Det færdige mål med øvelsen “hverdagsdirigering”: At hunden kan dirigeres til at løbe i forskellige retninger efter din anvisning med hånden(visuelt signal) og stemmen(akustisk signal).
Dette skal du være obs på under indlæringen:
Det skal være sjovt at træne – derfor ingen “nej” eller anden negativ irettesættelse. Hvis hunden begår fejl, så kalder du den blot til dig og starter forfra, efter du har gennemtænkt, hvilken fejl DU begik, siden hunden ikke reagerede som forventet.
Hunden skal under hele træningen være motiveret. Den skal glad og forventningsfuldt løbe i retningen, du sender den. Hvis den ikke gør det skal du bruge endnu bedre godbidder/genstande at løbe ud til. Og/eller du skal selv være mere inspirerende og positiv, så du kan “smitte” hunden med din stemning.
Du skal arbejde målrettet på, at det udelukkende er din stemme, der sender hunden i retningen, som du har vist med din hånd. Det er ikke den fremstrakte hånd hunden skal reagere på – hånden er blot en retningsangivelse.
Som medlem af Dansk Kennel Klub modtager du medlemsmagasinet HUNDEN. I HUNDEN, juni 2016, kan du læse meget mere om denne aktivitet med din hund. Artiklen er skrevet af Irene Jarnved. Har du ikke netop denne udgave, kan du kontakte Wiegaarden Media, som muligvis kan assistere med at få sendt netop dette magasin til dig.
Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet