Det færdige mål med øvelsen “hverdagsdirigering”: At hunden kan dirigeres til at løbe i forskellige retninger efter din anvisning med hånden(visuelt signal) og stemmen(akustisk signal).
Dette skal du være obs på under indlæringen:
Det skal være sjovt at træne – derfor ingen “nej” eller anden negativ irettesættelse. Hvis hunden begår fejl, så kalder du den blot til dig og starter forfra, efter du har gennemtænkt, hvilken fejl DU begik, siden hunden ikke reagerede som forventet.
Hunden skal under hele træningen være motiveret. Den skal glad og forventningsfuldt løbe i retningen, du sender den. Hvis den ikke gør det skal du bruge endnu bedre godbidder/genstande at løbe ud til. Og/eller du skal selv være mere inspirerende og positiv, så du kan “smitte” hunden med din stemning.
Du skal arbejde målrettet på, at det udelukkende er din stemme, der sender hunden i retningen, som du har vist med din hånd. Det er ikke den fremstrakte hånd hunden skal reagere på – hånden er blot en retningsangivelse.
Som medlem af Dansk Kennel Klub modtager du medlemsmagasinet HUNDEN. I HUNDEN, juni 2016, kan du læse meget mere om denne aktivitet med din hund. Artiklen er skrevet af Irene Jarnved. Har du ikke netop denne udgave, kan du kontakte Wiegaarden Media, som muligvis kan assistere med at få sendt netop dette magasin til dig.
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
TV2.dk har kigget på, hvordan vores kæledyr har det i disse tider med ejeren hjemme hele tiden. Her kan du læse, hvad de skriver om hunde
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse