Dansk Kennel Klub indfører nye vaccineregler

14-01-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK’s sundhedsudvalg besluttede efter et webinar om vaccinationer at revidere vaccinereglerne. De nye regler trådte i kraft 1. januar. Her er et lille overblik

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Vaccine er et af de helt hotte ord i denne tid. For det meste handler det om os mennesker og den frygtede coronavirus og en vis britisk mutation, men der er altså også andre nyheder om vacciner.

For eksempel har Dansk Kennel Klub valgt at revidere hvilke reglerne for vaccinationer, når hunden skal deltage i et arrangement hos DKK.

I et opslag på Facebook gør DKK opmærksom på, at vaccinationen handler om hundenes sundhed og om at mindske risikoen for smitte, når hunde mødes.

Reglerne skal ikke kun overholdes, når en hund skal til en udstilling. Reglerne gælder også, hvis man deltager i træning, hvalpemotivation, prøver og lignende, og i bund og grund handler reglerne om, at man kan bevise, at ens hund er beskyttet mod visse sygdomme.

Ved vaccinationer taler man om kernevacciner og ikke-kernevacciner. Kernevacciner er vacciner, som alle skal have, mens ikke-kernevacciner beror på en individuel vurdering.

  • Kernevaccinerne beskytter mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse, og det er netop disse tre sygdomme, man skal kunne bevise, at hunden er beskyttet mod.
  • Ikke-kernevacciner beskytter mod sygdomme som leptospirose, kennelhoste, herpes og rabies.

Reglerne varierer alt efter om man har en lille hvalp eller en ældre hund.

  • For hvalpe mellem 12 og 21 uger skal man kunne fremvise en vaccinationsattest, der mindst er syv dage og højst fem uger gammel, eller en titertest, der max er fem uger gammel.
  • For hunde over 21 uger skal man fremvise en vaccinationsattest, der er mellem syv dage og fire år gammel, eller en max fire år gammel titertest, hvor blodprøven er taget, da hunden var mindst 16 uger gammel.

DKK accepterer brugen af titertest, da det er en anbefaling fra verdensforbundet fra dyrlæger, men man skal være opmærksom på, at det endnu ikke er alle lande, der accepterer titertest.

Du kan læse mere om vacciner og titertest her

 

Læs også

Vaccine giver ikke autisme

01-05-2018 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De seneste år er der opstået mange historier om vacciners bivirkninger. Det gælder også hos hundeejere, hvor engelske myndigheder har måttet slå fast, at hunde ikke kan få autisme af vacciner

Nu lanceres Nordens første borrelia-vaccine til hunde

13-06-2013 09:32, af Tine Luther
Flåtsæsonen er over os, og med flåterne følger risikoen for borrelia-smitte hos hunde. Studier har vist, at helt op mod 55 pct. af flåterne i Norden er smittebærere af borrelia-bakterien, som kan give feber, ledbetændelser, haltheder, træthed og muskelsmerter hos hundene. Dette kan nu forebygges med Trilyme – den første vaccine i Norden, som beskytter hunde mod borrelia. Vaccinen forventes på lager fra uge 25.

Vaccine mod blodparasitten Leishmania

17-03-2013 08:54, af Tine Luther
Firmaet Virbac har nu – som det første i Europa – lanceret en vaccine, CaniLeish®, til vaccination af hunde mod blodparasitten Leishmania.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Showhunden Sainz stråler i spotlyset

07-05-2025 07:14, af Cecilie Friis Amstrup

Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.

Snuder, snore og store titler: Tre dage med tophunde i Roskilde

02-05-2025 14:26, af Line Pedersen, Kommunikationsmedarbejder ved Dansk Kennel Klub

Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Når isbilen ringer så logrer halerne

06-05-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ja, din hund må godt spise mælkebøtter, men...

03-05-2025 07:40, af Cecilie Friis Amstrup

Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Besøgshund er et erhverv i Sverige

04-05-2025 07:32, af John Frank Ahm

Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.