Vuffelivov og hvil i fred

10-11-2020 11:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag blev det kendt, at Michael Bundesen var afgået ved døden. Han var ikke alene en karismatisk forsanger med hang til humor. Han var også et hundemenneske

Copyright Ridehesten.com
Nelly var en golden retriever Foto: Shutterstock

Vi kender mange af sangene til hudløshed. Om det er Den røde tråd, Hvalen Valborg eller Stærk Tobak, så er det tekster og melodier vi med halvslidte dåbsattester er vokset op med som baggrundsmusik.

I 1977 udgav Shu-Bi-Dua nummeret Vuffelivov, som på fineste vis beskriver en mands forhold til sin hund. Teksten er skrevet af Michael Hardinger og altså ikke nu afdøde Michael Bundesen, men den havde nok ikke været den samme, hvis det ikke var for Bundesens lune måde at synge sangen på.

Hardinger skrev egentlig teksten til et tidligere album. Han havde netop selv fået hus og hund, og blev altså inspireret til denne sang derigennem. Men den faldt ikke i god jord, da Shu-Bi-Dua skulle udgive Shu-Bi-Dua 3.

Efter sigende skulle trommeslager Bosse Hall Christensen have udbrudt, at han brækkede sig på gulvet, da han hørte sangen.

Men på Shu-Bi-Dua 4 manglede bandet et enkelt nummer, og så var Vuffelivov god nok.

Sangen endte med at blive et stort hit for Shubberne, og den var med til at give dem deres folkelige gennembrud.

Det var ikke kun fra scenekanten ved utallige udsolgte koncerter, Michael Bundesen gjorde sig som hundemand.

Hjemme i privaten var der også plads til verdens bedste kæledyr, og hunden kom til at spille en livsvigtig rolle for den kendte sanger.

19. maj maj 2011 blev Michael Bundesen nemlig ramt af to blodpropper i hjernen. Han huskede efterfølgende ikke selv, hvad der var sket, men da han vågnede, lå han lammet på soveværelsesgulvet. Oven for ham stod hunden Nelly og slikkede ham i hovedet. Nelly kunne åbenbart mærke, at noget var galt og gav sig derfor til at pive og løb ud på trappen, hvor den gøede.

Dengang boede nu afdøde Ole Stephensen og hans kone Julie i stueetagen i samme hus. Julie var lige kommet hjem fra en gåtur med hundene, da hun hørte Nelly gø.

Hun kom op for at se, hvad der var sket og fandt altså Michael Bundesen på gulvet. Det var hende, der ringede 112, men var det ikke for Nelly, havde Michael Bundesen nok ligget i hjælpeløs tilstand i lang tid.

Nelly døde sidste år, hvilket var en stor sorg for Michael Bundesen.

Søndag døde Michael Bundesen efter et kortere kræftforløb.

Læs også

P1 søger hundemenneske .... Opdatering: Hundemennesket er fundet

01-12-2020 11:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Elsker du din hund over alt på jorden, så er det måske lige dig P1 leder efter

Joe Bidens hunde

07-11-2020 11:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bliver den nye amerikanske præsident Joe Biden, får USA igen et hundemenneske i Det Hvide Hus

Hunde-Danmark siger farvel til Lene Sunzenauer

03-07-2020 06:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget dette fine mindeord over Lene Sunzenauer, der i den grad må siges at have været et passioneret hundemenneske

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet