Femundløpet er et langdistanceløb, som starter i den midtnorske, historiske by Røros, der står på UNESCOs verdensarvliste. Deltagerne kører gennem otte norske distrikter og fascinerende landskab i Sør-Trøndelag og Hedmark. Løbet er delt op i tre klasser: 12–spandsklassen på 600 km, 8–spandsklassen på 400 km og 6–spandsklassen for unge (15-17 år). Undervejs kører man ind på nogle tjekpunkter, hvor der hviles, masseres og fodres, ligesom hundene skal dyrlægetjekkes, som man sikrer, at de kan klare opgaven på forsvarlig vis. Ekstreme udfordringer Løbet er ekstremt udfordrende for både hunde og mennesker, som mødes af alle naturens kræfter – eksempelvis temperaturer ned til – 50 grader, kraftig vind, snestorme mv. Dertil kommer mangel på søvn og lange timer foran/bag ved/på slæden. Selvom det er barske forhold, så kaster hundene sig over opgaven med stor iver. De elsker at lave det, de er skabt til. Men naturligvis skal de – og menneskerne – være i særdeles god form for at klare strabadserne. De fleste træner deres hunde hele året, men officielt starter træningen ca. 1. august året før løbet. Før sneen falder, trænes med vogne eller ATV. Hvem gennemfører? Løbet gennemføres af de, som er i stand til at give deres hunde tilstrækkelig omsorg og ernæring af høj kvalitet med masser af fedt og proteiner. Under løbet kan hundene forbruge mere end 8000 kalorier. Det er en enorm mængde energi, og derfor er hundene vænnet til at spise godt allerede fra hvalpestadiet. Med for 18. gang Per Weddegjerde har med sine hunde gennem de sidste år tilbagelagt en distance, der svarer til at rejse jorden rundt to en halv gang. I morgen starter han i Femundløpet for 18. gang. Se indslag om Per Weddegjerde via linket under billedet til højre. Kilder: femundlopet.no og nrk.no
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse