Advarsel: Pas på med halsbåndene

15-02-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var Lotte Christina Neupart og Michael Hansen tæt på at miste deres ene hund, da den var tæt på at blive kvalt i halsbåndet. Nu advarer Lotte andre hundeejere

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Lørdag var ganske tæt på at forvandle sig til et sandt mareridt for Lotte Christina Neupart og Michael Hansen, der opdrætter staffordshire bull terrier.

På vej ud ad døren til træning havde hundene Ginni, Audi og Aura fået halsbånd på, og så skulle Lotte lige ind og hente det sidste gear.

Men da hun igen kom ud til hundene, fik hun et chok. De tre hunde tumlede rundt, og der var blod overalt. Nederst i bunken lå Audi, og det så ud som om Ginni holdt hende fast. Da Lotte kom tættere på, kunne hun se, at Ginnis underkæbe var kommet i klemme i Audis halsbånd, og at Audi var tæt på at blive kvalt.

Michael Hansen kom ilende til, og fik befriet Audi, der på det tidspunkt ikke trak vejret. Langsomt fik hun gang i vejrtrækningen igen, og parret kunne tage deres hund til dyrlægen. Her konstaterede dyrlægen, at Audi havde blodudspringninger i hovedbund, øjne og næseblod.

Ingen af hundene havde bidemærker, og blodet som Lotte havde set, viste sig at komme fra Audis snude.

Audi overlevede heldigvis, men det var tæt på, og nu sender Lotte Christina Neupart en advarsel til alle andre hundeejere.

– Lad nu være med at have halsbånd på jeres hunde hele tiden. Det kan nemt gå rigtig galt, og det er meget vanskeligt at få viklet en hund ud af et halsbånd ene mand, hvis hunden er ved at blive kvalt, siger hun.

Læs også

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Har du en god nyhed eller historie?

16-01-2024 10:51, af Anne Cecilie Sohl

Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Vær med til at kåre månedens ildsjæl

15-02-2014 08:57, af Tine Luther
Mange hundemennesker gør en stor indsats for at hjælpe andre hundeejere og deres hunde. Disse mennesker fortjener en præmie, og HUNDEN hjælper dig med at give din ildsjæl et skulderklap og en lækker præmie. Send os et tip, hvis du kender en sand ildsjæl inden for hundeverdenen.

EFTERLYSNING: Dit bedste transport-tip

16-08-2013 09:47, af Tine Luther
Til lands, til vands eller i luften… Har du et godt tip til transport af hunde, så har du nu mulighed for at dele det med andre – og samtidig chance for at vinde et gavekort på 500,- kr. til DKK’s shop.

TIP: Når hunden savler eller bøvser

01-08-2018 08:02, af Vivian Birlie

Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan få hunden til at stoppe med at savle eller bøvse

Er din hund sund

20-07-2018 15:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 4 gode tips til, hvordan man kan holde øje med hundens sundhed

ADVARSEL: Falske hundeannoncer på nettet

28-05-2020 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har fået et tip om, at der florerer falske hundeannoncer på nettet. Derfor gælder det om at være opmærksom og kritisk

Seks gode råd til et godt hundebad

16-02-2021 15:31, af Astrid Gerd Holtet

Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig. 

7 grunde til at sove med hunden

21-11-2020 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blæser udenfor, og man har mest lyst til at putte sig under dynen. Men er det egentlig en god ide at tage hunden med sig under dynen?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt