Når en tæve steriliseres, ønsker man at fjerne kønsdriften, derfor fjernes æggelederen og æggestokkene. I princippet ville det være nok at fjerne æggelederne, da man herved fjerner muligheden for drægtighed. Da man ønsker at stoppe hundens cyklus helt, så den ikke længere går i løbetid, fjernes også æggestokkene. Det har hidtil været skik at sterilisere tæven, når den havde gennemgået et par løbetider. Det vil sige oftest i 1 ½ års alderen eller ældre, da hunde typisk kommer i deres første løbetid, når de er mellem 7 og 12 måneder gamle. Denne tid for sterilisering er oftest valgt, da hunden er kommet gennem puberteten og er udvokset. På den måde hæmmes hundens udvikling mindst muligt. I USA mener man at kunne reducere risikoen for svulster i mælkekirtlerne, også kaldet brystkræft, ved at sterilisere hunden i en meget tidlig alder. Der er derfor startet en trend, der siger, at hunden skal steriliseres tidligst muligt og gerne allerede inden første løbetid. En så tidlig sterilisation vil gøre, at hundens østrogenproduktion aldrig rigtig kommer i gang. Derved vil man få en hund, der altid vil se hvalpet ud og aldrig rigtig vil blive voksen. Dog giver en tidlig sterilisation en større risiko for at hunden ældes hurtigere end en hund, der har gennemgået nogle løbetider. I 1700-tallet brugte man samme princip ved at kastrere drengebørn, der sang i kor, før deres stemme gik i overgang. På den måde kunne drengene altid synge meget høje toner, dog ville de aldrig få muligheden for at kunne få børn. Hvis man ser tingene i perspektiv i forhold til, hvordan hunden trives bedst, vil de fleste nok kunne se, at en gammel hund i en unghunds krop aldrig vil blive nogen drøm for hverken hund eller ejer. Kilde: dyrefondet
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.