude, og det er vi rigtig glade for. Men nu går vi mere aggressivt til værks for at oplyse kommende ejere om racen og om, hvorfor det er en god ide at købe en hund med en DKK-stambog, fortsætter hun.
Derfor besluttede klubben at lave en informationsvideo, som forhåbentlig kan få lov at gå sin gang på nettet og gøre folk klogere på den store hunderace.
For nok er en dogue de bordeaux en smuk hund med det mest fantastiske ansigt, men det er også en hund, der kræver viden og arbejde, og det er desværre mange, der ikke har forstået.
– Den seneste udvikling er, at nogle mennesker er begyndt at krydse ”doggen” med en tibetansk mastiff, der jo er en enorm hund, og jeg forstår det simpelthen ikke, siger hun.
I arbejdet med filmen har Sanne Wille og resten af produktionsholdet blandt andet været i tæt kontakt med Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet for at få de vigtigste ting frem i videoen, og Sannes opfordring er klar:
– Ring nu til os, inden du tager ud for at se på en hvalp. Når du først ser hvalpen, er du forelsket, og så er der ikke noget at gøre. Vi vil hellere end gerne hjælpe nye ejere ind i vores dejlige verden, for en dogue de bordeaux er en fantastisk hund i de rigtige hænder.
Herunder kan du se klubbens fine video.
Christina Nissen gik lørdag i ring nummer 13 med sin dogue de bordeaux, Cassius. Den flotte hund blev bedst i racen, og nu står den på Store Ring i eftermiddag
Glædelig fredag
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde