Danmarks bedste sporhunde indtager Skørping

10-10-2024 07:36, af Cecilie Friis Amstrup

Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Den 12.-13. oktober 2024 samles nogle af Danmarks skarpeste næser til Danmarksmesterskaberne i FCI IGP FH på Ulvedal Landbrug i Skørping. Dansk Kennel Klub står bag arrangementet i samarbejde med DCH Århus, og det bliver en weekend fuld af imponerende sporarbejde, som både deltagere og tilskuere vil få glæde af.

Men mesterskabet handler ikke kun om hæder i Danmark – det er også her, det danske landshold udtages til at repræsentere DKK og de danske farver ved VM i FCI IGP FH, som afholdes i Østrig fra den 31. marts til den 6. april 2025. 

Hvad er FCI IGP FH? 

FCI IGP FH er en disciplin inden for hundesport, hvor hundene udfører avanceret sporarbejde. Der er vinkler, spidser og buer fordelt på syv langsider og 1800 meter skridt spor. Sporet bliver lagt tre timer inden, hunden skal gå det. Desuden er der også hele to distraktioner, hvor en person to gange har været inde over sporet 30 minutter, før hunden ankommer. Der gælder det om, at hunden skal fravælge den fristende nye, nemme fært. Det kræver derfor stor koncentration, tålmodighed og et tæt samarbejde mellem hund og fører at holde snuden på sporet. 

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Oplev mesterligt sporarbejde 

For hundeejere og hundeinteresserede er Danmarksmesterskaberne i FCI IGP FH en oplagt mulighed for at opleve sporten på højeste niveau. Sporarbejde handler om hundens naturlige evne til at bruge næsen, og det er en fornøjelse at se de dygtige hunde arbejde fokuseret og systematisk. 

På Ulvedal Landbrug vil deltagerne arbejde i det åbne terræn, hvor hundene bliver sat på prøve under svære forhold. Sporerne er lagt for at udfordre hundenes evne til at holde fokus og følge sporene præcist, selvom terrænet skifter. 

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Mulighed for at kvalificere sig til VM i Østrig 2025 

Danmarksmesterskaberne i Skørping er ikke kun en kamp om DM-titlen. Ved dette års mesterskab udtages det hold, der skal repræsentere Danmark og DKK ved VM i FCI IGP FH i Østrig fra den 31. marts til den 6. april 2025. Det betyder, at præstationerne ved DM har en særlig betydning, da de bedste hunde og førere får muligheden for at kæmpe mod verdenseliten på internationalt niveau. 

At blive en del af landsholdet er en stor ære, og det kræver den absolutte toppræstation at sikre sig en plads. Det gør Danmarksmesterskaberne i år ekstra spændende at følge, da deltagerne ikke blot konkurrerer om DM-titlen, men også om en eftertragtet plads på det danske landshold. 

Fakta
Fakta om FCI IGP FH

Hvad er FCI IGP FH? 
FCI IGP FH er en hundesport, hvor hunden skal følge et menneskeligt spor, der er lagt timer forinden. Sporene kan være flere kilometer lange, og hundene skal finde og markere genstande langs sporet. 

Hvordan bedømmes hundene? 
Hundene bedømmes på ensartet tempo hele vejen rundt, dybt koncentreret spor søg og deres præcision.   

Hvem arrangerer DM 2024? 
Danmarksmesterskaberne i FCI IGP FH 2024 arrangeres af Dansk Kennel Klub i samarbejde med DCH Århus og afholdes på Ulvedal Landbrug, Blenstrupvej 26, 9520 Skørping. 

Læs også

Sommersjov: Hvis Vingegaard var en hund

20-07-2023 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter gårsdagens lidt dystre artikler skifter vi i dag spor. Vi starter med en lille hyggelig leg, som vi håber, I vil deltage i

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

Sådan holder du øje med, om din hund eller kat er overvægtig: Dyrlægens tips til en optimal vægt til dit kæledyr

14-02-2023 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I starten af året er der mange mennesker, der melder sig ind i et fitnesscenter og ændrer deres kostvaner. Strammere tøj kan være et tegn på, at juleferien har sat sine spor. Men det kan være så meget desto sværere for almindelige mennesker at vurdere, om en hund eller kat er overvægtig. Royal Canins dyrlæge rådgiver her om, hvordan du som kæledyrsejer bliver bedre til at vurdere kropsvægten og understøtte dit kæledyrs sundhed

VM for sporhunde afholdes i Danmark

05-04-2013 11:17, af Tine Luther
De bedste sporhunde fra Europa, Mellemøsten og USA er med, når ”FCI FH WM 2013 World Championship for Tracking Dogs” afvikles på Djursland - Danmarks naturskønne næse - i dagene 10–14/04 2013.

Hund skal hjælpe med at finde truede mus

02-10-2015 09:04, af Tine Luther
Der er stort set ingen grænser for, hvad sporhunde kan trænes til at finde. I Storbritannien trænes en hund p.t. til at finde landets mindste gnaver, høstmusen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Danmarks bedste sporhunde indtager Skørping

10-10-2024 07:36, af Cecilie Friis Amstrup

Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Må min hund spise broccoli?

04-08-2017 13:32, af Anne Ekenberg

Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund