Den norske hundeejer Renate Maria Øvrebø, 19 år, mistede sin pomeraniantæve Mayiu forrige mandag. Den unge pige, for hvem hunden betød alt, er i stor sorg og beskriver hændelsen som et mareridt. Hun havde bragt sin 5-årige tæve til en kennel for at lade hende parre. Tæven var tydeligvis bange for hanhunden og ville ikke parres. Hanhundeejeren greb tæven og med et tæppe holdt hun hende nede, så hun ikke kunne stå oprejst. Den unge og uerfarne tæveejer spurgte, om det var normalt, hvorpå kennelejeren nedladende svarede, at hun er professionel og gør dette flere gange om ugen. KÆMPEDE IMOD – OG BLEV SÅ LIVLØS Tæven skreg og forsøgte forgæves at vride sig løs, men blev blot holdt endnu hårdere. Kort efter holdt hun op med at gøre modstand og blev livløs. Da kastede Renate Maria Øvrebø sig over sin hund og forsøgte uden held at få liv i hende igen. Kennelejeren gentog flere gange, at hun aldrig tidligere havde oplevet, at en hund var død under en sådan parring, og at der helt klart måtte være noget galt med tæven. Atter hævdede kvinden at være professionel, og at det, hun havde gjort under parringen, er helt normalt. UMULIGT AT GENOPLIVE De kørte til dyrlægen, og hele vejen forsøgte Renate Maria Øvrebø at genoplive Mayiu. Dyrlægen forsøgte også, bl.a. med adrenalin, men måtte erklære hunden død. Hun er nu sendt til obduktion.- Uanset hvad obduktionen viser, så døde min hund i kennelejerens hænder, siger Renate Maria Øvrebø. Uanset om det var hjertestop, eller der var noget andet i vejen, så tvivler jeg stærkt på, at Mayiu havde været død i dag, hvis ikke hun havde været udsat for den grusomme hændelse. Tænk hvis jeg havde råbt stop og sagt nej. Så ville Mayiu havd været her nu. Årsagen til at Renate Maria Øvrebø ikke fik stoppet hændelsen, forklarer hun med, at kennelejeren hele tiden sagde, at alt var normalt og understregede, at parringer er noget, hun har forstand på. Renate Maria Øvrebø havde aldrig været med ved en parring før og anede ikke, hvordan det foregår. KENNELEJEREN ANMELDT Renate Maria Øvrebø har anmeldt kennelejeren til både politiet og Norsk Kennel Klub. Hun håber, at anmeldelsen medfører, at kennelejeren bliver frakendt retten til at holde dyr. Kristin Aukrust, veterinær og avlskonsulent i Norsk Kennel Klub, siger, at hun aldrig har hørt om lignende episoder. Hun understreger, at det ikke er sædvanlig procedure for en parring, og at det er som en voldtægt. Det er sædvanligt at være til stede ved parringer og eventuelt hjælpe til under processen, men at tvangsparringer ikke må forekomme. Kilde: nrk.no
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.