For en måneds tid siden blev en død dogue de bordeaux fundet på Kramnitze strand ved Rødby. Alt i sagen pegede på, at hunden ikke var kommet af dage på normal vis, og det triste fund gav da også genlyd langt ind i Dansk dogue de bordeaux klub.
– Vi oplever desværre nogle gange, at folk anskaffer sig en dogue de bordeaux uden at have sat sig ind i, hvad det er for en hund, og når der sker sådan noget som det ved Rødby, så er det oftest på den baggrund, og så er hunden ikke købt hos DKK-opdrættere, fortæller Sanne Wille, der er formand for Dansk dogue de bordeaux klub.
– Der er rigtig mange dygtige opdrættere og ejere derude, og det er vi rigtig glade for. Men nu går vi mere aggressivt til værks for at oplyse kommende ejere om racen og om, hvorfor det er en god ide at købe en hund med en DKK-stambog, fortsætter hun.
Derfor besluttede klubben at lave en informationsvideo, som forhåbentlig kan få lov at gå sin gang på nettet og gøre folk klogere på den store hunderace.
For nok er en dogue de bordeaux en smuk hund med det mest fantastiske ansigt, men det er også en hund, der kræver viden og arbejde, og det er desværre mange, der ikke har forstået.
– Den seneste udvikling er, at nogle mennesker er begyndt at krydse ”doggen” med en tibetansk mastiff, der jo er en enorm hund, og jeg forstår det simpelthen ikke, siger hun.
I arbejdet med filmen har Sanne Wille og resten af produktionsholdet blandt andet været i tæt kontakt med Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet for at få de vigtigste ting frem i videoen, og Sannes opfordring er klar:
– Ring nu til os, inden du tager ud for at se på en hvalp. Når du først ser hvalpen, er du forelsket, og så er der ikke noget at gøre. Vi vil hellere end gerne hjælpe nye ejere ind i vores dejlige verden, for en dogue de bordeaux er en fantastisk hund i de rigtige hænder.
Herunder kan du se klubbens fine video.
Christina Nissen gik lørdag i ring nummer 13 med sin dogue de bordeaux, Cassius. Den flotte hund blev bedst i racen, og nu står den på Store Ring i eftermiddag
Glædelig fredag
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.