10 fantastiske hundefilm

13-10-2024 10:00, af Cecilie Friis Amstrup

Efterårsferien er skudt i gang, og så er det tid til at finde hyggen frem. Og hvis der er noget, der virkelig kan skrue op for hyggen, så er det en filmaften - og helst med en hundefilm!

Copyright Ridehesten.com
Foto: AdobeStock

Blafrende stearinlys, bløde tæpper, en lille snackskål og din bedste firbenede ven ved din side (eller ved dine fødder) – så bliver det ikke meget bedre. 

Og skulle du mangle inspiration til en filmaften, så får du her 10 helt fantastiske, lidt ældre film med eller om hunde, som går lige i hjertet. 

Husk at have filmsnacks parat til din egen hund! 

Lassie Come Home (1943) 
Denne klassiske film handler om den trofaste Collie Lassie, der rejser hundredvis af miles for at finde tilbage til sin unge ejer, Joe. Undervejs møder Lassie mange udfordringer, men hendes loyale og modige natur hjælper hende igennem dem, og filmen fejrer det dybe bånd mellem en hund og ejer. 

Lady og Vagabonden (1955) 
Denne elskede Disney-tegnefilm fortæller historien om Lady, en forkælet Cocker Spaniel, og Vagabonden, en charmerende gadehund. De to forelsker sig og oplever eventyr i byen sammen. Deres romantiske spaghettimiddag er blevet ikonisk og symbol på dyrekærlighed. 

101 Dalmatinere (1961) 
I denne Disney-klassiker kidnapper den onde Cruella De Vil dalmatinerhvalpe for at lave dem om til en pelsfrakke. Med hjælp fra et stærkt hundenetværk begiver hvalpenes forældre, Pongo og Perle, sig ud på en farefuld mission for at redde dem, og ender med at blive forældre til langt flere hvalpe, end de havde troet.  

Turner & Hund (1989) 
En overdrevent renlig og sippet politibetjent, spillet af Tom Hanks, får sit liv vendt op og ned, da han modvilligt bliver partnere med Hooch, en stor og savlende Dogue de Bordeaux, som bliver den eneste vidne til et mord, han skal opklare.  

Beethoven (1992) 
Den klassiske familiekomedie om en stor, slobberende Sankt Bernhardshund, der skaber kaos og sjov i sin nye familie, men også viser sig at være en uvurderlig ven og beskytter, der bringer familien tættere sammen på uventede måder. 

Den fantastiske hjemrejse (1993) 
Den hjertevarme film fortæller historien om tre kæledyr – to hunde og en kat – der begiver sig ud på en farefuld tur tværs over Rocky Mountains for at blive genforenet med deres ejere. De overvinder mange farer i den vilde natur og blandt fremmede mennesker, før de igen er hjemme. 

Balto (1995) 
I denne tegnefilm, som er baseret på en sand historie, leder Balto, der er halvt ulv og halvt Siberian Husky, et slædehundehold gennem en nådesløs snestorm i Alaska for at hente livsvigtig medicin til syge børn i hans hjemby. I dag står der en statue af Balto midt i Central Park, New York, for at minde om hans heltemod.  

Marley & Mig (2008) 
Filmen skildrer livet hos et ungt par, der adopterer en Labrador Retriever ved navn Marley. Trods hans destruktive adfærd lærer parret vigtige livslektioner om kærlighed, tålmodighed og familieværdier gennem deres tid med ham, hvilket viser, hvordan et kæledyr kan forme og berige vores liv. 

Bolt (2008) 
Bolt, en amerikansk hvid shepherd, der har tilbragt hele sit liv på filmsettet af et TV-show, tror han har superkræfter. Da han ved et uheld bliver sendt fra Hollywood til New York, begiver han sig ud på en actionspækket rejse hjem og opdager undervejs, hvad ægte mod virkelig er, og lærer betydningen af venskab og selvopdagelse. 

Hachiko: En ven for livet (2009) 
Baseret på en sand historie, følger denne rørende film Hachiko, en akita i Japan, som møder sin ejer, spillet af Richard Gere, ved en togstation hver dag, endda flere år efter ejerens død, hvilket viser en utrolig loyalitet og den dybe følelsesmæssige forbindelse, som kan eksistere mellem mennesker og deres kæledyr. 

Læs også

Amerikansk hundefilm havnet i stormvejr

21-01-2017 11:30, af Kasper Larsson
Filmen A Dog’s Purpose er havnet i en gevaldig kattepine, efter rygter om dyremishandling på sættet er begyndt at florere online

Premiere: Beroligende hundefilm

21-12-2020 07:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Waoo har i forbindelse med det kommende nytår lanceret en beroligende film for hunde.Filmen kan ses gratis på youtube

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Danmarks bedste sporhunde indtager Skørping

10-10-2024 07:36, af Cecilie Friis Amstrup

Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Må min hund spise broccoli?

04-08-2017 13:32, af Anne Ekenberg

Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund