Når en tæve steriliseres, ønsker man at fjerne kønsdriften, derfor fjernes æggelederen og æggestokkene. I princippet ville det være nok at fjerne æggelederne, da man herved fjerner muligheden for drægtighed. Da man ønsker at stoppe hundens cyklus helt, så den ikke længere går i løbetid, fjernes også æggestokkene. Det har hidtil været skik at sterilisere tæven, når den havde gennemgået et par løbetider. Det vil sige oftest i 1 ½ års alderen eller ældre, da hunde typisk kommer i deres første løbetid, når de er mellem 7 og 12 måneder gamle. Denne tid for sterilisering er oftest valgt, da hunden er kommet gennem puberteten og er udvokset. På den måde hæmmes hundens udvikling mindst muligt. I USA mener man at kunne reducere risikoen for svulster i mælkekirtlerne, også kaldet brystkræft, ved at sterilisere hunden i en meget tidlig alder. Der er derfor startet en trend, der siger, at hunden skal steriliseres tidligst muligt og gerne allerede inden første løbetid. En så tidlig sterilisation vil gøre, at hundens østrogenproduktion aldrig rigtig kommer i gang. Derved vil man få en hund, der altid vil se hvalpet ud og aldrig rigtig vil blive voksen. Dog giver en tidlig sterilisation en større risiko for at hunden ældes hurtigere end en hund, der har gennemgået nogle løbetider. I 1700-tallet brugte man samme princip ved at kastrere drengebørn, der sang i kor, før deres stemme gik i overgang. På den måde kunne drengene altid synge meget høje toner, dog ville de aldrig få muligheden for at kunne få børn. Hvis man ser tingene i perspektiv i forhold til, hvordan hunden trives bedst, vil de fleste nok kunne se, at en gammel hund i en unghunds krop aldrig vil blive nogen drøm for hverken hund eller ejer. Kilde: dyrefondet
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.