Dansk Kennel Klub indfører nye vaccineregler

14-01-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK’s sundhedsudvalg besluttede efter et webinar om vaccinationer at revidere vaccinereglerne. De nye regler trådte i kraft 1. januar. Her er et lille overblik

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Vaccine er et af de helt hotte ord i denne tid. For det meste handler det om os mennesker og den frygtede coronavirus og en vis britisk mutation, men der er altså også andre nyheder om vacciner.

For eksempel har Dansk Kennel Klub valgt at revidere hvilke reglerne for vaccinationer, når hunden skal deltage i et arrangement hos DKK.

I et opslag på Facebook gør DKK opmærksom på, at vaccinationen handler om hundenes sundhed og om at mindske risikoen for smitte, når hunde mødes.

Reglerne skal ikke kun overholdes, når en hund skal til en udstilling. Reglerne gælder også, hvis man deltager i træning, hvalpemotivation, prøver og lignende, og i bund og grund handler reglerne om, at man kan bevise, at ens hund er beskyttet mod visse sygdomme.

Ved vaccinationer taler man om kernevacciner og ikke-kernevacciner. Kernevacciner er vacciner, som alle skal have, mens ikke-kernevacciner beror på en individuel vurdering.

  • Kernevaccinerne beskytter mod hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse, og det er netop disse tre sygdomme, man skal kunne bevise, at hunden er beskyttet mod.
  • Ikke-kernevacciner beskytter mod sygdomme som leptospirose, kennelhoste, herpes og rabies.

Reglerne varierer alt efter om man har en lille hvalp eller en ældre hund.

  • For hvalpe mellem 12 og 21 uger skal man kunne fremvise en vaccinationsattest, der mindst er syv dage og højst fem uger gammel, eller en titertest, der max er fem uger gammel.
  • For hunde over 21 uger skal man fremvise en vaccinationsattest, der er mellem syv dage og fire år gammel, eller en max fire år gammel titertest, hvor blodprøven er taget, da hunden var mindst 16 uger gammel.

DKK accepterer brugen af titertest, da det er en anbefaling fra verdensforbundet fra dyrlæger, men man skal være opmærksom på, at det endnu ikke er alle lande, der accepterer titertest.

Du kan læse mere om vacciner og titertest her

 

Læs også

Vaccine giver ikke autisme

01-05-2018 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De seneste år er der opstået mange historier om vacciners bivirkninger. Det gælder også hos hundeejere, hvor engelske myndigheder har måttet slå fast, at hunde ikke kan få autisme af vacciner

Nu lanceres Nordens første borrelia-vaccine til hunde

13-06-2013 09:32, af Tine Luther
Flåtsæsonen er over os, og med flåterne følger risikoen for borrelia-smitte hos hunde. Studier har vist, at helt op mod 55 pct. af flåterne i Norden er smittebærere af borrelia-bakterien, som kan give feber, ledbetændelser, haltheder, træthed og muskelsmerter hos hundene. Dette kan nu forebygges med Trilyme – den første vaccine i Norden, som beskytter hunde mod borrelia. Vaccinen forventes på lager fra uge 25.

Vaccine mod blodparasitten Leishmania

17-03-2013 08:54, af Tine Luther
Firmaet Virbac har nu – som det første i Europa – lanceret en vaccine, CaniLeish®, til vaccination af hunde mod blodparasitten Leishmania.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Flere Chrisco-produkter tilbagetrækkes og underleverandør opsagt

20-12-2024 07:35, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.

Den ultimative hundequiz

28-12-2021 10:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund få and?

10-11-2021 15:02, af Astrid Gerd Holtet

Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde

 

Advarsel: Tilbagekaldte tyggeruller fra Chrisco skaber bekymring blandt hundeejere

16-12-2024 12:07, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Inka skrev historie som Danmarks første hund med titlen NOVFCH

18-12-2024 14:21, af Cecilie Friis Amstrup

En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

“Jeg er bekymret for min hvalps nisser”

20-12-2024 16:32, af Anne Egede

Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?

Ny æra for hundeavl skal skabe bedre rammer for sundhed og velfærd

20-12-2024 15:16, af Cecilie Friis Amstrup

Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.