Tæve død under tvangsparring

12-08-2013 21:29, af Tine Luther
En lille pomeranian fra Norge mistede livet, da hun blev holdt under en parring i en kennel. Hanhundejeren, der holdt tæven, er nu anmeldt for hændelsen.
Copyright Ridehesten.com
Den norske tæve, der døde under en tvangsparring, var af racen pomeranian. (Modelfoto: Shutterstock)

Den norske hundeejer Renate Maria Øvrebø, 19 år, mistede sin pomeraniantæve Mayiu forrige mandag. Den unge pige, for hvem hunden betød alt, er i stor sorg og beskriver hændelsen som et mareridt. Hun havde bragt sin 5-årige tæve til en kennel for at lade hende parre. Tæven var tydeligvis bange for hanhunden og ville ikke parres. Hanhundeejeren greb tæven og med et tæppe holdt hun hende nede, så hun ikke kunne stå oprejst. Den unge og uerfarne tæveejer spurgte, om det var normalt, hvorpå kennelejeren nedladende svarede, at hun er professionel og gør dette flere gange om ugen. KÆMPEDE IMOD – OG BLEV SÅ LIVLØS Tæven skreg og forsøgte forgæves at vride sig løs, men blev blot holdt endnu hårdere. Kort efter holdt hun op med at gøre modstand og blev livløs. Da kastede Renate Maria Øvrebø sig over sin hund og forsøgte uden held at få liv i hende igen. Kennelejeren gentog flere gange, at hun aldrig tidligere havde oplevet, at en hund var død under en sådan parring, og at der helt klart måtte være noget galt med tæven. Atter hævdede kvinden at være professionel, og at det, hun havde gjort under parringen, er helt normalt. UMULIGT AT GENOPLIVE De kørte til dyrlægen, og hele vejen forsøgte Renate Maria Øvrebø at genoplive Mayiu. Dyrlægen forsøgte også, bl.a. med adrenalin, men måtte erklære hunden død. Hun er nu sendt til obduktion.- Uanset hvad obduktionen viser, så døde min hund i kennelejerens hænder, siger Renate Maria Øvrebø. Uanset om det var hjertestop, eller der var noget andet i vejen, så tvivler jeg stærkt på, at Mayiu havde været død i dag, hvis ikke hun havde været udsat for den grusomme hændelse. Tænk hvis jeg havde råbt stop og sagt nej. Så ville Mayiu havd været her nu. Årsagen til at Renate Maria Øvrebø ikke fik stoppet hændelsen, forklarer hun med, at kennelejeren hele tiden sagde, at alt var normalt og understregede, at parringer er noget, hun har forstand på. Renate Maria Øvrebø havde aldrig været med ved en parring før og anede ikke, hvordan det foregår. KENNELEJEREN ANMELDT Renate Maria Øvrebø har anmeldt kennelejeren til både politiet og Norsk Kennel Klub. Hun håber, at anmeldelsen medfører, at kennelejeren bliver frakendt retten til at holde dyr. Kristin Aukrust, veterinær og avlskonsulent i Norsk Kennel Klub, siger, at hun aldrig har hørt om lignende episoder. Hun understreger, at det ikke er sædvanlig procedure for en parring, og at det er som en voldtægt. Det er sædvanligt at være til stede ved parringer og eventuelt hjælpe til under processen, men at tvangsparringer ikke må forekomme. Kilde: nrk.no

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.