I januar i år besluttede EMA’s veterinærmedicinske kommitee CVMP, at undersøge sagen nærmere, da der var indløbet mange klager fra adskillige lande over midlet.
Meget alvorlige bivirkninger
Klagerne gik på, at Bravecto, udover de bivirkninger som allerede var nævnt i indlægssedlen nemlig diarré, opkastning, appetitløshed, savlen og træthed, kunne medføre langt alvorligere bivirkning. Klagerne havde oplevet, at deres hunde fik kramper, epileptiske anfald, adfærdsmæssige forstyrrelser, lammelser, betændelse i bugspytkirtlen, organsvigt, forandringer i blodets sammensætning og i værste fald dødsfald. Endelig var der også rapporteret om mislykkedes parringer samt misdannede hvalpe.
Hen over foråret har CVMP undersøgt, om der var hold i klagerne. På baggrund af denne undersøgelse mener CVMP nu, at der er en øget risiko for, at hunde, som i for vejen har epilepsi, kan rammes af kramper efter at have fået Bravecto. Med til historien hører dog, at når man vurderer de formodede bivirkningen af Bravecto, holder man det op imod den tendens til sygdom, som i øvrigt findes i en normal gruppe af ubehandlet hunde. Og det er på den baggrund, at CVMP mener, at indlægsedlen skal ændres en anelse.
Ny indlægsseddel
Derfor kræver CVMP, at der udfærdiges en ny indlægsseddel, og Intervet/MSD Animal Health er derfor i færd med at efterkomme CVMP’s krav. På indlægssedlen kommer der således følgende ændringer:
-Anvendelse med forsigtighed til hunde med allerede eksisterende epilepsi.
-Kramper og træthed er blevet rapporteret i meget sjældne tilfælde i indberettede formodede bivirkninger (lægemiddelovervågning).
Neden under finder du den komplette tekst vedr. produktinformation om Bravecto tyggetablet og Bravecto Spot-on.
Link til Bravecto produktinformation
Fakta om Bravecto:
-er solgt i over 41 millioner doser siden frigivelse i april 2014.
-5000 alvorlige bivirkningsrapporter fra hele verden er indrapporteret, som knyttes til Bravecto.
-1200 dødsfald, hvor Bravecto er under mistanke, er indrapporteret.
-det sidste halve år har bivirkningerne fået stor opmærksomhed på de sociale medier verden over, og der pågår underskriftindsamlinger mod Bravecto i lande som Holland, Australien og USA
Her på Hunden.dk vil vi naturligvis følge sagen nøje.
Kilde: atl.nu, ema.europa.eu
Regn og fugt er optimale væktsbetingelser for lopper. Forebyg mod lopper på din hund og undgå problemer i det fugtige efterår. Heldigvis er der både hjælp og gode råd at hente for alle hundeejere
Bravecto ringer en klokke hos de fleste hundeejere. Men hvad vil du gerne spørge folkene bag Bravecto om
Bravecto blev omtalt af Hunden.dk d. 17. juli., efter midlet var blevet undersøgt grundigt af det Europæiske Lægemiddelagentur. Læs nedenunder, hvad Lægemiddelstyrelses siger om Bravecto.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt